Hyppää sisältöön

Kolme erikoista asiaa, joita ei kannata tehdä Kreikassa – lue nämä vinkit ja vältä ikävät tilanteet

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 07.10.2019
Kreikka ei suhtaudu täysin varauksetta lomatunnelman huumaamiin matkailijoihin, ja maassa onkin lukuisia erikoisia lakeja, sääntöjä ja käytöstapoja, joihin matkailijan kannattaa perehtyä. Lue nämä ennen Kreikan-lomaasi!

Korkokenkien käyttö on kiellettyä joissakin kohteissa

Kreikka on tunnettu historiallisista nähtävyyksistä ja tuhansia vuosia vanhoista kohteista, jotka ovat suosittuja matkailijoiden vierailupaikkoja. Suursuosio aiheuttaa luonnollisesti kulumista vanhoissa kohteissa, missä vierailee parhaimmillaan satoja ja jopa tuhansia matkailijoita joka päivä.

Herkät muinaisesineet eivät kestä kulutusta loputtomiin, mistä syystä kaikkiin historiallisiin kohteisiin ei ole asiaa korkokengissä. Terävät korot kuluttavat vanhojen kohteiden vuosien aikana haurastunutta kivipintaa, joka saattaa rikkoutua korkokenkien alla hyvin helposti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kohteet ovat korvaamattomia eikä vahinkoja voi korjata, mistä syystä esimerkiksi Ateenassa sijaitsevan Akropoliksen nähtävyyksissä ei kannata yrittää vierailla korkokengissä.

Älä loukkaa kreikkalaista heilauttamalla kättä

Käden heilauttaminen tervehdykseksi voi tuntua varsin ystävälliseltä suomalaisesta, mutta Kreikassa liikkeellä on täysin päinvastainen tarkoitus. Avoimen kämmenen heilautus toista ihmistä kohti on nimittäin tapa ilmaista epäkunnioitusta, ja se katsotaankin hyvin suurena loukkauksena.

Kreikkalaiset tervehtivätkin toisiaan heilauttamalla nyrkkiin suljettua kättä, mikä on tapa johon myös matkailijoiden kannattaa totutella jo ennen Kreikan-lomaa.

Videopelien pelaaminen nettikahviloissa on kielletty Kreikassa

Kreikassa ei kannata suunnata nettikahvilaan videopelien pelaamisen toivossa, sillä se on kielletty tavoitteena kitkeä laiton uhkapelaaminen. Laki tuli voimaan vuonna 2002, ja ensin Kreikassa kiellettiin kaikki videopelaaminen. Kansalaisten vastustuksen vuoksi lakia tarkennettiin vuotta myöhemmin, jolloin kieltolistalle jäivät vain nettikahviloissa pelattavat videopelit.

>> Lue lisää vinkkejä Kreikkaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Naxos, Kreikka

Kaikki mitä haluat lomalta Kreikassa – 6 vinkkiä Naxoksen saarelle

Jouluperinteet Kreikassa

Miksi Kreikassa on aivan erilainen joulupukki? Tällaisia ovat paikalliset perinteet

Santorinin nähtävyydet

Santorinin parhaat nähtävyydet – 15 ideaa Kreikan kuuluisimmalle saarelle

Kreikkalainen ruoka

Kreikkalaisen keittiön ABC – kaikki mitä haluat tietää ennen lomaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja