Hyppää sisältöön

Korfun parhaat rantakohteet Top 5 – löydä sopiva ranta jokaiseen makuun

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 29.07.2017
Vehreällä Korfun saarella on lomailijoille upeita rantoja, joissa maisemia hallitsevat kirkkaan turkoosi merivesi sekä vaalea hiekka. Löydä parhaat kohteet viettää rantapäivä saarella!

Rantalomailua vehreällä Korfulla

Vehreä Korfun saari on suosittu rantakohde eikä syyttä. Joonian saariryhmään kuuluvalla Korfulla on rantaviivaa 217 kilometriä ja lukuisilla saaren rannoilla on arvostettu Blue flag -tunnustus. Pitkä rantaviiva takaa, että saarella on sopiva ranta jokaiseen makuun aina täyden palvelun suosituista hiekkarannoista pieniin ja rauhallisiin poukamiin.

Korfulla on upeita rantoja ympäri saarta, joten rantapäivän viettoon pääsee helposti kohteesta riippumatta. Auto on kätevä kulkuväline Korfulla erityisesti, jos haluaa tutustua useampaan rantaan yhdellä lomalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vilkkain matkustuskausi Korfulla ajoittuu kesä–elokuulle. Kuumin kuukausi on elokuu, jolloin lämpötilat voivat kohota reilusti yli 30 asteeseen. Kesäkuukausina saaren suosituimmilla rannoilla voi olla ajoittain ruuhkaista, joten matkustusajankohdaksi kannattaa valita kevät tai syksy, jos pitää omasta rauhasta. Korfulle pääsee kätevästi suorilla lennoilla Helsingistä joko Finnairilla tai Norwegianilla, minkä lisäksi saarelle järjestetään myös pakettimatkoja.

Tutustu Korfun suosituimpiin rantakohteisiin!

1. Paleokastritsa

Korfun saaren länsirannikolla sijaitseva Paleokastritsan kylä lähialueineen on yksi koko Korfun suosituimmista rantakohteista. Alueella on kuusi tunnettua rantaa, jotka ovat nimeltään Agia Triada, Agios Pertos, Agios Spyridonas, Alipa, Ambelaki ja Platakia. Jokaisella rannalla on omat erityispiirteensä, ja osa niistä on hiekkarantoja, kun taas toiset muodostuvat pikkukivistä. Monilla rannoista on hyvät vesiliikuntamahdollisuudet sekä palveluja kuten aurinkotuolien ja -varjojen vuokrausta.

Kuuluisin ja suurin Paleokastritsan rannoista on Agios Spyridonas. Ranta on suosittu erityisesti sen ympärille avautuvien upeiden maisemien vuoksi. Rannalla on monipuoliset palvelut aina ravintoloista pikkukauppohin, joten se tarjoaa mainiot puitteet rentoon rantapäivän viettoon.

Flickr/Petr AustRanta Korfulla
Paleokastritsan alueella on useita ihania, pieniä rantoja.

Paleokastritsan kylästä löytyy myös vanha luostari, jota pidetään yhtenä saaren kauneimmista rakennuksista. Kiinnostavan vierailukohteen luostarista tekevät myös sitä ympäröivät upeat puutarhat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Agios Georgios Pagon

Noin kaksi kilometriä pitkä Agios Georgios Pagonin hiekkaranta muistuttaa muodoltaan hevosenkenkää. Ranta on tunnettu erityisesti sen puhtaista ja kirkkaan sinisistä vesistä.

IstockphotoRanta Korfulla
Agios Georgioksen pitkällä rannalla riittää tilaa lomailijoille myös vilkkaina kesäkuukausina.

Monipuolisella rannalla on esimerkiksi purjelautailuun hyvin soveltuvia alueita sekä rauhallisia matalia uimapaikkoja, joten ranta sopii hyvin myös perheille, joissa on pieniä lapsia. Tilavalle rannalle mahtuu hyvin myös ruuhkaisimpina hellepäivinä.

Purjelautailun lisäksi Agios Georgios Pagonin rannalla onnistuu myös monien muiden vesiurheilulajien harrastaminen, ja rannalta voi vuokrata esimerkiksi polkuveneitä, joilla voi tehdä retken läheiseen Porto Timonin rantapoukamaan. Rannan yhteydessä on ravintoloita ja myymälöitä, joista saa hankittua juotavaa ja syötävää kesken rantapäivän.

3. Halikounas

Rauhallista rantakohdetta kaipaavan kannattaa suunnata Halikounasin pitkälle hiekkarannalle, jonka koskemattomat luonnonmaisemat hiekkadyyneineen tarjoavat kauniin ympäristön rantapäivälle. Rannan puhdas ja lämmin vesi houkuttelevat uimaan, ja sopivien tuulien ansiosta Halikounasin ranta sopii mainiosti kohteeksi myös leijalautailua harrastaville.

Halikounasin rannalle pääsee autolla, mutta reitin loppupätkä on melko haastava, joten ajomatkaan on hyvä varata tarpeeksi aikaa ja hermoja. Rannan läheisyydessä on muutamia kahviloita ja baareja, mutta rannalle kannattaa ottaa mukaan myös omia eväitä ja erityisesti vettä.

Halikounasin ranta sijaitsee lähellä suojeltua Korissionin järvialuetta ja rannalta käsin voi myös vierailla havupuumetsässä, jossa voi nähdä villiorkideoja. Lähellä on myös Issosin ranta, joka on Halikounasin rannan kaltainen hiekkadyyneineen.

4. Sidari

Sidarin alueelta matkailijat löytävät hiekkarantoja ja upeita hiekkakivimuodostelmia. Alueen kuuluisin ranta on Canal d’Amour eli rakkauden kanava, joka sijaitsee kapeassa lahdessa. Vanhan uskomuksen mukaan jos rannalla käy uimassa, tulee löytämään sielunkumppanin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen suosittu ranta alueella on Sidarin hiekkaranta, joka sopii kohteeksi erityisesti lapsiperheille. Rannan läheisyydessä on monipuolisesti ravintoloita, baareja ja kauppoja.

5. Myrtiotissa

Pientä Myrtiotissan hiekkarantaa pidetään yhtenä Korfun saaren kauneimmista, sillä rannalla maisemia hallitsevat kristallinkirkas merivesi, valkoinen hiekka sekä rantaa ympäröivät vehreät kalliot. Rannalla voi kirkkaiden vesien vuoksi harrastaa esimerkiksi snorklausta. Myrtiotissan rannalle suunnatessa kannattaa muistaa, että ranta on suosittu myös nudistien keskuudessa.

Myrtiotissan rannalla on nähtävää myös upeiden maisemien lisäksi, sillä rannan läheisyydessä sijaitsee satoja vuosia vanha luostari, joka on nimetty Neitsyt Marian mukaan. Luostari on rakennettu kauniille paikalle kallioiden rinteeseen ja sitä ympäröi vehreä metsä.

Rannalla pääsee helpoiten omalla autolla, jonka on hyvä olla nelivetoinen rantaa ympäröivän haastavan maaston vuoksi. Korfun kaupungista Myrtiotissan rannalla pääsee bussilla noin 20 minuutissa, mutta bussin pysäkiltä on rannalle matkaa kävellen vielä parikymmentä minuuttia.

>> Löydä edullinen loma Korfulla Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Flickr/Petr Aust

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Voidokilian ranta Kreikassa

Yksi Kreikan kauneimmista rannoista löytyy jostain aivan muualta kuin saarilta – tältä se näyttää

Kreikka

Näin tilaat kahvia Kreikassa – lue 5 faktaa ennen lomaa

Rodoksen parhaat rannat

Näin löydät Rodoksen kauneimmat rannat – 7 vinkkiä

Santorinin parhaat alueet majoittua

Missä majoittua Santorinilla? Saarella on kaksi selvästi erilaista puolta – katso 5 suosituinta kohdetta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja