hero taustakuva

Vesipullo mukaan! Näissä Euroopan maissa hanavettä ei kannata juoda

Shutterstock artikkelin kuva
Matkavinkit
Hanaveden juomista ei voi suositella kaikissa eurooppalaissa matkailumaissa. Vedestä voi saada matkaripulin, mutta pahimmillaan veden välityksellä saattaa saada myös vakavan tartunnan.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 04.06.2018
facebook   whatsapp

Älä juo likaista hanavettä

Hanaveden juominen on itsestäänselvyys Suomessa ja lukuisissa muissakin eurooppalaisissa maissa, mutta kaikkialla Euroopassa ei kuitenkaan kannata juoda hanavettä.

Matkailijoiden onkin syytä olla tarkkana, missä hanavettä juo. Likainen juomavesi voi aiheuttaa matkaripulia, mutta sen välityksellä voi saada pahimmillaan esimerkiksi lavantauti-, kolera- tai hepatiitti A -tartunnan.

Isobritannialainen Citybase Apartments -asuntofirma julkaisi selvityksen, josta käy ilmi missä Euroopan maissa hanavettä ei kannata juoda. Juomaveden laatua selviteltiin eurooppalaisten maiden antamien, kansainvälisille matkailijoille suunnattujen ohjeistusten perusteella.

Euroopan maista hanavettä ei kannata juoda muun muassa Venäjällä, Albaniassa tai Montenegrossa. Tosin listalla on myös muun muassa Kroatia ja Viro, joiden viranomaiset kuitenkin vakuuttavat hanaveden olevan juomakelpoista myös matkailijoille.

Hanavesi on Euroopassa harvoin vaarallista ja suurin syy, miksi sitä ei suositella matkailijoille, on veden mineraalipitoisuus, johon matkailijat eivät ole tottuneet. Erilainen mineraalipitoisuus saattaa aiheuttaa vatsavaivoja.

Älä juo hanavettä näissä Euroopan maissa

>> Lue myös: Unohda vesipullojen ostaminen myös lomalla – Euroopan maat, joissa on turvallista juoda hanavettä

Lähde: Citybase Apartments
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (4) Jätä kommentti

  1. Sama peli Kroatiassa ei mitään ongelmia , varsinkin syrjäseudulla tosi hyvää vettä.


  2. Mallorcalla hanavesi maistuu uimahallin vedelle. Ei missään tapauksessa saa juoda.


  3. Viro ?? Olen asunut virossa viitisen vuotta enkä muuta juokaan kun hanavettä. 3 vuotta Tallinnasse sekä 2 vuotta Pärnussa. Olen matkusellut ympäri viroa paljon eikä ikinä ole hanavedestä tullut minkäänlaisia oireita. Kaikki muutkin töäällä juo hanavettä joten ihmettelen suuresti tätä Viroa tässä listassa.


    • Hanavesi on Euroopassa harvoin vaarallista ja suurin syy, miksi sitä ei suositella matkailijoille, on veden mineraalipitoisuus, johon matkailijat eivät ole tottuneet. Erilainen mineraalipitoisuus saattaa aiheuttaa vatsavaivoja.


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.