hero taustakuva

Ihana loma lasten kanssa – perhematkailijan kuusi vinkkiä Thaimaan Hua Hiniin

Flickr / Callifornian Em artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Matkustatko Thaimaan Hua Hiniin lasten kanssa? Lue miten saat lomasta kaiken irti!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 24.01.2016
facebook   whatsapp

1. Valitse lapsiystävällinen majoitus

Siaminlahden rannalla sijaitseva Hua Hin on yksi Thaimaan ensimmäisistä rantalomakohteista, jossa myös maan kuninkaallinen perhe on perinteisesti lomaillut.

Sekä thaimaalaisten että ulkomaalaisten matkailijoiden kestosuosikkina pysynyt Hua Hin sopii erinomaisesti myös lapsiperheille. Kohde on tarpeeksi rauhallinen, mutta sieltä löytyvät kaikki tarvittavat palvelut.

Pakettimatkalle lähtevän perheen on helppo valita lapsiystävällinen hotelli matkanjärjestäjien käyttämien symbolien mukaan. Lapsiperheille sopivissa hotelleissa on usein tenavakerhoja, joissa pikkuväelle voi löytyä hauskaa tekemistä ja uusia ystäviä.

Omatoimimatkaa suunnittelevat perheet voivat tutkia myös loma-asuntoja – pienten lasten kanssa ruokailut on helppo hoitaa omassa keittiössä. Verkossa toimii useita asunnonvuokrauspalveluja, ja myös monilla suomalaisilla on lomaosakkeita nimenomaan Hua Hinissä.

Hua Hin on kohteena kehittynyt, ja ostoksia voi tehdä esimerkiksi Tesco Lotus -supermarketissa. Myymälästä löytyy vaippoja ja lastenruokia, joten kaikkea ei tarvitse kantaa mukana kotoa asti.

Lasten kanssa Hua Hiniin

2. Rantapäivä sopii koko perheelle

Thaimaahan matkustetaan rantojen perässä. Rantapäivä koko perheen kesken onkin helppo ja ilmainen aktiviteetti, johon ei ehdi kyllästyä viikon tai kahden lomamatkalla.

Hua Hinin kaupungissa on vain yksi varsinainen ranta, joka täyttyy lomailijoista erityisesti vilkkaan sesongin aikana. Viikonloppuisin monet thaimaalaiset matkustavat rannalle Bangkokista ja muista lähikaupungeista.

Hiljaisempi auringonottopaikka löytyy esimerkiksi Khao Takiabin kukkulan juurella sijaitsevalta rannalta, jonne on noin seitsemän kilometrin matka Hua Hinistä.

Hua Hinistä on helppo tehdä päiväretki myös läheiseen Cha-Amiin, joka on rauhallinen perheiden suosima rantalomakohde. Välimatka kohteiden välillä on noin 25 kilometriä, ja se taittuu helposti taksilla. Hinnasta kannattaa sopia kuskin kanssa etukäteen.

3. Pärskeitä vesipuistossa

Vesipuisto on lomaklassikko, joka on lähes kaikkien lasten mieleen. Vastapainoksi meressä ja hotellin uima-altaalla polskimiselle perheet voivatkin kokeilla Hua Hinin kahta vesipuistoa.

Black Mountain Water Park -vesipuisto on toiminut Hua Hinissä jo pitkään, ja on kahdesta vaihtoehdosta yksinkertaisempi. Uudempi tulokas Hua Hinissä on vuonna 2014 avattu Vana Nava Hua Hin, joka kutsuu itseään Aasian ensimmäiseksi ”vesiviidakoksi”.

Näyttävä puisto on rakennettu vehreäksi ja viidakkomaiseksi, ja se vakuuttaa toimivansa mahdollisimman ekologisesti. Vana Navan erikoisuus on Thaimaan suurin vesiliukumäki Abyss. Vana Navasta löytyy myös erillinen seikkailualue, jossa voi muun muassa kiipeillä ja surffata.

Pienimmille lapsille on molemmissa vesipuistoissa omat alueensa mataline kahluualtaineen.

4. Eksoottiset eläimet ilahduttavat

Monelle lapselle Thaimaan-loman kohokohta on eksoottisten eläinten kohtaaminen. Elefantit ja apinat ovat yleinen näky Thaimaan suosituissa matkakohteissa, mutta turistikeskuksissa liikuttaessa kannattaa muistaa myös eettiset arvot ja eläinten hyvinvointi.

Hua Hinin lähellä toimii Hutsadin Elephan Foundation, jossa lapset pääsevät tapaamaan elefantteja. Ratsastuksen sijaan Thaimaan kansalliseläimeen voi tutustua esimerkiksi kävelyttämällä elefantteja tai pesemällä niitä vapaaehtoistyöntekijöiden avustuksella.

Vapaana luonnossa liikkuviin apinoihin törmää mitä todennäköisimmin Khao Takiab -kukkulalla, jota kutsutaankin myös nimellä Apinavuori. Kukkulalta aukeaa näköala Hua Hinin ylle.

Thaimaassa voi törmätä apinoihin

Kannattaa huomioida, että turisteihin tottuneet apinat saattavat olla hyvinkin päättäväisiä lähtiessään herkkupalojen perään. Pienimpien lasten käsissä ei kannata kuljettaa välipaloja.

5. Museo, jossa lapsetkin viihtyvät

Mitä ihmettä – museoon lasten kanssa Thaimaan-lomalla? Kyllä! For Art’s Sake on 4D-taidemuseo, jossa lapsillakin on hauskaa.

Museo koostuu erilaisista seinämaalauksista, joiden osaksi kävijät voivat sujahtaa poseeraamalla niiden edessä. Tarkoituksena on siis nappailla hauskoja valokuvia maalauksia vasten. Muista pakata mukaan kamera ja ladata kännyköiden akut täyteen – täältä ei selvitä muutamalla kuvalla.

Museon seinämaalaukset on jaettu viiden eri teeman mukaan. Työntekijät auttavat poseerausten hakemisessa ja kuvien ottamisessa, joten kukaan seurueen jäsenistä ei välttämättä joudu kameran taakse.

6. Pikavisiittejä nähtävyyksille

Lasten keskittymiskykyä ei kannata väheksyä perinteisten nähtävyyksienkään osalta. Kun vierailut pitää sopivan lyhyinä, myös pikkuväki jaksaa innostua eksoottisista rakennuksista, joita ei kotikulmilla tule vastaan.

Yksi Hua Hinin maamerkeistä on kaupungin historiallinen rautatieasema, jossa on kuninkaallinen odotushuone. Perinteinen thaimaalainen arkkitehtuuri tekee rautatieasemasta jännittävän näköisen paikan myös lapsille.

Oikeat kuninkaalliset kiinnostavat satujen maailmassa eläviä lapsia – ja kuninkaallisia kytköksiä Hua Hinissä riittää. Vierailu Maruekhathaiyawanin palatsissa saattaa olla elämys myös perheen pienimmille. Palatsi sijaitsee suunnilleen Hua Hinin ja Cha-Amin välillä.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Flickr / Californian Em, Flickr / Californian Em, Flickr / Pavel Sigarteu

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.