hero taustakuva

Yksi asia kiinnittää turistin huomion Santorinilla – saari on täynnä ovia, jotka eivät näytä johtavan mihinkään

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Santorinin salaperäiset ovet näyttävän johtavan tyhjyyteen.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 18.03.2019
facebook   whatsapp

Miksi Santorinilla on niin erikoisia ovia?

Kreikan kuvauksellisin saari Santorini on monen haavelistalla kesälomaa suunniteltaessa. Komeat maisemat ja lähes epätodelliset luolahotellit ovat antaneet saarelle luksuskohteen maineen.

Kreikan saaristosta tuttujen sinivalkoisten rakennusten lisäksi Santorinin arkkitehtuurista löytyy hauska erikoispiirre, jonka voi bongata heti autosta tai bussista hotellille siirryttäessä: nimittäin ovet. Jos olet Santorinilla ensimmäistä kertaa, et voi olla kiinnittämättä niihin huomiota.

Saarella on valtavasti jykeviä ovia, jotka näyttävät vain seisovan tien varressa. Ovenkarmien takaa näkyy meri, mutta ei juuri muuta. Mihin ne oikein vievät ja miksi ne edes on pystytetty?

Pelkistä koristeista tai kuvausseinistä ei ole kyse. Selitys löytyy puitteista, joihin Santorini on rakennettu. Se on ainoa Kreikan saari, jossa voi nähdä dramaattisia kalderamaisemia ja korkeille maisemapaikoille kasvaneita kyliä.

Koska Santorinin länsirannikon rakennukset seisovat alas viettävässä rinteessä, mainostetaan monia hotelleja ja ravintoloita huipulla tien varressa. Oviaukko symboloi reittiä sisään. Tosi asiassa kynnyksen takana odottavat portaat, jotka johtavat perille.

Myös monilla yksityisillä rakennuksilla ja paikallisten kodeilla on tyypillinen santorinilainen oviaukko. Matkailijoille Santorinin ovista on tullut suosittuja kuvauspaikkoja.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia Santorinin ovista!

Lue myös: Missä Santorinilla kannattaa majoittua? Saaren 5 suosituinta kohdetta – katso mikä sopii sinulle

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.