Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko tässä suomalaisten uusi Kreikka-suosikki? Katso kuvat hurmaavalta Korfulta

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Korfun saari tarjoaa matkailijalle kauniita rantoja, mutta myös vuorimaisemia ja kiehtovia kaupunkeja.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 02.02.2017
facebook   whatsapp

Koko perheen lomakohde

Kreikka on suomalaisten suosikkikohteita ja erityisesti maan saaret kiehtovat matkailijoita. Joonian saariryhmään kuuluva Korfu on osalle suomalaisista vielä tuntematon, mutta monipuolinen saari on oiva lomakohde, sillä se sopii mainiosti rantalomailuun sekä aktiivi- ja kulttuurimatkailuun.

Lähellä Kreikan ja Albanian rajaa sijaitseva saari on pitkä sekä pääosin kapea. Korfun luonto on vaihteleva ja saarella on niin vuoristo- kuin rantamaisemia. Matkailijoita houkuttelevat Korfulle luonnon lisäksi myös sympaattiset kalastajakylät sekä herkullinen kreikkalainen ruoka.

Katso kuvat monipuolisesta saarikohteesta ja lähde Korfulle!

1.Tutustu saaren vehreään luontoon

Korfun maisemista löytyy jokaiselle jotakin, eikä vaihtelevien maisemien äärellä aina muista, että on edelleen samalla melko pienellä saarella. Pitkän saaren pohjoisosa hemmottelee kävijöitä vehreillä laaksoilla ja kiehtovalla vuoristomaisemalla, mutta Korfulla on myös runsaasti tasaista rantahietikkoa.

2. Nauti saaren rannoista

Korfu on rantalomailijoiden mieleen, sillä saarella riittää rannikkoa yhteensä jopa 220 kilometrin verran. Korfulta löytyy sopiva vaihtoehto sekä rauhallista ja syrjäistä poukamaa että vilkasta rantaa etsivälle.

3. Vieraile saaren kaupungeissa

Matkailijoiden suosikkikohteet Korfulla ovat saaren pääkaupunki Korfu sekä sympaattinen Gouvian kalastajakylä. Pääkaupunkimaisemaa hallitsee venetsialainen linnoitus, mutta kaupungissa huomaa myös brittiläisiä, bysanttilaisia sekä tietysti kreikkalaisia vaikutteita. Korfun vanhakaupunki on myös Unescon maailmanperintökohde.

4. Herkuttele korfulaisen keittiön antimilla

Moni matkustaa Kreikkaan herkullisen ruoan perässä ja sitä se on tarjolla myös Korfulla. Monipuolinen kalavalikoima, tuoreet hedelmät, herkulliset juustot ja maistuvat leivonnaiset kruunaavat lomatunnelman.

5. Kokeile purjedusta Korfulla

Kreikan saaristo on monien purjehtijoiden suosikkikohde, ja myös pohjoinen Korfu sopii mainiosti purjehdusmatkan kohteeksi. Ellet halua seilata päivakausia, Korfun lukuisat satamat ovat mainioita tukikohtia saarta kiertävälle meriseikkailulle.

>> Onko sinunkin päästävä vierailemaan Korfulla? Löydä halvat lennot monipuoliselle saarelle Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji ja Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Getty Images

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jos ihmisillä suomessa on jotain järkeä ne boikotoi kreikkaa kokonaan.Ne on jo tehnyt mailman suurimman pankkiryöstön kautta historian ja pääsee siitä ilman seuraamuksia.Eli ÄLKÄÄ KOSKAAN menkö sinne,koska silloin tuette ainostaan erittäin korruptoituneita ihmisiä


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.