Kuva: Shutterstock
Ropoto, Kreikka

Tämä aavemainen kylä Kreikassa jäi tyhjilleen – talot alkoivat valua rinnettä alas

Kreikkalaisella aavekaupungilla on erikoinen tarina.

Ropoto valuu hiljalleen

Vielä muutama vuosi sitten Kreikan keskiosassa sijaitseva Ropoto oli pieni mutta vilkas kylä. Yli 300 perhettä on joutunut jättämään kotinsa. Kylän äkillisen autioitumisen takana on vuonna 2012 tapahtunut maanvyöry, jolla oli kauaskantoiset vaikutukset. Talot alkoivat nimittäin valua rinteitä pitkin alas.

Talot ovat nykyään asumiskelvottomia – kylän asukkaat ovat joutuneet rakentamaan uutta elämää toisaalle. Hiljalleen valuvien talojen Ropotossa vallitsee aavemainen tunnelma. Aiemmin kylästä löytyi myös muun muassa koulu, kirkko, hotelli ja taverna. Nyt kaikki nämä ovat lopettaneet toimintansa. Syynä katastrofiin pidetään kylän jyrkästi viettäviä rinteitä ja talojen hataria perustuksia.

Täysin yllätyksenä Ropoton vajoaminen ei paikallisten mukaan tullut. Merkkejä oli havaittavissa jo 60-luvulla, mutta 80-luvulla rakennuslupia jaettiin vapaasti varoittavista esimerkeistä välittämättä. Aiheesta julkaistussa minidokumentissa haastateltu paikallinen mies kritisoi tapaa, jolla kyläläisiä ei ole autettu. Yksikään virallinen taho ei miehen mukaan ole käynyt arvioimassa kylässä tapahtunutta tuhoa.

Osa asukkaista joutuu jopa edelleen maksamaan kiinteistöveroa siitäkin huolimatta, että taloissa asuminen on mahdotonta. Luonnonkatastrofi vei myös maanviljelijöiden elannon. Aiemmin Ropoto tunnettiin erityisesti omenoistaan.

Kiinnostuitko? Katso alta video aiheesta – Greek Reporter -sarja tuo esiin Kreikan kriisin unohdettuja vaikutuksia tavallisiin kansalaisiin.

Lähde: Daily Mail
Kuva ja video: YouTube / GreekReporter

Päivitetty: 25.4.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 2,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia