Hyppää sisältöön

Varaudu tähän Thaimaassa – matkailijoita saatetaan pyytää vilauttamaan 500 euron käteisvarat

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.12.2018
Thaimaahan saapuviin matkailijoihin suhtaudutaan aiempaa tiukemmin.

Pitkäaikaisia vieraita tutkitaan Thaimaassa

Suomalaistenkin suosikkikohteisiin kuuluva Thaimaa ei perinteisesti ole tunnettu hankalana maana maahantulomuodollisuuksien suhteen. Lentokoneella Thaimaahan saapuvat suomalaismatkailijat saavat oleskella Thaimaassa 30 päivää, ja tarvittaessa pidempi turistiviisumi on helppo hankkia suurlähetystöstä.

Thaimaan tarkastukset ovat kuitenkin tiukentuneet entisestään, sillä 60 päivän turistiviisumin hankkineilta matkailijoilta saatetaan kysellä todisteita reissubudjetista rajanylityspisteillä ja lentokentillä, kertoo ThaiVisa-sivusto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Thaimaa-aiheisen foorumin tietojen mukaan monia matkailijoita on esimerkiksi pyydetty todistamaan, että heiltä löytyy käteisvaroja vähintään 20 000 Thaimaan bahtin eli reilun 500 euron verran. Riittävä reissukassa on ehtona pääsylle maahan.

Syynä tiukkoihin sääntöihin ovat muun muassa reppureissaajat, jotka yrittävät pärjätä maassa minimaalisella budjetilla. Länsimaalaisten matkailijoiden kerrotaan toisinaan jopa kerjäävän tai esiintyvän kaduilla rahoittaakseen reissunsa.

Toinen viranomaisia epäilyttävä ryhmä ovat kuukausikaupalla Thaimaassa viihtyvät matkailijat, joiden arvellaan työskentelevän maassa laittomasti.

Tiukat toimet koskevat erityisesti matkailijoita, joiden passissa on toistuvia Thaimaan viisumeita ja maahantuloleimoja. Monet ulkomaalaiset asettuvat aloilleen Thaimaahan ja pidentävät oleskeluaan jatkuvasti käymällä naapurimaissa parin päivän ajan. Myös opiskelijaviisumeilla matkustavia reissaajia on kuulusteltu.

Matkailijoita käännytetty käteisvarojen puuttumisen takia

Matkailijoiden sosiaalisessa mediassa ja keskustelufoorumeilla jakamien kokemusten mukaan käteisvarojen puuttuminen on johtanut jopa käännytykseen rajalla. Reissaajien tarinoiden mukaan esimerkiksi pankkitositteet ja tulevien kohteiden matkaliput eivät ole välttämättä riittäneet, vaan virkailijat ovat halunneet nähdä nimenomaan käteistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiemmin Thaimaassa on puututtu pitkän linjan reissaajien toimiin muun muassa lyhentämällä maa- ja meriteitse saapuvien matkailijoiden sallittua oleskeluaikaa Thaimaassa. Esimerkiksi maitse tapahtuva rajanylitys tuo ulkomaalaisille reissaajille vain 15 päivän leiman.

ThaiVisa-sivusto korostaa, ettei toistaiseksi tiedetä miten laajasti uutta käytäntöä toteutetaan. Viikon tai kahden pakettimatkan ostaneiden ja lentokoneella saapuvien turistien tuskin tarvitsee huolestua, mutta pitkään Thaimaassa oleskelleiden omatoimireissaajien on syytä seurata tilannetta ja varautua tarvittavalla käteissummalla.

ThaiVisa muistuttaa, että maahan pääsy on Thaimaassa aina maahantulovirkailijan päätös, johon voivat vaikuttaa monet seikat. Maassa saatetaan pyytää todisteita myös matkalipusta seuraavaan kohteeseen.

>> Lue myös: Varo tätä helppoa unohdusta Thaimaassa – voi johtaa ongelmiin maahantuloviranomaisten kanssa

Lähde: ThaiVisa
Kuva: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja