Hyppää sisältöön

Tässä helppo makumatka Thaimaahan – näin valmistat pad thain kotona

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 01.01.2024
Thaimaa-kuumeen yltyessä matkoilta tutut maut tarjoavat hetkellistä helpotusta. Tämän helpon reseptin avulla matkatunnelmiin voi virittäytyä myös kotikeittiössä.

Thaimaa on suomalaisten matkailijoiden suosikkikohde, ja trooppisen lomamaan ruokakulttuuri vie useimmat matkailijat nopeasti mukanaan.

Thaimaalaisessa ruoassa yhdistyvät moninaiset maut, tuoreet yrtit ja raikkaat kasvikset. Lomamatkalta tutuista raaka-aineista syntyy helposti ateria, joka vie takaisin matkan tunnelmiin jo ensimmäisestä puraisusta lähtien.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paistetuista nuudeleista valmistettu pad thai on klassikkoannos, jota saa lähes kaikkialla Thaimaassa. Annos tarjoillaan perinteisesti katkarapujen kanssa, mutta ne voi korvata vaikkapa kanalla. Katso helppo resepti ja kokeile pad thain valmistamista kotikeittiössä!

Herkulliset pad thai -nuudelit kahdelle

2 annosta

125 g riisinuudeleita
vettä nuudeleiden liottamiseen

2 rkl öljyä
2 valkosipulin kynttä
125 g kanaa tai katkarapuja
70 g paistettua tofua
1 kananmuna

150 g pavunituja
30 g kiinalaista ruohosipulia
2 rkl murskattuja maapähkinöitä
Limen lohkoja

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kastike

1 dl tamarinditahnaa
1 dl palmusokeria
4 rkl kalakastiketta

1. Anna nuudeleiden liota kylmässä vedessä noin kaksi tuntia. Kaada sen jälkeen vesi pois.

2. Valmista kastike sekoittamalla sokeri ja tamarinditahna kattilassa miedolla lämmöllä. Kun sokeri on sulanut, lisää kalakastike ja anna kattilan olla liedellä vielä toiset viisi minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Lisää hienonnettu valkosipuli sekä kana pannulle ja anna kypsyä. Lisää hetken päästä tofu ja paista samalla sekoittaen, kunnes tofussa on paistopinta.

4. Lisää kananmuna pannulle. Anna hyytyä hetken ja sekoita rivakasti, jotta kananmuna sekoittuu tasaisesti.

5. Kaada nuudelit pannulle, ja lisää myös noin puolet kastikkeesta. Anna paistua muutama minuutti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Lisää pavunidut sekä kiinalainen valkosipuli, sekoita ja maista. Lisää kastiketta maun mukaan.

7. Kun annos on valmis, lisää lopuksi maapähkinät ja puristele päälle limen mehua.

>> Lue myös: Tällaista on thaimaalainen ruoka – kokeile uusia makuja ja ylläty

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja