Hyppää sisältöön

Festarivinkit Turkkiin – ensi kesän parhaat tapahtumat

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 24.03.2014
Turkissa festarikävijä voi tanssia Egeanmeren rannalla DJ:n soittaessa, nauttia raakaruokaa tai seurata oopperaa ja balettia.

Turkki on vilkas festivaalikohde

Rannalla löhöilyn lisäksi Turkissa kannattaa pistäytyä festareilla: maassa järjestetään yli tuhat festivaalia vuodessa. Eniten tapahtumia löytyy Istanbulista, Antalyasta, Izmiristä ja Ankarasta kesäkuukausien aikana.

Klassista musiikkia rakastavan kannattaa suunnata kesäkuussa Turkin vanhimmille festivaaleille, kuukauden kestäville Istanbulin kansainvälisille musiikkifestivaaleille. Nuoria saattavat kiinnostaa enemmän One Love -festarit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielenkiintoisia kulttuuritapahtumia

Antalya on oopperan ja baletin koti. Aspendoksen roomalaisessa teatterissa järjestetään 21. kerran kansainvälinen ooppera- ja balettifestivaali 30.8.–20.9.2014.

– Tänä vuonna oopperakausi ei pääty Savonlinnan oopperajuhlien päätösjuhlaan, vaan jatkuu elokuun lopussa Antalyassa. Oopperan lisäksi vierailijat pääsevät nauttimaan balettiesityksistä Aspendoksen kauniissa roomalaisessa teatterissa, Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimiston johtaja Arzu Emel Yildiz sanoo.

Balettia pääsee seuraamaan myös Bodrumissa, kun 12. kansainvälinen balettifestivaali järjestetään siellä 29.7.–16.8.2014.

Syyskuussa Antalyan valloittaa Turkin vanhin ja arvostetuin elokuvafestivaali Antalya Golden Orange Film Festival.

Raakaruokaa ja graffiteja Välimerellä

Turkissa järjestetään kesällä lukuisia musiikkifestareita, joissa soi esimerkiksi jazz, blues, hiphop ja elektroninen musiikki. Yksi vaihtoehdoista on Sunsplash, joka järjestetään 2.–7. kesäkuuta Aspat-vuoren kupeessa Bodrumissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SunSplash-festarit järjestetään Turkin Bodrumissa

Bodrumin rantahietikolla juhlittavassa tapahtumassa on mahdollisuus esimerkiksi graffitien tekoon ja joogaan. Paikan päällä on tarjolla myös raakaruokaa, ja musiikkitarjonnasta löytyy jazzia, rockia, hiphopia ja elektronista musiikkia.

Esiintyjinä ovat esimerkiksi Pori Jazzeillekin saapuva Zara McFarlane ja liuta kansainvälisiä DJ-tähtiä kuten Osunlande, Gilles Peterson ja Karizma.

Lähde ja kuvat: Turkin valtion matkailutoimisto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raki

Tähän juomaan sinäkin törmäät Turkissa – muista nämä säännöt, jos haluat kokeilla sitä

Turkin ilmasto

Turkin sää – milloin on paras aika matkustaa? Huomioi nämä asiat

Antalyan parhaat nähtävyydet

Antalyan parhaat nähtävyydet – 12 vinkkiä seuraavalle lomalle

Turkkilainen aamiainen

Aloita aamu herkutellen – tällainen on aito turkkilainen aamiainen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja