Hyppää sisältöön

Suunnitteletko matkaa kesälomalle? Katso 10 syytä valita kohteeksi Kreikka

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 28.05.2017
Rantoja, kaupunkeja ja herkullista ruokaa - Kreikassa riittää nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Katso kymmenen syytä, miksi maa on oiva valinta seuraavaksi lomakohteeksi!

1. Kaunis ja monipuolinen luonto

Kreikan saaristo houkuttelee matkailijoita nauttimaan idyllisistä maisemista. Tarjolla on esimerkiksi autioita salarantoja, mahtavia vuoristoja ja tiheitä metsämaisemia. Kreikan luonnon monipuolisuus ei jätä matkailijaa kylmäksi.

2. Kiehtova historia

Muistatko historian tunnilta muinaiset kreikkalaiset jumalat tai yksityiskohtia kreikkalaisesta arkkitehtuurista? Maa on edelleen täynnä muinaiskreikkalaisia jäännöksiä, ja tuhansia vuosia vanhoja pylväitä tai temppeleitä voi nähdä jopa pienissä kreikkalaiskaupungeissa. Muistele, mitä kreikkalaisen mytologian hahmoja muistat ja lähde seikkailemaan Apollon ja Zeuksen myyttisten tarinoiden synnyinseuduille!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Herkullinen ruoka

Kreikkalainen keittiö on monien suosikki, sillä Välimeren herkullinen ruokavalio tuoreine kasviksineen ja herkullisine juustoineen kunnioittaa paitsi eri kausien raaka-aineita, myös vanhoja kreikkalaisia perinteitä.

Nauti tuoreista raaka-aineista valmistettuja aterioita, äläkä unohda kokeilla herkullisia gyroja tai maukasta souvlakia – muista kreikkalaisista liharuoista ja tuoreista merenelävistä puhumattakaan.

4. Upea arkkitehtuuri

Pienet kreikkalaiset kylät, joiden vitivalkoiset rakennukset hohtavat kilpaa auringonvalossa, hurmaavat matkailijan. Kalliota pitkin nousevat valkoiset talot yhdistettynä värikkäisiin ikkunanpieliin ja oviin synnyttävät kaupunkikuvan, jota ei kohtaa kaikkialla. Pieniä herttaisia kreikkalaiskaupunkeja löytyy ympäri maata, mutta parhaimmillaan pikkukaupungit ovat saaristossa.

Kreikan Kos
Sinivalkoiset talot ovat klassista Kreikkaa.

5. Täydellinen lomasää

Kreikka sopii matkailuun vuoden ympäri, sillä Välimeren ilmasto takaa sopivan lomasään ajankohdasta riippumatta. Kesäkuukausina saariston lämpötila kohoaa huimaan 40 asteeseen, eikä se laske pakkasen puolelle edes talvikuukausien aikana.

Aurinko paistaa toukokuusta syyskuulle pilvettömältä taivaalta miltei jokaisena päivänä, joten matkasuunnitelmia tehdessä ei tarvitse varautua vesisateeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Rantoja jokaiseen makuun

Kreikan tuhannet saaret tarjoavat loputtomasti rantaviivaa, joten oman lomaparatiisin löytäminen onnistuu helposti. Kreikassa on perinteisiä kaupunkirantoja, postikorttimaisia paratiisirantoja, silmänkantamattomiin jatkuvaa valkoista hiekkarantaa ja mustaa tuliperäistä hiekkaa sekä punaisena hohtavia kalliorantoja. Valitse suosikkisi tai kokeile kaikkia!

IstockphotoRanta Kreetalla
Kreikassa riittää ihania rantoja jokaiseen makuun.

7. Monipuoliset urheilumahdollisuudet

Ellet halua käyttää koko lomaasi rantalöhöilyyn ja syömiseen, Kreikassa riittää runsaasti tekemistä myös aktiivinnälkäiselle lomailijalle. Maa onkin mainio kohde kokeilla esimerkiksi vesihiihtoa, leijasurffausta, snorklailua tai vaikkapa vesiskootteriajelua.

Vuoristomaisemat tarjoavat mieleenpainuvan näyttämön vaellusmatkoille. Kreikassa voit kokeilla myös esimerkiksi kalliokiipeilyä tai vuoristopyöräilyä.

8. Nauti auringonlaskuista

Olet sitten kaupungissa, saaristossa tai vuoristossa, auringonlaskun aikaan Kreikka tarjoaa mieleenpainuvan väripaletin. Auringonlaskut ovat varsin upeita saaristossa, sillä rannoilla horisontin taakse painuvaa aurinkoa voi ihailla erityisen pitkään.

9. Bilettäjien suosikkikohde

Jos rakastat hyviä juhlia, et voi olla pitämättä Kreikasta. Ateenassa voit juhlia vaikka viikon jokaisena päivänä, ja monilla saarilla juhlat järjestetään rannoilla, joissa riittää tunnelmaa auringonnousuun saakka. Esimerkiksi Mykonos tunnetaan vilkkaana bilekohteena.

10. Kreikka on edullinen matkakohde

Yksi suuria syitä Kreikan suosioon on kohteen edullisuus. Erityisesti suosituimman matkailusesongin ulkopuolella matkustavat voivat kokea Kreikan hyvinkin edullisesti, mutta myös suosittujen matkailukuukausien aikana loma onnistuu kohtuuhintaan.

>> Löydä lomamatka Kreikkaan Rantapallon äkkilähtöhausta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Voidokilian ranta Kreikassa

Yksi Kreikan kauneimmista rannoista löytyy jostain aivan muualta kuin saarilta – tältä se näyttää

Kreikka

Näin tilaat kahvia Kreikassa – lue 5 faktaa ennen lomaa

Rodoksen parhaat rannat

Näin löydät Rodoksen kauneimmat rannat – 7 vinkkiä

Santorinin parhaat alueet majoittua

Missä majoittua Santorinilla? Saarella on kaksi selvästi erilaista puolta – katso 5 suosituinta kohdetta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja