Hyppää sisältöön

Matkailijat äänestivät vuoden 2015 ykköskohteet – arvaatko voittajan?

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 26.03.2015
Tripadvisorin vuoden parhaiden matkakohteiden listaus on koostettu miljoonien käyttäjien jättämien kommenttien ja arvosteluiden perusteella. Katso, minne tänä vuonna kannattaa matkustaa!

1. Marrakech, Marokko

Atlasvuorten lähistöllä Itä-Marokossa sijaitseva Marrakech on mystinen matkakohde, joka houkuttelee matkailijoita eksoottisilla toreilla, hämyisillä puutarhoilla sekä kiehtovilla palatseilla ja moskeijoilla.

Historiallisen Medinan kaupunginosan kujat sekä Marrakechin upeat moskeijat luovat kaupunkiin todellisen itämaisen tunnelman. Marrakechin lempinimi punainen kaupunki tulee hiekkakivestä rakennetuista muureista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Marrakech on parhaimmillaan keväällä ja syksyllä, jolloin ilmasto on miellyttävä. Päivät ovat Marrakechissa tavallisesti kuumia ja illat viileitä, joten lämpötilavaihteluihin kannattaa varautua.

Angkorin temppelit
Kuuluisat Angkor Watin temppelit tuovat matkailijoita Siem Reapiin.

2. Siem Reap, Kambodža

Siem Reap on Kambodžan suosituimpia kohteita alueella sijaitsevien kuuluisien Angkor Watin temppeleiden vuoksi. Siemreapilaisia auringonnousuja onkin kuvattu Angkor Watin temppelialueelta käsin lukuisia, sillä useat matkailijat haluavat kokea maagisen alueen auringon noustessa horisonttiin. Muinaiset rakennukset muodostavat yhden maailman suurimmista uskonnollisista alueista, ja siitä syystä Angkor Watin temppeleillä on käyttäydyttävä kunnioittavasti.

Istanbul
Sininen moskeija on yksi Istanbulin tunnetuimmista nähtävyyksistä.

3. Istanbul, Turkki

Tripadvisorin käyttäjät äänestivät Turkin Istanbulin vuoden 2015 kolmanneksi tärkeimmäksi matkakohteeksi, sillä kaupunki on Euroopan ja Aasian kohtauspaikkana varsin mielenkiintoinen matkakohde. Istanbulin menneen ajan tunnelmaa henkivät moskeijat ja basaarit sekä nykyaikaiset kattobaarit ja modernit ravintolat luovat kokonaisuuden, jonka pääsee kokemaan vain harvassa paikassa.

Hanoi
Hanoi tarjoaa runsaasti nähtävää, ja jopa kaupungin liikenneruuhkat voivat olla matkailijan näkökulmasta mielenkiintoisia.

4. Hanoi, Vietnam

Vietnamin pääkaupunki Hanoi tarjoaa matkailijalle hyvin säilyneen vanhankaupungin ja nähtävyyksiä siirtomaa-ajalta moderneja rakennuksia unohtamatta. Kaupungissa on myös lukuisia järviä ja puistoja sekä yli 600 temppeliä, joissa kannattaa vierailla.

Prahan vanhakaupunki
Prahan vanhakaupunki kannattaa nähdä myös ylhäältä käsin.

5. Praha, Tšekki

Tšekin pääkaupunki Praha sai äänestyksessä kehuja kaupungin monipuolisesta kulttuurielämästä, joka tuo kaivattua vaihtelua rantalomille. Historiallinen kaupunki onkin pullollaan värikkäitä rakennuksia sekä hienoja siltoja, joita on runsaasti kaupunkia halkovan Vltava-joen varrella. Kipua kukkulalle tai kiipeä torniin katselemaan kaupunkia ylhäältä käsin, sillä näkymät palkitsevat taatusti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Lontoo
London Eye on vain yksi Lontoon nähtävyyksistä, jotka on pakko kokea ainakin kerran elämässä.

6. Lontoo, Iso-Britannia

Ison-Britannian pääkaupunki Lontoo on ikuinen suosikki, sillä kaupungin tunnetuimmat matkailunähtävyydet Buckinghamin palatsi, Big Ben -kello, Trafalgar Square -aukio sekä Piccadilly Circus -aukiolla oleva mainostaulu ihastuttavat kerta toisensa jälkeen. Tekemistä riittää loputtomiin museokiertelystä jokiristeilyyn sekä uusimpien ruokatrendien tutkimisesta shoppailuun. Lontoo on ajaton matkakohde, joka tarjoaa jotain uutta jokaisella kerralla.

Rooma
Loma romanttisessa Roomassa kuluu helposti jo pelkästään kaupungin rakennuksia katsellessa.

7. Rooma, Italia

Historiallinen Rooma imaisee hetkessä sisäänsä piazzojen ja upeiden rakennusten täyttämään rentoon tunnelmaan, jonka voi kokea vain Italiassa. Ellet ole kiinnostunut historiallisista nähtävyyksistä, nauti italialaisista herkuista syömällä pizzaa, pastaa ja jäätelöä aidossa ympäristössä.

Buenos Aires
Seikkailuja rakastava matkailija arvostaa Buenos Airesia, sillä kaupungissa on runsaasti mielenkiintoisia katuja ja kaupunginosia.

8. Buenos Aires, Argentiina

Tangon kotikaupunki Buenos Aires on kaupunki, joka ei jätä ketään kylmäksi. Seikkaile tunnelmallisissa kaupunginosissa, syö romanttisissa ravintoloissa ja hyppää yöelämän vietäväksi. Buenos Aires on myös Latinalaisen Amerikan shoppailupääkaupunki, joten varaa mukaan tukuittain tuohta ja kärsivällisyyttä, sillä tässä kaupungissa osteltavaa riittää.

Pariisi
Sacré Coeurin basilikassa kannattaa vierailla jo maisemien vuoksi.

9. Pariisi, Ranska

Ranskan pääkaupunki Pariisi on ikisuosikki, joka nousi Tripadvisorin tuoreella listalla kymmenen parhaan joukkoon myös vuonna 2015. Romanttinen kaupunki on mainio kohde muutaman päivän kaupunkilomalle, sillä kompaktissa Pariisissa tärkeimmät nähtävyydet näkee lyhyessä ajassa ja kaupungin tunnelmaan pääsee sisälle helposti.

Kapkaupunki
Kapkaupungin edustalta avautuu mieleenpainuva näkymä tunnetulle Pöytävuorelle.

10. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Afrikan maanosan eteläkärjessä sijaitseva Kapkaupunki on monien mielestä maailman kaunein kaupunki eikä ihme, sillä Kapkaupungista avautuu upeat maisemat niin Atlantin valtamerelle kuin tarunomaiselle Pöytävuorelle.

Lähde: Tripadvisor
Kuvat: Flickr / Marco J, Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fontana di Trevin suihkulähde Roomassa

Mitä tapahtuu kolikoille, joita turistit heittävät Rooman kuuluisimpaan suihkulähteeseen? Vuodessa yli miljoona euroa

Pariisin nähtävyydet

Pariisin tärkeimmät nähtävyydet – 19 paikkaa, jotka eivät jätä kylmäksi

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat kuhisevat turisteja Roomassa – tiesitkö, mistä niiden nimi johtuu?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja