Hyppää sisältöön

Onko tässä Saksan paras ruskaretki? Vuoristorataa muistuttavat kävelyreitit kulkevat puiden yläpuolella

Elina Venttola Päivitetty: 28.11.2023
Saksassa metsäkävely voi tarkoittaa kävelyä puiden latvojen yläpuolella.

Rakennelmia ympäri Saksaa

Jos etsit erilaista luontoelämystä, matkusta Saksaan. Saksalainen keksintö luontomatkailuun on baumwipfelpfad-kävelypolku, joka tarkoittaa puiden yläpuolelle rakennettua puista kävelysiltaa. Vaellusreitin varrella on näkoalatorni.

Näköalareittejä on rakennettu muun muassa Baijeriin, Ranskan rajalle Saarlandiin ja Schwartzwaldiin. Myös rannikon Rügenissä voi vierailla baumwipfelpfadissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koska reittien suurin jyrkkyys on kuusi astetta, näköalareitit ovat esteettömiä. Niihin pääsee sekä pyörätuolilla että lastenrattailla, ja matkan varrella on riittävästi levähdysalueita. Lapsille riittää tekemistä muun muassa oppimispisteillä, joilla pääsee tutustumaan paikalliseen luontoon. Joidenkin näköalatornien yhteydessä on matkamuistomyymälöitä ja ravintoloita.

Osassa näköalareiteistä on seikkailupuisto ja joissakin torneissa alas pääsee liukumaan liukumäkeä pitkin. Parhaimmillaan korkeimmat näköalatornit nousevat noin 40 metrin korkeuteen.

Jouluaattoa lukuun ottamatta useimmat reitit ovat auki ympäri vuoden. Saksan lisäksi Baumwipfelpfad-näköalareittejä on rakennettu Tšekkiin ja Sloveniaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tropical Islands, Saksa

Kokeilisitko? Saksan keinotekoinen tropiikki hämmentää – helppo päiväkohde Berliinistä

Berliini

Berliinin nähtävyydet – 21 paikkaa, joiden avulla suunnitella onnistunut loma

Berliinin parhaat näköalapaikat

Näin pääset Berliinin kattojen ylle – 10 parasta näköalapaikkaa

Rakotzbrücke

Tämä kielletty nähtävyys kiinnostaa Saksan-matkailijoita – ”paholaisen silta” on tunnettu hengenvaarallisesta maineestaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja