Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko tässä Saksan paras ruskaretki? Vuoroistorataa muistuttavat kävelyreitit kulkevat puiden yläpuolella

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Saksassa metsäkävely voi tarkoittaa kävelyä puiden latvojen yläpuolella.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 24.10.2019
facebook   whatsapp

Rakennelmia ympäri Saksaa

Jos etsit erilaista luontoelämystä, matkusta Saksaan. Saksalainen keksintö luontomatkailuun on baumwipfelpfad-kävelypolku, joka tarkoittaa puiden yläpuolelle rakennettua puista kävelysiltaa. Vaellusreitin varrella on näkoalatorni.

Näköalareittejä on rakennettu muun muassa Baijeriin, Ranskan rajalle Saarlandiin ja Schwartzwaldiin. Myös rannikon Rügenissä voi vierailla baumwipfelpfadissa.

Koska reittien suurin jyrkkyys on kuusi astetta, näköalareitit ovat esteettömiä. Niihin pääsee sekä pyörätuolilla että lastenrattailla, ja matkan varrella on riittävästi levähdysalueita. Lapsille riittää tekemistä muun muassa oppimispisteillä, joilla pääsee tutustumaan paikalliseen luontoon. Joidenkin näköalatornien yhteydessä on matkamuistomyymälöitä ja ravintoloita.

Osassa näköalareiteistä on seikkailupuisto ja joissakin torneissa alas pääsee liukumaan liukumäkeä pitkin. Parhaimmillaan korkeimmat näköalatornit nousevat noin 40 metrin korkeuteen.

Jouluaattoa lukuun ottamatta useimmat reitit ovat auki ympäri vuoden. Saksan lisäksi Baumwipfelpfad-näköalareittejä on rakennettu Tšekkiin ja Sloveniaan.

Katso kuvat huimista näköaloista!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.