Hyppää sisältöön

Siden nähtävyydet Top 3 – älä missaa näitä lomallasi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.10.2019
Sympaattinen turkkilainen lomakaupunki Side sijaitsee sopivasti Antalyan ja Alanyan välissä, ja tarjoaa matkailijalle runsaasti rentoja lomamuistoja. Tässä kolme tärkeintä nähtävyyttä!

Rantoja ja historiaa

Välimeren rannalla sijaitseva Side on suosittu rantakaupunki, joka levittää lomailijoiden eteen kilometrien mittaisen pitkän hiekkarannan. Turkkilainen lomakohde tarjoaa kaikki matkailijan tarvitsemat palvelut. Kaupungissa on runsaasti herkullista ruokaa tarjoilevia ravintoloita sekä basaarikatuja, joilta löytyvät kiehtovimmat Turkin-tuliaiset.

Pitkän rannan lisäksi turkkilainen lomakeidas tarjoaa myös muuta mielenkiintoista nähtävää, ja Sidessä kannattaakin tutkia rantahietikon lisäksi myös kaupungissa olevia historiallisia nähtävyyksiä. Ota kaikki irti Turkin etelärannikolla sijaitsevasta lomakohteesta ja koe kaupungin tärkeimmät nähtävyydet!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Älä missaa rantoja

Pitkät hiekkarannat houkuttelevat matkailijoita nauttimaan Siden auringosta ja mainioista uintimahdollisuuksista. Keskustan tuntumassa on kaksi suurta rantaa, jotka ympäröivät vanhaakaupunkia: läntinen ja itäinen ranta. Vaikka rannat sijaitsevat melko lähellä toisiaan, ovat ne melko erilaisia.

ShutterstockSiden nähtävyydet
Rannat ovat Siden valtti, ja parhaimmillaan ne ovat lomakauden ulkopuolella, kun pitkästä hiekkarannasta voi nauttia rauhassa.

Läntinen ranta on hyvin suosittu, ja se sopii erityisesti lapsiperheille. Matala vesi takaa turvallisen uintiympäristön. Myös itäinen ranta on mainio uimapaikka. Rannat tarjoavat lukuisia vesiurheilumahdollisuuksia: Siden rannoilla voi kokeilla esimerkiksi nousuvarjoilua, vesihiihtoa, sukeltamista ja kalastusta.

2. Historiallinen roomalainen teatteri

Vanhankaupungin laidalla sijaitseva roomalainen teatteri on Siden tunnetuimpia nähtävyyksiä. Jo 100-luvulla rakennettu teatteri on toiminut aikoinaan taistelukenttänä, kun gladiaattorit ovat kilpailleet henkensä uhalla kansan suosiosta.

Vanha teatteri on säilynyt huomattavan hyvin, ja siellä kannattaa piipahtaa myös sisällä. Teatterin massiivisuus saattaa yllättää, sillä yli kaksi tuhatta vuotta vanhassa, vaikuttavassa rakennelmassa on 20 000 istumapaikkaa.

3. Apollon ja Athenan temppelit

Siden sataman lounaisreunalla sijaitsevat näyttävät Apollon ja Athenan temppelien rauniot. Yli kaksi tuhatta vuotta vanhat, romanttiset vaaleat pylväät taustalla avautuvaa merimaisemaa vasten vievät aikamatkalle takaisin menneisyyteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Sideen Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Alanya, Turkki

Alanyan parhaat rannat – 6 vinkkiä täydelliseen rantapäivään

Hamam-hoito Turkissa

Miten toimitaan turkkilaisessa hamamissa? Ensikertalaisen selviytymisopas

Antalyan parhaat nähtävyydet

Antalyan parhaat nähtävyydet – 12 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Asiat, jotka yllättävät ensikertalaisen Turkissa

Kymmenen asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Turkissa – huomasitko sinäkin nämä?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja