Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kreikan kesä on unohtumaton elämys – maa toivottaa taas matkailijat tervetulleeksi

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kreikassa voit nauttia lomasta rakkaiden ihmisten kanssa upean luonnon keskellä, tuntea olosi vapaaksi ja ottaa rennosti.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 05.07.2021
facebook   whatsapp

ILMOITUS

Kreikasta löytyy kaikki, mitä tänä kesänä haluat

Lisää tietoa matkustamisesta Kreikkaan löydät sivuilta https://travel.gov.gr/#/ ja https://greecehealthfirst.gr/.

Kreikan kohteiden koronatilanteen taas näet tästä kartasta.

Vietä unohtumaton kesäloma

Kreikka tarjoaa matkailijoille monia kosmopoliitteja matkakohteita, joissa on korkeatasoinen infrastruktuuri sekä monipuoliset palvelut. Kohteista löytyy rauhallisia poukamia ja lukuisia rantoja, joten lomasta nauttiminen ja rentoutuminen onnistuu helposti.

GNTO/ArkistoKreikka
Kreikan kohteissa on helppo ottaa rennosti ja viettää unohtumaton loma.

Uimisen lisäksi Kreikan rannat ja merialueet mahdollistavat monien vesiurheilulajien, kuten purjelautailun ja sukeltamisen, harrastamisen sekä ne tarjoavat myös upeat puitteet purjehdukseen. Nämä ovat vain esimerkkejä monista vaihtoehdoista nauttia Kreikan kirkkaan sinisestä merestä ja upeista rannoista. Mitä sinä haluaisit kokeilla lomallasi Kreikassa ensin?

Koe Kreikka mereltä käsin

Ankkurit ylös ja purjehdukselle Egeanmeren saaristoon! Kykladien saariryhmän läpi purjehtiminen on vaikuttava kokemus. Saaristossa puhaltaa Välimeren voimakas ja raikas koillistuuli, joka tunnetaan myös nimellä meltemi, joten merenkävijän taitosi ja kestävyytesi joutuvat testiin.

GNTO/ArkistoKreikka
Veneestä käsin voi ihastella Kreikan kaunista saaristoa ja merimaisemia.

Myyttien mukaan Lipsin saari toimi näyttämönä yhdelle Odysseia-teoksen suosituimmista kohtauksista. Saarella, joka tunnetaan myös nimellä Ogygia, jumalatar Kalypso hurmasi pelottoman merenkävijä Odysseuksen, joka lumoutui tästä taianomaisesta paikasta. Onko saaren vetovoima totta vai tarua? Voit ottaa tästä selvää itse!

Sukella unohtumattomiin vedenalaisiin elämyksiin

Attican alue on suosittu sukeltajien keskuudessa, sillä alueella on yli 40 sukelluskohdetta. Erilaiset vedenalaiset seinämät, luolat ja rotkot, elämää kuhisivat riutat sekä laivanhylyt tarjoavat runsaasti kiinnostavaa nähtävää ja upeita näkymiä.

Kokeneet sukeltajat voivat viettää alueella viikon sukellusloman ja tehdä 2-3 sukellusta per päivä. Aloittelijoille alue on erinomainen vaihtoehto nauttia ensimmäisestä sukelluskokemuksesta mainioissa olosuhteissa ja ihastua merenalaiseen maailmaan.

GNTO, G. RigoutsousKreikka
Sukelluksesta kiinnostuneille on Kreikassa monia huikeita kohteita.

Alonissoksella sijaitsee Kreikan ensimmäinen vedenalainen museo, joka esittelee alueen monipuolista merenalaista elämää ja historiallista hylkyä. Vähän matkan päähän saaren rannikolta uponnut Peristeran laivanhylky löydettiin 1990-luvun alkupuolella.

Arkeologit uskovat laivan olleen ateenalainen kuljetusalus lastinaan viiniä ja se upposi todennäköisesti 500-luvulla ennen ajanlaskun alkua. Hylky on noin 30 metrin syvyydessä ja historioitsijoiden mukaan se on suurin vastaavanlainen alus, joka on löydetty merenpohjasta.

GNTO, Vasilis DrosakisKreikka
Alonissokselta löytyy tunnelmallinen vanha kylä.

Kokeile purjelautailua Lefkáksella

Lefkáksen saarta pidetään surffaajien paratiisina ja kohde onkin yksi Kreikan suosituimmista ulkomaalaisten surffaajien keskuudessa. Tuuliolosuhteet vaihtelevat hiljalleen iltapäivän aikana Vasilikin rannalla, joka on maailmankuulu surffauspaikka. Kohde on listattu maailman kymmenen parhaan surffauskohteen joukkoon.

GNTO, G. FilippiniKreikka
Lefkas on surffaajien paratiisi.

Nauti auringosta Kreetan upeilla rannoilla

Kreikan rannat ovat maailmankuuluja ja erittäin suosittuja niin matkailijoiden kuin paikallisten keskuudessa. Ne tunnetaan erityisesti kristallinkirkkaista vesistä ja monimuotoisuudesta. Kreetan pitkältä rannikolta löytyy lukuisia ihania hiekkarantoja, jotka hurmaavat matkailijat kauniilla maisemilla ja rennolla tunnelmalla.

GNTO, MilitosKreikka
Kreetalla on lukuisia upeita rantoja.

Rentoa ja turvallista lomailua

Kreikassa voit ottaa rennosti ja nauti lomastasi – muusta sinun ei tarvitse huolehtia! Kaikkien matkailualan palveluntarjoajien tulee noudattaa säädöksiä, joilla varmistetaan matkailijoiden turvallisuutta ja terveyttä.

Kreikka

Lue lisää Kreikan lomakohteista Kreikan valtion matkailun sivuilta!

Lähde: Kreikan valtion matkailu
Kuvat: Shutterstock ja GNTO/Arkisto, G. Rigoutsos, Vasilis Drosakis, G. Filippini ja Militos

ILMOITUS

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.