Hyppää sisältöön

Missä lomailla halvalla? Turkki tarjoaa nyt eniten vastinetta rahoille, ja siihen on hyvä syy

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 30.01.2023
Turkin liira on nyt hyvin edullinen suomalaismatkailijoille, joten matkalle lähtöä ei kannata enää viivyttää. Lomakohteista Alanya tarjoaa parhaan hinta-laatusuhteen, mutta myös muut lomakaupungit mahdollistavat halvan loman.

MAINOS: MIXX TRAVEL

Hyvä hinta-laatusuhde takaa edullisen loman

Edullisen lomakohteen etsiminen saattaa aiheuttaa tällä hetkellä päänvaivaa, mutta on yksi kohde, jossa hyvä hinta-laatusuhde on varma: Turkki. Välimeren rannalla sijaitseva suosikkikohde tunnetaan erityisesti Alanyan rantakaupungista, mutta Turkin Rivieran varrella on rutkasti muitakin hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia lomapaikkoja, kuten Antalya, Side, Belek ja Kemir.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mixx TravelAntalya, Turkki
Turkkilaiset lomakeskukset tarjoavat tällä hetkellä erinomaisen hinta-laatusuhteen.

Syy Turkin edullisuuteen on valuutassa, sillä Turkin liira on nyt halpa. Yksi euro on noin 20 Turkin liiraa, kun esimerkiksi vuonna 2020 yksi euro oli noin kuusi liiraa. Vastaavasti hinnat eivät ole nousseet samassa suhteessa, joten jo matala hintataso itsessään on hyvä syy viettää kevään tai kesän loma Turkissa.

Ruotsalainen Mixx Travel tarjoaa matkoja Suomesta Turkkiin hyvillä lentoyhtiöillä, sillä matkatoimiston asiakkaat matkustavat perille Finnairilla ja Pegasus Airlinesilla. Tulevalla kesäkaudella yhtiöt liikennöivät Helsingistä Antalyan lentoasemalle ja Alanyan vieressä sijaitsevalle Gazipaşan lentokentälle.

Maltillinen lomabudjetti riittää Turkkiin

Halpa hintataso mahdollistaa sen, että lomalla ei tarvitse laskea jokaista pennosta. Selvästi kotimaata alhaisemmat hinnat madaltavat kynnystä nauttia lomasta täysillä, kun ravintolassa voi ottaa rauhassa kolme ruokalajia ja rantatuoliin tilata useamman kylmän juoman.

Hinnat ovat Turkissakin nousseet, mutta suomalaisittain perillä on yhä edullista. Esimerkiksi kahden hengen ateria Alanyan keskustan hyvätasoisessa ravintolassa maksaa 30–40 euroa, ja paikallisten suosimassa locantassa hyvän aterian saa 10–15 eurolla. Oluttuoppi maksaa ravintolassa 4–5 euroa ja olutpullo kaupassa noin kaksi euroa.

Mixx TravelAntalya, Turkki
Alanyan kalahallissa saa yksinkertaisen lounaan hyvin edullisesti.

Myös hotellien osalta hinta-laatusuhde on hyvä: kahden hengen huoneen saa viiden tähden hotellista viikoksi parhaimmillaan 500 eurolla.

Erityisesti Alanyassa hintaan vaikuttaa suuresti se, missä päin kaupunkia on. Aivan rantakadulla ja satamassa eli matkailijoiden suosimilla alueilla on huomattavasti kalliimpaa kuin paikallisten paikoissa. Hyvä nyrkkisääntö onkin, että mitä lähempänä vuoria paikka sijaitsee, sitä edullisempaa hintatasoa voi odottaa.

Esimerkiksi kahvi voi maksaa Alanyan satama-alueella jopa 3–4 euroa, kun taas rantakadun ulkopuolella kupillisen voi saada jopa 1,5 eurolla.

Myös liikkuminen onnistuu yhä pikkurahalla. Taksin alkumaksu on 50 senttiä ja kilometrihinta 70 senttiä, kunhan muistaa pyytää kuljettajaa laittamaan taksamittarin päälle. Bussilippu Alanyassa maksaa 60 senttiä.

Antalya on kaikkein edullisin

Turkin hintataso on yleisesti edullinen, mutta kaikkein halvimmat hinnat löytyvät tällä hetkellä Antalyasta. Perinteisiä lomakohteita autenttisempi miljoonakaupunki tarjoaa todella monipuolisen ravintola- ja majoitusvalikoiman, rutkasti kulttuuria, aktiviteetteja ja iltaelämää sekä tietysti rantoja. Antalyan tunnetuin ja paras ranta on kahdeksan kilometrin mittainen Konyaalti-ranta.

Monipuolisen valikoiman ansiosta esimerkiksi ravintolatarjonta vaihtelee huipputason fine dining -paikoista katukojuihin, joista herkullisen kebabin saa parilla eurolla.

Mixx TravelAntalya, Turkki
Antalyan miljoonakaupunkin mahdollisuudet tuovat rutkasti vaihtoehtoja myös pienelle budjetille.

Antalyan lisäksi myös Alanyassa on varsin edullinen hintataso. Matkakohteena Alanya on suosionsa ansainnut, sillä pitkä vaalea hiekkaranta, kiinnostavat nähtävyydet sekä erinomainen palvelutarjonta takaavat onnistuneen loman.

Alanya sopiikin mainiosti niin lapsiperheille, yksin matkustaville kuin pariskunnillekin. Monipuolinen lomakohde tarjoaa tekemistä jokaiseen makuun rantapäivistä rentoihin spa-hetkiin tai aktiivisiin urheilulomiin. Alueen suosituimpia kohteita ovat esimerkiksi Kleopatran pitkä hiekkaranta ja Kalen kukkulalla sijaitseva Alanyan linnoitus.

Side ja Kemer ovat niin ikään suomalaisittain edullisia, mutta hintataso on hieman Alanyaa kalliimpi. Erityisesti golfaajille suunnatun Belekin hintataso taas on selvästi muita paikkoja kalliimpi. Turkin Rivieran vaihtoehdot takaavat, että vaihtoehtoja löytyy jokaiselle budjetille.

Lähde: Mixx Travel
Kuvat: Shutterstock

MAINOS: MIXX TRAVEL

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turkkilainen ruoka

Turkkilainen ruoka on muutakin kuin kebabia – maista lomalla ainakin näitä herkkuja

Raki

Tähän juomaan sinäkin törmäät Turkissa – muista nämä säännöt, jos haluat kokeilla sitä

Turkin ilmasto

Turkin sää – milloin on paras aika matkustaa? Huomioi nämä asiat

Antalyan parhaat nähtävyydet

Antalyan parhaat nähtävyydet – 12 vinkkiä seuraavalle lomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja