Istockphoto
Thaimaan parhaat rannat

Thaimaan rannat ovat Aasian parhaita – tässä matkailijoiden viisi suosikkia

Kauniit rannat ovat useimmille matkailijoille suurin syy matkustaa Thaimaahan. Matkailusivusto TripAdvisorin mukaan Aasian 25:stä parhaasta rannasta viisi sijaitsee Thaimaassa. Oletko jo käynyt näillä rannoilla?

Nai Harn Beach, Rawai

Suomalaisillekin tutun Phuketin eteläpuolella Rawaissa sijaitseva Nai Harn Beach löytyy kukkuloiden ja pienten saarten välistä. Ranta on ollut pitkään pääasiassa paikallisten suosima, mutta pikkuhiljaa myös matkailijat ovat alkaneet löytää tiensä kauniille hiekkarannalle. Siitä huolimatta lahti on edelleen rauhallinen.

Rento ranta tarjoaa kuitenkin matkailijalle hyvät palvelut, sillä siellä on mukavasti ravintoloita, hotelleja ja kauppoja mutta ei vielä hirvittävästi tungosta. Rannalle avautuu mainio näkymä Ya Nui Beachin vieressä sijaitsevalta Windmill Viewpoint -näköalapaikalta.

Phra Nang Cave Beach, Ao Nang

Ao Ningissa sijaitseva Phra Nang Cave Beach on perinteinen postikorttiranta: valkoista hienoa hiekkaa ja turkoosia vettä yhdistävä maisema ei ole kaukana paratiisista. Ranta soveltuu erinomaisesti auringonottoon ja uimiseen, minkä lisäksi sen lähistöllä sijaitsee myös kiinnostavat Inner & Outer Phra Nang Caves -luolat. Alueella on myös näyttävä Phra Nang Lagoon -laguuni.

Thaimaan parhaat rannat
Thaimaan matkailutoimisto
Upeat auringonlaskut odottavat matkailijoita Pra Nang Cave Beachilla.

Ranta sijaitsee eristyksissä ja sinne pääseekin ainoastaan veneellä. Upean rannan lisäksi matka on vaivan arvoinen myös erinomaisten patikointipuitteiden vuoksi, sillä rannan tuntumassa sijaitsevat korkeat karstikivikalliot tekevät maisemasta mahtipontisen.

Kata Noi Beach, Karon

Phuketin länsirannikolla sijaitsevan Karonin Kata Noi Beach on Phuketin parhaita rantoja, mistä voi löytää vaaleaa hienoa hiekkaa sekä rentoa tunnelmaa. Alueella on vain muutamia ravintoloita ja matalien vesien vuoksi ranta sopii mainiosti myös lapsille. Kata Noi Beachin lähistöllä on mainioita sukellus- ja snorklauspaikkoja.

Jos kaipaat vaihtelua tai vilkasta kohdetta, suuntaa lähellä sijaitsevilla Kata Beachille tai Karon Beachille, jotka sijaitsevat lyhyen tuk tuk -matkan päässä.

Railay Beach, Ao Nang

Krabin tunnetuimpiin rantoihin lukeutuva Railay Beach sijaitsee niin ikään Ao Nangissa ja on suosittu lomaranta. Siellä on mainiot mahdollisuudet paitsi rantalöhöilyyn myös moniin aktiviteetteihin, esimerkiksi uimiseen, kiipeilyyn, snorklaukseen ja sukeltamiseen. Myös alueen kalkkikiviset karstikivikalliot sopivat mainiosti kalliokiipeilyyn.

Thaimaan parhaat rannat
Thaimaan matkailutoimisto
Krabilla on rutkasti kauniita rantoja, mutta Railay Beach on useimpien suosikki ja syystä.

Niemellä ei kulje teitä, mistä syystä ainoa tapa päästä rannalla on veneellä Krabin kaupungista tai Ao Nangista. Railay Beach koostuu kolmesta rannasta, sillä sen muodostavat Railay West, Railay East ja Phranang Beach. Kullakin rannalla on omat erikoispiirteensä: Railay East sopii parhaiten auringonlaskun katselemiseen, Phranang Beach uimiseen ja Railay West on erinomainen paikka ottaa aurinkoa.

Freedom Beach, Patong

Phuketin länsirannikolla sijaitseva Patongin Freedom Beach on perinteinen paratiisiranta. Noin 300 metriä pitkä valkohiekkainen ranta sijaitsee Karon Beachin ja Patong Beachin välissä. Rannalle on pääsy ainoastaan vesiteitse, ja sinne matkustetaan perinteisellä pitkähäntäveneellä.

Phuketin rannoista poiketen Freedom Beachilla on omanlaisensa rauha ja rannalla onkin vain muutamia aurinkotuoleja. Vesi on matalaa ja ranta soveltuu erinomaisesti snorklaamiseen, sillä pinnan alla odottaa hyvin monipuolinen ja värikäs vedenalainen elämä.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Thaimaan matkailutoimisto
Kuvat: Istockphoto ja Thaimaan matkailutoimisto

Päivitetty: 21.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia