Hyppää sisältöön

Festarivinkit Turkkiin – ensi kesän parhaat tapahtumat

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 24.03.2014
Turkissa festarikävijä voi tanssia Egeanmeren rannalla DJ:n soittaessa, nauttia raakaruokaa tai seurata oopperaa ja balettia.

Turkki on vilkas festivaalikohde

Rannalla löhöilyn lisäksi Turkissa kannattaa pistäytyä festareilla: maassa järjestetään yli tuhat festivaalia vuodessa. Eniten tapahtumia löytyy Istanbulista, Antalyasta, Izmiristä ja Ankarasta kesäkuukausien aikana.

Klassista musiikkia rakastavan kannattaa suunnata kesäkuussa Turkin vanhimmille festivaaleille, kuukauden kestäville Istanbulin kansainvälisille musiikkifestivaaleille. Nuoria saattavat kiinnostaa enemmän One Love -festarit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielenkiintoisia kulttuuritapahtumia

Antalya on oopperan ja baletin koti. Aspendoksen roomalaisessa teatterissa järjestetään 21. kerran kansainvälinen ooppera- ja balettifestivaali 30.8.–20.9.2014.

– Tänä vuonna oopperakausi ei pääty Savonlinnan oopperajuhlien päätösjuhlaan, vaan jatkuu elokuun lopussa Antalyassa. Oopperan lisäksi vierailijat pääsevät nauttimaan balettiesityksistä Aspendoksen kauniissa roomalaisessa teatterissa, Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimiston johtaja Arzu Emel Yildiz sanoo.

Balettia pääsee seuraamaan myös Bodrumissa, kun 12. kansainvälinen balettifestivaali järjestetään siellä 29.7.–16.8.2014.

Syyskuussa Antalyan valloittaa Turkin vanhin ja arvostetuin elokuvafestivaali Antalya Golden Orange Film Festival.

Raakaruokaa ja graffiteja Välimerellä

Turkissa järjestetään kesällä lukuisia musiikkifestareita, joissa soi esimerkiksi jazz, blues, hiphop ja elektroninen musiikki. Yksi vaihtoehdoista on Sunsplash, joka järjestetään 2.–7. kesäkuuta Aspat-vuoren kupeessa Bodrumissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SunSplash-festarit järjestetään Turkin Bodrumissa

Bodrumin rantahietikolla juhlittavassa tapahtumassa on mahdollisuus esimerkiksi graffitien tekoon ja joogaan. Paikan päällä on tarjolla myös raakaruokaa, ja musiikkitarjonnasta löytyy jazzia, rockia, hiphopia ja elektronista musiikkia.

Esiintyjinä ovat esimerkiksi Pori Jazzeillekin saapuva Zara McFarlane ja liuta kansainvälisiä DJ-tähtiä kuten Osunlande, Gilles Peterson ja Karizma.

Lähde ja kuvat: Turkin valtion matkailutoimisto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pamukkale, Turkki

Turkin Pamukkale on kuin sadusta – retkelle pääsee suosituista lomakohteista

Alanya, Turkki

Alanyan parhaat nähtävyydet – kierrä 12 suosituinta paikkaa

Chimeran liekit

Liekehtivä kallio on Turkin hämmästyttävin nähtävyys – helppo päiväretki Antalyasta

Mikä on paha silmä?

Tähän salaperäiseen symboliin et voi olla törmäämättä Kreikassa ja Turkissa – mitä “paha silmä” tarkoittaa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja