Kuva: Istockphoto
Kreikka

Kolme erikoista asiaa, joita ei kannata tehdä Kreikassa – lue nämä vinkit ja vältä ikävät tilanteet

Kreikka ei suhtaudu täysin varauksetta lomatunnelman huumaamiin matkailijoihin, ja maassa onkin lukuisia erikoisia lakeja, sääntöjä ja käytöstapoja, joihin matkailijan kannattaa perehtyä. Lue nämä ennen Kreikan-lomaasi!

Korkokenkien käyttö on kiellettyä joissakin kohteissa

Kreikka on tunnettu historiallisista nähtävyyksistä ja tuhansia vuosia vanhoista kohteista, jotka ovat suosittuja matkailijoiden vierailupaikkoja. Suursuosio aiheuttaa luonnollisesti kulumista vanhoissa kohteissa, missä vierailee parhaimmillaan satoja ja jopa tuhansia matkailijoita joka päivä.

Herkät muinaisesineet eivät kestä kulutusta loputtomiin, mistä syystä kaikkiin historiallisiin kohteisiin ei ole asiaa korkokengissä. Terävät korot kuluttavat vanhojen kohteiden vuosien aikana haurastunutta kivipintaa, joka saattaa rikkoutua korkokenkien alla hyvin helposti.

Kohteet ovat korvaamattomia eikä vahinkoja voi korjata, mistä syystä esimerkiksi Ateenassa sijaitsevan Akropoliksen nähtävyyksissä ei kannata yrittää vierailla korkokengissä.

Älä loukkaa kreikkalaista heilauttamalla kättä

Käden heilauttaminen tervehdykseksi voi tuntua varsin ystävälliseltä suomalaisesta, mutta Kreikassa liikkeellä on täysin päinvastainen tarkoitus. Avoimen kämmenen heilautus toista ihmistä kohti on nimittäin tapa ilmaista epäkunnioitusta, ja se katsotaankin hyvin suurena loukkauksena.

Kreikkalaiset tervehtivätkin toisiaan heilauttamalla nyrkkiin suljettua kättä, mikä on tapa johon myös matkailijoiden kannattaa totutella jo ennen Kreikan-lomaa.

Videopelien pelaaminen nettikahviloissa on kielletty Kreikassa

Kreikassa ei kannata suunnata nettikahvilaan videopelien pelaamisen toivossa, sillä se on kielletty tavoitteena kitkeä laiton uhkapelaaminen. Laki tuli voimaan vuonna 2002, ja ensin Kreikassa kiellettiin kaikki videopelaaminen. Kansalaisten vastustuksen vuoksi lakia tarkennettiin vuotta myöhemmin, jolloin kieltolistalle jäivät vain nettikahviloissa pelattavat videopelit.

>> Lue lisää vinkkejä Kreikkaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 7.10.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (22 votes, average: 1,36 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Olen tehnyt kreikkalaisten kanssa sopimuksen: En mene heidän tontilleen, eivätkä he tule minun.
Se vaan nyppii, että rahat kyllä meidän tontilta heidän tontille kelpaa ja siitäkin piti nassuttaa, kun Jutta teeskenteli ”kovaa tyttöä” vakuuksineen silloin aikoinaan.
Ja miten edellinen liittyy matkailuun? No siten, että ikinä en mene, eivätkä useat tuttavanikaan. Tuli niin vastenmielinen olo, että saavat ihan itse pitää pykälänsä omassa seurassaan. …saatanan rohmut.

Tippi ei kuulu koskaan laskun loppusummaan eikä siis listalla olevien tuotteiden hintoihin kuten täällä virheellisesti väitetään.Joka näin väittää niin haluaisinpa tietää että millä laskuperiaatteella ne tipit sinne hintoihin laitetaan,alkuruokiin euro tippiä,pääruokiin kaksi euroa jne.?haluaisin tietää ravintolan nimen ja maan jossa tällänen käytäntö on.Olen tehnyt ravintolatyötä 40 vuotta niin Suomessa kun Kreikassakin enkä ikinä ole saanut työnantajalta tippejäni laskuttamistani laskuista.Tippi annetaan aina laskun loppusumman lisäksi,jos sitä annetaan.