Kuva: Shutterstock
Istanbulin lentoasema

Tältä näyttää Istanbulin uusi lentokenttä – uusi lentoasema on jo matkustajien käytössä

Istanbulin lentoasema on tuttu monille suomalaisille, ja jatkossa käytössä on vanhan Atatürkin lentokentän sijaan uusi Istanbulin kansainvälinen lentoasema.

Upouuden lentoaseman palvelut avattu matkustajille

Istanbulin uusi lentoasema on viimein otettu käyttöön, ja uunituoreet tilat palvelevat muun muassa Turkish Airlinesin matkustajia.

Lentoaseman käyttöönottoa siirrettiin useita kertoja, sillä alkuperäisen suunnitelman mukaan lentokenttä oli määrä avata lokakuun 2018 lopussa. Avajaisten päivämäärää siirrettiin ensin tammikuun 2019 ensimmäiselle päivälle ja sitten maaliskuuhun 2019. Lopulta lentojen siirto Atatürkin lentoasemalta aloitettiin 5. huhtikuuta 2019 ja sen on määrä kestää 7. huhtikuuta saakka. Vaikka avajaisten päivämäärää jouduttiin siirtämään useaan otteeseen, oli tilanne vielä kaukana Berliinin Brandenburgin lentoaseman farssista.

Atatürkin lentoasemaa ei suljeta vielä, vaan toiminta jatkuu vuoden 2019 loppupuolelle saakka.

Uuden lentoaseman tilat tarjoavat sujuvuutta ja valoa vanhanaikaiseksi käyneen Atatürkin lentoaseman tilalle. Juuri avatulta lentoasemalta liikennöidään lentoja noin 350 kohteeseen ympäri maailmaa, ja lentoaseman kapasiteetiksi on laskettu noin 200 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Istanbuliin lentoja etsivien matkailijoiden ei tarvitse huomioida muutosta lentokenttäkoodien osalta, sillä vaikka Istanbulin lentoaseman tunnus on ollut rakennusvaiheessa ISL, uusi lentoasema ottaa käyttöön Atatürkin aiemmin käyttämän IST-tunnuksen.

Ensimmäinen lento uudelta kentältä lennettiin 6. huhtikuuta Turkin pääkaupunkiin Ankaraan.

Katso videolta, miltä uudella lentoasemalla näyttää!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock
Video: TRT World

Päivitetty: 5.4.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia