Hyppää sisältöön

Matkailija, huomioi tämä – Thaimaahan matkustavien uudet ohjeistukset

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 09.09.2014
Thaimaan muuttuneet maahantulomääräykset vaikuttavat myös suomalaisiin matkailijoihin.

Sotatilalaki koskee myös matkailijoita

Thaimaassa toukokuussa 2014 vallan ottaneen armeijan maahan julistaman sotatilan vuoksi sotatilalaki koskee myös maahan saapuvia matkailijoita, vaikka tilanne onkin päällisin puolin melko rauhallinen.

Sotatilalain vuoksi viranomaisilla on aikaisempaa laajemmat valtuudet tehdä henkilötarkastuksia ja pidätyksiä. Thaimaan ulkomaalaislain mukaan matkailijan onkin pyydettäessä pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä viranomaisille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Thaimaahan saapuvan matkailijan passin on oltava voimassa koko matkan ajan ja vähintään kuusi kuukautta maahan saapumisesta. Suomalaiset voivat saapua Thaimaahan ilman etukäteen hankittua viisumia, sillä maahan saapumisen yhteydessä passiin lyödään leima, jossa mainitaan kuinka pitkään maassa saa oleskella.

Jos Thaimaahan saapuu kansainvälisten lentokenttien kautta, lupa myönnetään 30 päiväksi. Maarajojen kautta Thaimaahan saapuva saa sen sijaan luvan vain 15 päivän mittaiseen oleskeluun.

Uudet määräykset vaikuttavat pidempiaikaiseen oleskeluun

Elokuussa 2014 annettujen uusien maahantulomääräysten mukaan suomalainen matkailija voi hakea lisäaikaa 30 vuorokauden ylittävälle oleskelulle yhden kerran. Lisäaikaa voi hakea korkeintaan 30 vuorokaudeksi mikäli edellytykset täyttyvät. Elleivät Thaimaan viranomaiset hyväksy hakemusta, voi matkailija saada seitsemän päivää aikaa poistua maasta.

Yli 30 päivän mittaiseen tai muuhun kuin turismiin tarkoitettuun oleskeluun on oltava erillinen maahantulolupa. Kiristyneiden määräyksien vuoksi luvaton oleskelu voi johtaa maahantulokieltoon.

Viisumin ylitys 90 vuorokaudella johtaa vuoden mittaiseen maahantulokieltoon ja yli vuoden luvaton maassaolo kolmen vuoden maahantulokieltoon. Luvattomasta maassaolosta aiheutuu matkailijalle myös taloudellisia seuraamuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: SMAL
Kuva: Flickr / Uwe Schwarzbach

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja