Kuva: Istockphoto
Paros, Kreikka

Kaipaatko uutta kohdetta Kreikassa? Paros ja Naxos hurmaavat lomailijan

Matkailijat ovat aina rakastaneet Kreikkaa: rantoja, luontoa ja valkeita kaupunkeja. Kykladien saariryhmän Paros ja Naxos huokuvat Kreikan saariston lumoa ja viettelevät paatuneimmankin rantalomailijan.

Charmantti Paros

Pieni Paros on oiva valinta rantalomailijalle, joka kaipaa rauhaa, pieniä rantoja ja aitokreikkalaista lomatunnelmaa. Ympäri Parosta sijaitsevat pienet rannat kutsuvat uimaan ja loikoilemaan, mutta koko lomaa ei tarvitse viettää hiekkaa varpaiden välissä, ellei itse niin halua.

Lahdenpoukamassa sijaitseva Paroksen pääkaupunki Parikia on malliesimerkki perinteisestä kreikkalaisesta arkkitehtuurista. Valkeat talot, holvikaaret ja vilkas satama ovat kuin suoraan Kreikan matkaoppaan kuvituksesta.

Parakiasta löytyy myös saaren kenties tunnetuin nähtävyys, Sadan oven kirkko, joka on vanhin yhä käytössä oleva bysanttilainen rakennus.

Kalastajaveneitä ja vanhaa Kreikkaa

Parakian ohella myös hienostunut Naoussan kaupunki on Paroksella vierailun arvoinen. Pohjoisrannikolla sijaitseva Naoussa ilmentää entisaikojen charmia: kaunis kylä idyllisine satamineen ja kalastajaveneineen suorastaan rukoilee kameran ikuistusta.

Naoussassa voi valokuvaamisen ja tunnelmoinnin ohella nauttia myös upeista uimarannoista ja vesiurheilumahdollisuuksista.

Suosittu Naxos

Parosta kaksi kertaa suurempi Naxos on Kykladien saariryhmän suurin saari, jonka tunnelma ei vielä ole tallautunut suurturismin jalkoihin. Naxosin vuoristoisissa ja rehevissä maisemissa piilottelee kymmenittäin pieniä kyliä, marmorikaivoksia ja viinitiloja. Saari onkin erityisen kuuluisa viinistään ja marmoristaan.

Naxos, Kreikka
Kuva: Istockphoto
Naxos on tunnelmallinen saarikohde.

Pienten kylien kirjoman saaren suurin kaupunki on länsirannikolla sijaitseva Naxos. Kaupungin suosituimpia käyntikohteita on venetsialaisten 1200-luvulla rakennuttama linnake, joka sijaitsee kaupunginkukkulalla. Linnakkeen kujat holvikaarineen johdattavat kävijöitä pieniin kauppoihin ja tuoksuviin tavernoihin.

Naxoksen kaupungin eloisa ja värikäs satama on yksi saariston vilkkaimmista. Lukemattomat lautat saapuvat ja lähtevät kuljettaen ihmisiä saarelta toiselle.

Valitse oma rantasi

Rannat ovat yksi Naxoksen saaren valteista. Naxosta ympäröi lukematon määrä kultahiekkaisia rantoja, jotka hitaasti syvenevinä sopivat myös perheen pienimmille.

Matkailija voi valita suosittujen hiekkadyynien ja pienien poukamien joukosta oman suosikkinsa. Suurimmilla rannoilla voi harrastaa monia vesiurheilulajeja, kuten vesihiihtoa tai purjelautailua. Yksi saaren suosituimmista rannoista on keskellä Naxoksen kaupunkia sijaitseva St. Georgen uimaranta rantabaareineen.

>> Haaveiletko sinäkin Kreikan-lomasta? Löydä halpa loma Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Istockphoto

Päivitetty: 5.2.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (11 votes, average: 4,27 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia