Hyppää sisältöön

Korfulla lasten kanssa – lue vinkit koko perheen yhteiseen lomailuun

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 18.08.2017
Korfun upeat rannat ja kiinnostavat nähtävyydet tarjoavat mielekästä tekemistä koko perheelle. Katso lapsiperheen vinkit onnistuneeseen lomaan Korfulla!

Nauti saaren rannoista

Korfun-lomalla kannattaa ehdottomasti suunnata nauttimaan lämmöstä ja auringonpaisteesta koko perheen voimin jollekin saaren kauniista rannoista. Korfun rannoista perheille sopivia kohteita ovat esimerkiksi Paleokastritsan ja Sidarin alueiden rannat sekä Glyfadan ranta.

Korfulla on sekä hiekka- että pikkukivirantoja. Kivisille rannoille kannattaa lapsille varata mukaan vesikengät rantaleikkejä ja uimista varten. Erityisesti kuumina kesäpäivinä tarpeeksi suojaava aurinkovoide sekä päähine ovat tärkeitä muistaa pakata mukaan, ja myös riittävä veden juominen on välttämätöntä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vauhdikas lomapäivä vesipuistossa

Lapsia kiinnostava vierailukohde Korfulla on vesipuisto Aqualand, joka sijaitsee keskellä Korfun saarta Agios Ioanniksen kylässä. Vesipuistossa on monipuolinen valikoima tekemistä eri ikäisille lapsille, sillä puistossa on yhteensä 36 vesiliukumäkeä ja yli kymmenen erilaista uima-allasta.

Aqualand-vesipuistossa on mainiot puitteet koko perheen rennon lomapäivän viettoon, ja puiston alueella on lukuisia ravintoloita, kahviloita ja baareja. Ostoksia voi tehdä puiston myymälässä, josta saa esimerkiksi matkamuistoja. Vesipuistoon on helppo mennä autolla, sillä puistolla on ilmainen parkkialue.

Koe Korfu autolomalla

Korfu on mainio kohde autolomalle, ja lyhyiden välimatkojen ja kiinnostavien nähtävyyksien vuoksi autoilusta nauttivat myös perheen pienimmät. Omien kiinnostuksen kohteiden mukaan Korfulla ajaa kierroksen koko saaren ympäri tai tehdä autolla yksittäisiä päiväretkiä.

Kiinnostavia kohteita autoretkille Korfulla ovat muun muassa ympäri saarta löytyvät kauniit rannat, Itävallan keisarinna Elisabetin rakennuttama palatsi Achílleio sekä Pontikonisin saari ja Vlachernan luostari.

Hyödynnä hotellien palvelut

Korfun saarella on monia perheystävällisiä hotelleja, joten majapaikkaa varatessa kannattaa vertailla mitä palveluita lapsille ja perheille on hotellissa tarjolla. Useat hotellit ovat huomioineet lapset esimerkiksi järjestämällä näillä leikkikerhoja ja urheilumahdollisuuksia, tarjoamalla ravintoloissaan erityisesti lapsille suunniteltuja annoksia sekä panostamalla lasten uima-altaan viihtyvyyteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monissa Korfun saaren hotelleissa on saatavana perhehuoneita tai huoneistoja, joissa on tilaa ainakin nelihenkisille perheille. Perheystävällisiä majapaikkoja on saatavilla saarella eri hintaluokissa, mutta hinnan ja lapsiperheille suunnattujen palvelujen lisäksi hotellin valinnassa kannattaa myös huomioida sijaitseeko hotelli vilkkaassa lomakohteessa monipuolisten palvelujen ympäröimänä vai pienemmässä kylässä.

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tippaaminen Kreikassa

Lomailijan tippausvinkit Kreikkaan – näin annat juomarahaa oikein

Rodoksen päiväretket

Kolme helppoa päiväretkeä Rodokselta – upeita maisemia vain tunnin päässä

Kreikan parhaat saaret

Mikä Kreikan saari sopii sinulle? Esittelyssä 15 suosittua lomakohdetta

Kreikan ilmasto ja sää

Kreikan ilmasto ja sää – milloin on paras aika matkustaa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja