hero taustakuva

Herkuttele Berliinissä – 5 ravintolavinkkiä kaupunkilomaan

Istockphoto artikkelin kuva
Monipuolisesta ravintolatarjonnasta tunnettu Berliini tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden kokeilla uutta, nauttia tutuista mauista ja kokea mieleenpainuvia ruokaelämyksiä. Lue ravintolavinkit kaupunkilomalle ja lähde herkulliselle matkalle!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 23.08.2019
facebook   whatsapp

Neni Berlin, Mitte

Berliinin sydämessä, Mitten kaupunginosassa sijaitseva 25 hrs Hotel -hotellin kattokerroksessa oleva Neni Berlin on suosittu ravintola, jonne on syytä tehdä pöytävaraus. Ravintola yhdistelee onnistuneesti persialaisen, marokkolaisen, espanjalaisen ja israelilaisen keittiön makuja, joten eksoottinen makuelämys on tässä ravintolassa taattu.

Tunnelma on mutkaton ja rento, mistä syystä Neni Berlin onkin suosittu ruokailupaikka niin kaveriporukoille, pariskunnille kuin perheillekin. Vaikuttava näkymä hotellin 10. kerroksesta tekee ravintolasta erityisen kiinnostavan matkailijan silmissä. Hintatasoltaan Neni Berlin on keskihintainen, ja kolmen ruokalajin ateria maksaa noin 35 euroa.

Neni Berlin
Budapester Straße 40

The Bowl, Friedrichshain

Kaunis sisustus ja terveellinen ruoka ovat Friedrichshainin kaupunginosassa sijaitsevan The Bowl -ravintolan valtteja. Nimen mukaisesti ravintolassa tarjoillaan trendikkäitä kulhoannoksia, eikä niiden valmistukseen käytetä eläinperäisiä raaka-aineita. Näyttävät ja reilun kokoiset annokset muodostuvat esimerkiksi salaatista, kasviksista ja erilaisista tahnoista.

Tarjolla on kulhojen lisäksi myös muun muassa smoothieita ja raakakakkuja, minkä lisäksi The Bowl on erinomainen paikka kokeilla itselle uusia ruokia. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi cashew-pähkinöistä valmistettu levite tai vaikkapa paistettu tempeh? The Bowl tarjoilee viikonloppuisin myös aamiaista.

The Bowl
Warschauer Straße 33

Betty’n Caty, Prenzlauer Berg

Erinomaisista aamiaiskahviloista tunnetun Prenzlauer Bergin parhaimmistoon kuuluva Betty’n Caty on paikka, joka on täynnä aamusta iltaan. Herkulliset kakut, erinomainen palvelu ja tunnelmallinen miljöö saavat niin paikalliset kuin matkailijatkin ihastumaan mutkattomaan kahvila-ravintolaan.

Saatavilla on runsaan leivosvalikoiman lisäksi muun muassa aamiaista kananmuna-annoksineen ja puuroineen. Viikonloppuaamiainen on niin suosittu, että kahvilaan on syytä tehdä pöytävaraus etukäteen.

Betty’n Caty
Knaackstraße 8

The Bird, Prenzlauer Berg

Aivan Mauerparkin vieressä sijaitseva The Bird -ravintola on suosittu hampurilaisravintola, jonne kannattaa tehdä pöytävaraus, ellet halua kokeilla onneasi. Yhdysvaltalaisravintola on kuuluisa herkullisista hampurilaisistaan, jotka suositellaan ravintolassa syötävän ronskisti käsin. Sisustus on kuin missä tahansa yhdysvaltalaisravintolassa, ja The Birdissä kuuleekin lähes yhtä paljon saksaa kuin englantiakin.

Ravintolan hampurilaisvalikoima on laaja, eivätkä suuret annokset taatusti jätä ruokailijaa nälkäiseksi. Saatavilla on myös kasvisvaihtoehtoja. Vaikka hampurilaiset ovatkin The Birdin pääasia ja suosituin ateria, saa ravintolasta myös pihvejä.

The Bird
Am Falkplatz 5

Katerschmaus, Friedrichshain

Aivan Spree-joen rannalla sijaitseva Katerschmaus-ravintola on osa näyttävää Holtzmarkt-kokonaisuutta, ja uutuusravintola on perustettu vasta toukokuussa 2017. Sijainti aivan joen rannalla tekee ravintolasta erityisen mainion kohteen kesällä, sillä suuri terassi tarjoaa mahdollisuuden ottaa kaikki irti Berliinin kesästä.

Ravintola tarjoilee lounasta ja illallista edulliseen hintaan. Halpa hinta selittyy osaksi Katerschmausin sijainnilla, sillä ravintola on hieman syrjässä kaupungin tunnetuimmista matkailukohteista. Erikoinen sisustus, herkullinen ruoka ja hyvä palvelu ovat kuitenkin matkan arvoisia.


Katerschmaus
Holzmarktstraße 25

>> Lue lisää vinkkejä Berliiniin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.