Hyppää sisältöön

Löydä Kreikan tuntemattomat helmet – viisi paikkaa, joita muut eivät ole vielä löytäneet

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.01.2023
Missä lomailla Kreikassa tänä vuonna? Kun perinteisimmät kohteet on jo nähty, kannattaa suunnata suosittujen lomasaarien ulkopuolelle paikkoihin, joissa voit vielä kokea koskemattoman paratiisin. Lue vinkit ja varaa matka!

MAINOS: MATKAMESSUT

Kaikki irti Kreikan-lomasta

Hyvä ruoka, kohtuullinen hintataso ja turvallisuus tekevät Kreikasta monelle mieluisan matkakohteen. Upeat, vaihtelevat maastot, kuvankauniit pikkukylät ja turkoosit vedet valloittavat kenen tahansa matkaajan sydämen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Moni tietää hyvin Kreetan, Rodoksen ja Ateenan suosittuina matkakohteina, mutta Kreikka kätkee sisäänsä myös lukemattoman määrän näkemisen ja kokemisen arvoista tutkittavaa niin rannoilla, merellä kuin vuorillakin.

Matkamessut on koostanut vuoden 2023 partnerimaasta Kreikasta unelmaloman inspiraatioksi joukon tuntemattomampia helmiä, joiden avulla voit löytää Kreikan täysin uusin tavoin.

Tutustu näihin paikkoihin ja vietä elämäsi loma Kreikassa!

1. Ihana Ithaka

Joonianmerellä sijaitseva Ithaka on yhdistelmä Kreikan vehreimpiä jylhiä maisemia, upeimpia uimavesiä ja eloisaa paikallistunnelmaa – siksi onkin yllättävää, että Ithakasta ei puhuta enempää.

Kreikka
Idyllinen Kaminia-ranta Ithakassa kutsuu rentoon rantaelämään.

Kapeaa, mutta jyrkkää saarta kierrellessä ovat käsittämättömät merimaisemat silmänilona lähes missä tahansa. Hienostunut Kioni, kukkulakylä Stavros ja pittoreski kalastajakylä Frikes jättävät lähtemättömän vaikutuksen. Autoilijoille idyllisessä poukamassa piilossa olevaa Kaminia-ranta on lekottelupäivälle täydellinen kohde.  

Vinkki: Katharan luostarin kellotornilla on saaren upein näköalapaikka lomamuistojen kuvaamiseen.

2. Henkeäsalpaava Meteora

Vaikka Kreikkaan mennessä suunnataan monesti rannoille ja saarille, on yksi Kreikan must visit -kohteista ehdottomasti mantereella Kalabakan kylän vieressä sijaitseva henkeäsalpaavan upea Meteora. Se on luonnonnähtävyys ja Kreikan toiseksi merkittävin luostarialue, joka on myös Unescon maailmanperintökohde.

Shutterstock
ShutterstockMeteora, Kreikka
Meteoran maisemat ovat kuin sadusta.

Meteoran maiseman tekee erityiseksi luonnon ajan saatossa pylväsmäiseksi hiomat kalliot, joiden päälle alueen luostarit on rakennettu noin 1300–1500 luvuilla. Mielettömät maisemat on taattu, sillä luostarit seisovat jopa 600 metrin korkeudessa.

Vinkki: Kalabaka on äänestetty Kreikassa yhdeksi maan kauneimmista paikoista eli on ehdottomasti tutustumisen ja yöpymisen arvoinen paikka. Valmismatkakohteista Parga ja Lefkas ovat kohdetta lähimpinä.

3. Ios – tulevaisuuden suosikkikohde

Ios saattaa jäädä monella pois suunnitelmista sen bilesaariaseman vuoksi, mutta itse asiassa juhlintakausi kestää vain noin kesäkuun puolesta välistä elokuun puoleenväliin. Kauden ulkopuolella saari on hyvin rauhallinen verrattuna suosittuihin kohteisiin, kuten esimerkiksi Santoriniin. Bilehileille Ios on toki ehdoton kohde myös keskikesällä.

Shutterstock
ShutterstockIos, Kreikka
Ios tarjoilee upeita rantamaisemia matkailijoille.

Iosta koristavat huimat yli 300 kappelia, joiden bongailu on hauskaa lomapuuhaa. Mielenkiintoisen Ioksesta tekee sen puitteet ihanteelliselle lomalle ilman tungosta ja melskettä: rantabulevardilla riittää tavernoita, kahviloita, myymälöitä, leipomoita ja autovuokraamoita kaikkiin tarpeisiin. Tässä on takuuvarma tulevaisuuden hitti, joka odottaa löytäjäänsä!

Vinkki: Ioksella on paljon nähtävää, muun muassa Paleokastron linnoituksen rauniot, marmorista rakennettu Odysseas Elytis -amfiteatteri, makuhermoja kutkuttavat Diaseli-juustola ja Ios Winery sekä kauniit Agia Irini ja Panagia Gremniotisa kirkot.

4. Seikkailullinen Antiparos

Kykladien saariryhmässä sijaitseva pikkuruinen Antiparos täyttää kaikki paratiisin tunnusmerkit. Antiparoksen kylän bougainvilleoiden ja oleantereiden reunustama pääkatu on kuvankaunis sievine kahviloineen, tavernoineen ja myymälöineen. Vaikka Antiparos ei olekaan kooltaan suuri, se tarjoaa mainiosti nähtävää ja nautittavaa usean päivän ajalle.

Kreikka
Paratiisin tunnelmaa pienellä Antiparoksen saarella

Vain 12 kilometriä pitkä ja 2–3 kilometriä leveä saari on oiva kohde autottomallekin, jos haluaa patikoida pienen aktiiviloman merkeissä: lukemattomia merkittyjä reittejä näkyykin kaikkialla ympäri saarta. Antiparokselle pääsee kätevästi myös auton kanssa lossilla suuremmalta, viereiseltä Paroksen saarelta.

Vinkki: Saaren ehdottomia menotärppejä ovat muun muassa Antiparoksen tippukiviluola, Agios Georgioksen ranta, Despotikon saaren antiikin aikaiset rauniokaivaukset, vulkaaninen kivimuodostalma Ubini Rocks sekä saaren eteläkärjen autiorannat ja Soros Beach.

5. Milos – täydellinen pakopaikka

Historiaa huokuva, romanttinen Milos on loistokohde matkaajalle, joka kaipaa vaihtelua perinteisemmille Kreikan lomille.

Saaren pääkaupunki Plaka on kuin kreikkalaisesta sadusta: vitivalkoiset talot yhdistettynä puisten ovien ja ikkunoiden kirjavaan väriloistoon hakee vertaistaan. Täällä on hyvin rauhallista jopa sesongin huipulla, mutta palveluita on silti kattavasti tavernojen pikkuputiikkien ja kahviloiden merkeissä.

Shutterstock
ShutterstockSarakiniko, Milos
Sarakiniko ranta Miloksella on Kreikan saariston mieleenpainuvimpia uintipaikkoja.

Sarakinikon ranta on Miloksen tunnetuin nähtävyys eikä suotta. Suuret valkoiset kalliot ovat kuin toiselta planeetalta ja muodostavat ainutlaatuisen uintipaikan, joka jää varmasti mieleen loppuelämäksi. Miloksen rannikolla on runsaasti toinen toistaan upeampia kalliomuodostelmia ja luolia, joissa voi vierailla veneajeluiden merkeissä.

Vinkki: Plakan korkeimmalla kohdalla oleva Thalassitran kirkko on koko saariston parhaita (ellei paras) paikkoja katsella auringonlaskua. Tässä jää Santorinin Oiakin hopeasijalle!

Lue lisää Kreikan helmistä ja löydä unelmiesi matka Matkamessuilta. Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20.-22.1.2023.

Tekstin lähde: Kati / Täydellisen Kreikan saaren metsästys
Kuvat: Shutterstock ja Kati / Täydellisen Kreikan saaren metsästys

MAINOS: MATKAMESSUT

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Voidokilian ranta Kreikassa

Yksi Kreikan kauneimmista rannoista löytyy jostain aivan muualta kuin saarilta – tältä se näyttää

Kreikka

Näin tilaat kahvia Kreikassa – lue 5 faktaa ennen lomaa

Rodoksen parhaat rannat

Näin löydät Rodoksen kauneimmat rannat – 7 vinkkiä

Santorinin parhaat alueet majoittua

Missä majoittua Santorinilla? Saarella on kaksi selvästi erilaista puolta – katso 5 suosituinta kohdetta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja