hero taustakuva

Rakastu Pohjois-Thaimaahan! Viisi syytä matkustaa Lampangin ja Phraen alueille

Tourism Authority of Thailand artikkelin kuva
Aktiivilomat
Kaipaatko uusia kohteita ja vauhdikkaita seikkailuja seuraavalle Thaimaan-lomallesi? Lue vinkit ja ota kaikki irti maan pohjoisosassa sijaitsevista matkailualueista.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 05.04.2019
facebook   whatsapp

ILMOITUS

1. Löydä Thaimaan tuntemattomat kohteet

Kun haluat löytää Thaimaasta jotain aivan uutta, ota suunnaksi maan pohjoiset provinssit. Lampangin ja Phraen alueet ovat paikkoja, joissa massaturismi on toistaiseksi vieras käsite, mutta missä peruspalvelut ovat silti helposti matkailijoiden saatavilla.

Molempien provinssien pääkaupungit ovat alueiden parhaita tukikohtia, joista käsin on helppo tehdä päiväretkiä kaupunkien ulkopuolelle.

Lampangin provinssin samanniminen pääkaupunki on Pohjois-Thaimaan toiseksi suurin kaupunki, jossa vallitsee rento tunnelma ja josta on mainiot yhteydet muualle Thaimaahan. Pienen kaupungin majoitustarjonta yllättää matkailijan, sillä valinnanvaraa on. Kaupunki tarjoaa myös mahdollisuuden päästä kokemaan vanhoja thaimaalaisia perinteitä: tyypillisin tapa liikkua paikasta toiseen Lampangissa on nousta tuk tukin sijaan hevosvankkureiden kyytiin.

Tourism Authority of ThailandMatkavinkit Pohjois-Thaimaahan
Hevosvankkurit ovat historiallinen ja perinteinen tapa liikkua Lampangissa.

Phraen provinssin pääkaupunki Phrae tarjoaa niin ikään mahdollisuuden sukeltaa syvälle thaikulttuuriin. Alueen vahvimmat perinteet liittyvät kankaisiin sekä käsitöihin, ja klassisin Phraen tuliainen onkin indigonsininen mo hom -pusero. Phraen alue on tunnettu myös koko Thaimaan parhaista tiikkituotteista, mikä näkyy myös katukuvassa vaikuttavien rakennusten muodossa.

2. Matkusta helposti Bangkokista ja Chiang Maista

Pohjoisen Thaimaan tunnetuin kohde Chiang Mai on helppo aloituspiste, kun haluat tutustua muihin pohjoisiin provinsseihin. Jos haluat kokea Thaimaan uudella tavalla, hyppää junaan Chiang Maissa! Junamatka Lampangiin kestää noin kaksi ja puoli tuntia, sillä juna pysähtyy matkan aikana lukuisilla asemilla. Myös bussiyhteyksiä on tarjolla.

Matka Chiang Maista Phraeen kestää bussilla noin neljä tuntia. Välimatkan voi taittaa myös junalla, jolla ei kuitenkaan pääse aivan perille saakka: nouse junaan Chiang Maissa ja jää pois Den Chain asemalla. Sieltä matkaa Phraeen jää enää 20 kilometriä, joka hoituu vaikkapa lavataksilla.

Tourism Authority of ThailandMatkavinkit Pohjois-Thaimaahan
Tiet ovat Pohjois-Thaimaassa mainiossa kunnossa, ja ajomaisemat hätkähdyttävät.

Sekä Lampangiin että Phraeen pääsee helposti myös Bangkokista. Nok Air ja Bangkok Airways tarjoavat lentoja Lampangiin, ja sinne pääsee Bangkokista myös bussilla ja junalla, joten vaihtoehtoja riittää. Bussimatka kestää noin yhdeksän tuntia ja junamatka kymmenen. Myös Phraeen on sekä lento- että bussiyhteyksiä Bangkokista.

3. Nauti vehreistä vuoristomaisemista

Pohjois-Thaimaahan ei matkusteta paratiisirantojen perässä, sillä alueen luonto tarjoaa jotain aivan muuta: täällä voit nauttia vehreistä vuoristoista, vesiputouksista ja kansallispuistoista.

Phraen tunnetuin luontokohde on provinssin keskellä sijaitseva Phae Mueang Phi -puistoalue, jonka erikoisuus on sieniä muistuttavien punaisten kallioiden ja havupuiden muodostama maisema. Pyhä metsäpuisto on paikka, josta liikkuu lukuisia tarinoita siitä, miten puistoon on helppo eksyä.

Tourism Authority of ThailandMatkavinkit Pohjois-Thaimaahan
Kuumat lähteet ovat Chae Sonin kansallispuiston valtti.

Lampangin provinssin tunnetuimmat luontokohteet ovat Chae Sonin, Pha Thain ja Doi Chongin kansallispuistot. Chae Sonin tunnetuimmat elämykset ovat alueen kuumat lähteet sekä Chae Sonin vesiputous. Provinssin lounaisosassa sijaitsevassa Doi Chongin kansallispuistossa pääsee nauttimaan vuoristomaisemista: alueen korkein huippu kohoaa 1 300 metriin. Pha Thain luolakansallispuistossa taas pääsee vierailemaan jättimäisessä kalkkikiviluolassa, josta löytyy kilometrin mittainen, valaistu reitti.

4. Koe pohjoisen upeat temppelit

Lampangin erikoisin temppelinähtävyys on Wat Phra Bat Pupha Daeng, joka houkuttaa niin buddhalaisia kuin luontomaisemien ystäviäkin. Terävien vuorenhuippujen päälle on aseteltu jättimäisiä kypäränmuotoisia rakennuksia, stupia, ja maiseman äärelle pääsee kiivettyään vehreän metsän reunustamat 300 porrasaskelmaa.

Matkavinkit Pohjois-Thaimaahan
Wat Phra Bat Pupha Daengin näkymä on vaivan arvoinen.

Myös Lampangissa sijaitseva Wat Phra That Lampang Luang on mielenkiintoinen temppeli, jossa kannattaa vierailla. Paikalliset suhtautuvat temppeliin äärimmäisen pyhänä paikkana, mistä syystä siitä pidetään erittäin hyvää huolta. Näyttävä stupa tekee temppelistä entistä vaikuttavamman.

Phraen näyttävin temppeli taas on yhdeksän kilometrin päässä kaupungista sijaitseva, 33 metriä korkea Wat Phra That Cho Haen temppeli. Erityisen vaikuttavan temppelistä tekee sen ulkokuori, joka on päällystetty kullalla.

5. Pohjoiset kohteet täydentävät Thaimaan matkailusesonkeja

Siinä missä eteläisen Thaimaan kohteiden kanssa saa olla hyvin tarkkana matkan ajankohdan suhteen, Pohjois-Thaimaahan voi matkustaa lähes milloin vain. Kun lomalla ei ole odotettavissa rantalöhöilyä, on matka onnistunut myös niinä kuukausina, kun aurinko ei paista aivan koko päivää.

Tourism Authority of ThailandMatkavinkit Pohjois-Thaimaahan
Pohjois-Thaimaan vesiputoukset ovat näyttäviä.

Paras aika matkustaa Pohjois-Thaimaahan on toukokuusta lokakuulle, poissuljettuna harvinaisen sateinen elokuu. Suosituin sesonki on marraskuusta helmikuuhun, joka sopii kuivuudensa ansiosta erityisesti vaeltajille.

Hyvien sääolosuhteiden lisäksi tekemistä tarjoavat myös tapahtumat, joita järjestetään rutkasti läpi vuoden. Lampangissa voi kokea erikoisia paikallisia tapahtumia, kuten maaliskuussa järjestettävä kalojen syömiseen erikoistunut festivaali, alueen musiikkiperinteitä esittelevä festivaali huhtikuussa sekä perinteisiin käsityötaitoihin pureutuva tapahtuma joulukuussa.

Lähde ja kuvat: Tourism Authority of Thailand

ILMOITUS

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Oi että :) Tuonne kuin pääsisi. Tosin vissiin tällä hetkellä ilma sen verran sakeana savusta, että parempi matkustaa vasta muutaman kuukauden päästä. Varsinkin Chiang Maissa ilmanlaatu on suorastaan vaarallisen huono.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.