Hyppää sisältöön

Tämä aavemainen kylä Kreikassa jäi tyhjilleen – talot alkoivat valua rinnettä alas

Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.04.2018
Kreikkalaisella aavekaupungilla on erikoinen tarina.

Ropoto valuu hiljalleen

Vielä muutama vuosi sitten Kreikan keskiosassa sijaitseva Ropoto oli pieni mutta vilkas kylä. Yli 300 perhettä on joutunut jättämään kotinsa. Kylän äkillisen autioitumisen takana on vuonna 2012 tapahtunut maanvyöry, jolla oli kauaskantoiset vaikutukset. Talot alkoivat nimittäin valua rinteitä pitkin alas.

Talot ovat nykyään asumiskelvottomia – kylän asukkaat ovat joutuneet rakentamaan uutta elämää toisaalle. Hiljalleen valuvien talojen Ropotossa vallitsee aavemainen tunnelma. Aiemmin kylästä löytyi myös muun muassa koulu, kirkko, hotelli ja taverna. Nyt kaikki nämä ovat lopettaneet toimintansa. Syynä katastrofiin pidetään kylän jyrkästi viettäviä rinteitä ja talojen hataria perustuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Täysin yllätyksenä Ropoton vajoaminen ei paikallisten mukaan tullut. Merkkejä oli havaittavissa jo 60-luvulla, mutta 80-luvulla rakennuslupia jaettiin vapaasti varoittavista esimerkeistä välittämättä. Aiheesta julkaistussa minidokumentissa haastateltu paikallinen mies kritisoi tapaa, jolla kyläläisiä ei ole autettu. Yksikään virallinen taho ei miehen mukaan ole käynyt arvioimassa kylässä tapahtunutta tuhoa.

Osa asukkaista joutuu jopa edelleen maksamaan kiinteistöveroa siitäkin huolimatta, että taloissa asuminen on mahdotonta. Luonnonkatastrofi vei myös maanviljelijöiden elannon. Aiemmin Ropoto tunnettiin erityisesti omenoistaan.

Kiinnostuitko? Katso alta video aiheesta – Greek Reporter -sarja tuo esiin Kreikan kriisin unohdettuja vaikutuksia tavallisiin kansalaisiin.

Lähde: Daily Mail
Kuva ja video: YouTube / GreekReporter

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nämä paikat on pakko nähdä Rodoksella – saaren parhaat nähtävyydet

Auringonlasku Santorinilla

Oletko jo nähnyt tämän klassikkomaiseman Kreikassa? Auringonlasku Santorinilla on unohtumaton elämys

Santorini, Kreikka

Tiesitkö tämän Santorinista? 8 faktaa Kreikan romanttisimmasta saaresta

Plaka, Milos

Löydä Kreikan tuntemattomat helmet – viisi paikkaa, joita muut eivät ole vielä löytäneet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja