Mikä Kreikan saari sopii sinulle?

Kreikkalaisen keittiön parhaat – nämä ovat suomalaisten suosikit

Suomalaismatkailijat kertoivat suosikkinsa kreikkalaisesta keittiöstä.

Ruoka on yksi Kreikan valteista

Kreikka on ollut suomalaisten lomasuosikki aina 1960-luvulta alkaen. Lähes puolet suomalaisten kesällä tekemistä valmismatkoista suuntautuu Kreikkaan.

Aurinkomatkat selvitti kyselyllä suomalaisten syitä matkustaa Kreikkaan. Kreikan kävijöistä enemmistö (36 %) pitää Kreikan parhaana puolena aurinkoa, mutta lähes 27 prosenttia vastaajista valitsi paikallisen ruoan.

Ruokakyselyssä suomalaisten ylivoimaiseksi suosikiksi ilmeni kreikkalainen salaatti. Kyselyyn vastasi 1 037 suomalaismatkailijaa.

Parasta Kreikassa

1. Aurinko 36,4 %
2. Ruoka 26,7 %
3. Vieraanvaraisuus 13,2 %
4. Historia 9,6 %
5. Joku muu asia 4.2 %

Parhaat kreikkalaiset ruoat – suomalaisten suosikit

1. Kreikkalainen salaatti 30,7 %
2. Tsatsiki 17.9 %
3. Moussaka 17.6 %
4. Souvlaki 17.2 %
5. Saganaki 3.5 %
6. Jokin muu 6.5 %
7. Viininlehtikääryleet 5 %
8. Pastitsio 1.6 %

Suomalaisten suosikit kreikkalaisesta keittiöstä

Nämä ovat kreikkalaisen keittiön helmet

Kreetalla kohdepäällikkönä toimiva Maria Widell ylistää paikallista pääsiäislammasta.

– Kreetan makukokemuksiini liittyy kiinteästi pöytäseura, kreetalaisesta ruokapöydästä ketään ei käännytetä pois. Eräs pääsiäisateria pienessä Kainan kylässä Kreetalla saa edelleen veden kielelle, kertoo Widell.

Perheen miesväki kypsensi kokonaisen lampaan kiireettömästi pihagrillin hiilillä suvun vanhan reseptin mukaan.

– Lammas oli omasta lammaslaumasta ja sen mausteeksi kelpuutettiin ainoastaan vanhan isännän valmistama staka, lampaan tai vuohen ternimaidosta valmistettu juustomainen kastike. Lisukkeeksi oli oman puutarhan vihanneksista koottu ronski kreikkalainen salaatti ja nopeasti höyrytettyjä villivihanneksia, muistelee Widell.

Kreikkalaiset herkut kotikeittiössä

Kyselyssä oli myös mahdollisuus kertoa, kuinka kreikkalaisia reseptejä sovelletaan suomalaisissa kotikeittiöissä. Näin suomalaiset vastasivat!

“Sipuli, paprika, halloumi, tomaatti ja sisäfilee pannulle ja pannu grilliin. Tomaatti hautuu kastikkeesi pohjalle, sisäfilee mureutuu ja vihannekset kypsyvät – kaikki samalla kertaa.”

“Lautaselle ihania mereneläviä esim. mustekalaa, simpukoita, pieniä kaloja ja oliiveja ja fetajuustokuutioita. Loistava napostelulautanen ouzon kera.”

“Tzatsiki oman kasvihuoneen kurkuista sekä paistettu halloumi ja palviliha.”

“Kreikkalaisittain tehty perunamuusi eli maidon tai muun nesteen sijasta reilusti oliiviöljyä.”

Lähde: Aurinkomatkat

>> Lue myös: Kreikan maut kotikeittiössä – Hellapoliisin resepteillä onnistut

Päivitetty: 30.3.2014

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 4,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia