Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joko tunnet Välimeren salaisimman “sinisen laguunin”? Maltan vieressä on pieni saari, jonka sinäkin haluat nähdä

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Cominon pikkuruisella saarella liikutaan ilman autoa ja vieraillaan kirkasvetisellä laguunilla.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 19.03.2019
facebook   whatsapp

Comino on Maltan tuntematon naapuri

Vaikka Maltasta puhutaan yleensä saarena, muodostuu valtio itse asiassa kolmesta pääsaaresta ja muista pienemmistä saarista. Monet matkailijat ovat kuulleet Gozosta, mutta Cominon saari on tuntemattomampi nimi.

Maltan ja Gozon välissä sijaitseva pikkuinen Comino edustaa Välimeren salasaaria parhaimmillaan. Cominolla asuu vain kourallinen asukkaita, eikä siellä liikennöi ollenkaan autoja. Kaikki elämä on keskittynyt saaren ainoan hotelliin.

Maltan tunnetuin nähtävyys oli pitkään Gozon saaren Sininen Ikkuna, joka tuhoutui vuonna 2017. Voimakas myrsky ei säästellyt 28-metristä kivikaarta, mutta upeat luonnonpaikat eivät lopu siihen. Oletko kuullut Cominon Sinisestä laguunista?

Blue Lagoon eli suomalaisittain Sininen laguuni on Cominon sekä vielä pienemmän saaren Cominotton väliin jäävä poukama, jonka vesi on poikkeuksellisen kirkasta. Laguuni muodostaa allasmaisen uimapaikan.

Laguunia ympäröivät kallioseinämät ja luolat. Maltalta saapuvien päiväretkeläisten lisäksi Comino on erityisesti sukeltajien, snorklaajien ja valokuvaajien suosiossa.

Maltalle pääset helposti myös Suomesta

Cominon saarelle on lauttayhteys sekä pääsaari Maltan Cirkewwasta että Gozon Mgarrista. Vierailu sinisellä laguunilla onnistuu helposti päiväretkenä, mutta Cominolla on mahdollista myös yöpyä saaren ainoassa hotellissa.

Comino Hotel on hotellihuoneita ja bungalow-huoneistoja tarjoava majapaikka, jonka yhteydessä toimii myös muutama ravintola. Hotellilla on kaksi hiekkarantaa.

Cominolle voi matkustaa vuoden ympäri. Jos matkan aikana ei ole rantasäitä, voi saarella harrastaa esimerkiksi patikointia ja maastopyöräilyä.

Malta on nostanut suosiotaan myös suomalaismatkustajien keskuudessa yhteyksien parannuttua. Finnair liikennöi Maltalle suoria lentoja huhtikuusta joulukuuhun.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia Cominon Blue Lagoonilta!

A post shared by Cavolo Maria (@cavolo_maria) on

A post shared by Saviour Mifsud (@mifsud_saviour) on

A post shared by Louis Louis (@find_louis) on

Lue myös: Kuinka paljon sinä tiedät Maltasta? 10 hauskaa faktaa

Lähde: Visit Malta, Comino Hotel
Kuvat: Istockphoto, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.