Koh Samuin parhaat rannat

Koh Samuin parhaat rannat – löydä sopiva kohde lomallesi

Thaimaan suosituimpiin kohteisiin lukeutuva Koh Samui on mainio kohde rennolle rantalomalle, sillä saaren palmujen ja valkoisen hiekan värittämät rantamaisemat vastaavat monen käsitystä unelmarannasta. Tutustu Koh Samuin parhaisiin rantoihin ja löydä oma suosikkisi!

Chaweng Beach

Chaweng on Koh Samuin saaren tunnetuin ja vilkkain ranta. Pitkän vaaleahiekkaisen rannan vesi on kirkasta ja ranta on miellyttävän matala. Rannalta löytyy menoa ja meininkiä ympäri vuoden, ja suurin osa saaren hotelleista sijaitsee juuri Chaweng-rannan läheisyydessä.

Koko Chawengin keskiosa on täynnä hotelleja, ravintoloita ja baareja. Tunnelma on erinomainen, kun pimeän laskeutuessa ravintolat levittävät matot ja matalat pöydät valkoiselle rantahiekalle. Yöelämää etsivälle lomailijalle Chaweng-ranta tarjoaa monia vaihtoehtoja aina pubeista tanssipaikkoihin.

Koh Samuin parhaat rannat
Koh Samuin valkoiset hiekkarannat, kirkas vesi ja rantoja reunustavat palmut tarjoavat mainiot puitteet onnistuneeseen rantalomaan.

Lamai Beach

Lamai on Koh Samuin toiseksi vilkkain ranta. Vaikka Lamai on Chawengin rantaa rauhallisempi, löytyy sieltä silti kattavasti hotelleja ja ravintoloita. Hinnta ovat myös kuuden kilometrin päässä sijaitsevaa Chawengia edullisemmat ja tunnelma on rennompi.

Lamain rantaa ei suojaa koralliriutta kuten Chawengia, joten uinnin kannalta Lamai ei yllä aivan Chawengin tasolle. Pitkä hiekkaranta on kuitenkin erittäin kaunis ja tarjoaa mainiot puitteet rennon lomapäivän viettoon.

Big Buddha Beach

Big Buddha -ranta sijaitsee lähellä Samuin lentokenttää. Rannalta on myös hyvät pikavene- ja lauttayhteydet läheiselle Koh Phanganin Had Rin -rannalle, jossa kuuluisat Full Moon Party -juhlat järjestetään.

Nimensä mukaisesti Big Buddha -rannalta näkee myös kuuluisan Big Buddha -patsaan. Rannalla riittää tilaa ja mukavia ravintoloita, ja alueella on myös tarjolla paljon edullista ja keskihintaista majoitusta. Rantaelämään se ei kuitenkaan ole yhtä loistokas kuin muut Samuin vaihtoehdot.

Koh Samuin parhaat rannat
Koh Samuin suosituimmilta rannoilta löytyy monipuolisesti palveluja, kuten ravintoloita ja majapaikkoja.

Maenam Beach

Maenamista matkailija löytää kuusi kilometriä rantaviivaa joka on erittäin kaunista, palmujen reunustamaa ja rauhallista. Maenam-ranta on Koh Samuin muita rantakohteita rauhallisempi eikä sitä ei ole rakennettu liian täyteen.

Maenam-rannan toiminta keskittyy laiturin ympärille, mistä on yhteydet Koh Tao ja Koh Phangan -saarille. Laiturin ympäriltä löytyy kahviloita, ravintoloita ja sukelluskouluja. Rannalla on majoitusvaihtoehtoja monille budjeteille, sillä valittavana on niin tasokkaita resort-alueita kuin edullisempaa bungalow-majoitusta. Yöelämää etsivälle Maenam ei ole oikea valinta, mutta rauhalliseen lomailuun se on täydellinen.

Lipa Noi Beach

Valkoinen hieno hiekka, kivetön ranta ja matalaa 100 metriä merelle päin. Muun muassa nämä seikat tekevät Lipa Noi -rannasta täydellisen paikan uimiselle ja lapsiperheille. Yöelämää ja asutusta Lipa Noilla on hyvin vähän eikä rannan lisäksi alue tarjoa juurikaan muita aktiviteetteja. Rannalta löytyy muutama meriruokaravintola ja baari. Upeat auringonlaskut täydentävät Lipa Noin luonnonläheisen tunnelman.

Kuvat: Istockphoto, Flickr/icools

Päivitetty: 9.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (15 votes, average: 4,20 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia