hero taustakuva

Aqua Fantasy on pienten vesipetojen paratiisi Turkissa

artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Turkin Kusadasissa sijaitseva Aqua Fantasy ei ole mikään aivan tavallinen perhehotelli. Kuten jo hotellin nimikin vihjaa, Aqua Fantasyssa vain mielikuvitus on vesileikkien rajana.
Teksti: Jenna
Päivitetty: 20.06.2012
facebook   whatsapp

Vesipuisto suoraan hotellilla

Aqua Fantasy -hotellin ylpeys on ilman muuta sen välittömässä yhteydessä sijaitseva 40 aarin kokoinen vesipuisto.

Lukuisien allas-alueiden lisäksi vesipuiston vetonauloja ovat useat erilaiset vesiliukumäet. Huimimpia näistä ovat kaksi 120 metriä pitkää liukumäkeä, kutkuttavilta nimiltään Extreme ja Screamer, joissa voi saavuttaa 60 kilometrin tuntivauhdin. Vaikka vauhtia riittääkin, vesipuisto ei ole suunnattu ainoastaan vauhtihirmuille.

Alueelta löytyy monia mukavuuksia niille, jotka haluavat rauhaa ja rentoutusta. Vesipuistossa voi esimerkiksi kokeilla aaltoaltaan keinuttavia aaltoja tai ajelehtia uimarenkaan päällä rauhallista, lähes koko alueen läpi kulkevaa jokea pitkin.

Perheen pienimmille vesipedoille on tarjolla jättikokoinen lastenallas, joka on ainoastaan 30 senttimetriä syvä. Lastenaltaasta löytyy merirosvolaivoja ja lukuisia pieniä vesiliukumäkiä. Jos iho alkaa liikaa rypistyä, pientä taukoa vesileikeistä voi pitää isoilla aurinkoterasseilla ja aurinkotuoleilla, baareissa, ravintoloissa ja jäätelökioskeissa.

Suuri vesipuisto on kaikille avoin, joten sinne voi tulla muistakin Kusadasin hotelleista.

Oma hiekkaranta vesipuiston lisäksi

Ja jotta vettä olisi riittämiin, suuren vesipuiston ja omien uima-altaiden lisäksi hotellilla on myös oma 300 metriä pitkä yksityinen hiekkaranta, joka sijaitsee hienon Ephesus Beach-rannan läheisyydessä. Hotellin ranta on erittäin lapsiystävällinen, sillä se on loiva. Aqua Fantasyllä on tietenkin myös oma uimalaituri ja rannalla on ilmaisia aurinkotuoleja sekä varjoja.

Lue kommentit (8) Jätä kommentti

 1. Me olemme parhaillaan täällä ja muutama pointti:
  – tulomatkalla lentokoneessa tarjoiltiin voileipäainekset, ei lämmintä ruokaa
  – ruoka on pahaa, ihan todella
  – ruokala on kuin koulussa ja valtava liikenne koko ajan.
  – uima-altaiden vesi on 15 astetta, jäätävää
  – huoneet pieniä, Deluxe huone ihan koirankoppi
  -4 hengen huoneessa peti oli 3:lle
  -ohjelmatarjonta sekavaa
  -hinta-laatusuhde ei toimi. Ei ole 1000€ veroinen.


 2. Käytiin 2010 5+7 vuotiaiden lasten kanssa ja viihdyttiin. Jäi hyvät muistot ja fiilikset, vaikka vanhempi ei meinannut kaikkiin laskuihin vesipuistossa päästäkään. Tykkäsin erityisesti rennosta meiningistä ja fiiliksestä jonka henkilökunta sai aikaan. Lasten minidisko porukka oli ihan omaa luokkaansa, toivottavasti on nytkin yhtä hyvä meno ;) Nyt ollaan kohta lähdössä uudelleen 7+9 ja 2v:n kanssa. Saas nähdä jääkö taas hyvät fiilikset :)


 3. Tuo ensimmäinen valitusvirsi kertoo enemmän kirjoittajasta kuin lomakohteesta. Olimme viime vuonna Aqua Fantasyssä ja olemme jo kauan sitten vannoneet, että miksi koskaan menisimme samaan paikkaan uudelleen? No nyt lähdemme toukokuussa uudelleen samaan paikkaan ja vielä isommalla porukalla.

  Emme löytäneet oikeastaan mitään valittamista tästä kohteesta. (ainahan joka asia voi olla hienompi ja parempi) Täytyy kuitenkin myös suhteuttaa asiat hinta-laatusuhteen perusteella ja siinä mielessä Nazarin Aqua Fantasy on ainakin meidän kokemuksiemme perusteella täysin omassa luokassaa. Vesipuisto on siisti, turvallinen ja antaa kokemuksia myös aikuisille. Ruoka on hyvää ja ravintoloita on monessa eri paikassa. Ulkoaltaita paljon (myös pienemmille lapsille).

  En voi muuta kuin suositella tätä paikkaa.


 4. hiukan hämmästyin luettuani tuon ensimmäisen viestin vuodelta 2011. Olemme olleet samana vuonna ja kaikki asiat toimineet moitteettomasti. Pommeja on kyllä suomessakin ollut ja jos liian varovainen on niin ei uskalla lähteä minnekään. Olen sitä mieltä vakaasti 2 kerttaa AquaFantasyssä ja todella monessakin muussakin paikassa käyneenä etta jos haluaa keskittää oman ja lastensa hauskuuden samaan paikkaan niin kannattaa valita juuri tämä.
  Aina matkalla voi mennä huonosti ja hyvin tai hyvin huonosti ja meillä tytär sai pienen naarmun nenään ja se hoidettiin niin hyvin hotellin puolesta etten ihkenä olisi kuvitellekkaan..kuin prinsessaa…ei yhtään haitannut eikä jäänyt paha maku. Nyt siis 3. kerta lähdössä ja päätös miksi tämän taas valitsimme että varma viihtyvyys, erinomainen palvelu (muistakaa antaa henkilökunnalle tippipä), kaikille jotain ruokaa mitä ei tarvitse itse tehdä ja postiivinen ilmapiiri….loput on ihan itsestä kiinni.


 5. Tässä lupaamani uusi kommentti matkan jälkeen. Olimme Aqua Fantasyssa kesän alussa ja nyt suunnittelemme uutta matkaa samaan kohteeseen. Lasten (10+9-v) kanssa Aqua Fantasy oli aivan täydellinen lomakohde, kun ei ollut tarkoituskaan heittää mitään extreme-matkaa. Loma oli pelkkää nautiskelua ylenpalttisen herkuttelun ja laiskottelun parissa. Meri aivan hotellin edustalla ei ollut oikein mistään kotoisin, se oli samea ja eloton, mutta kaikki muu oli sitäkin mukavampaa. Huoneemme olivat siistejä, palveluskuntaa oli paljon ja he olivat äärettömän tehokkaita ja ystävällisiä, emmekä sairastuneet mihinkään tautiin. Hotellialue oli aidattu ja vartioitu, eikä mitään ikävää sattunut hotellialueella eikä omatoimiretkillä Kusadasissa ja Efesoksessa. Kaikkea kivaa vain! ikimuistoinen retki. Jos joku määräisi, etten enää pääsisi mihinkään muualle kuin Aqua Fantasyyn, luulen että tyytyisin kohtalooni mukisematta. Aqua Fantasy on vähän kuin yhdistelmä näistä asioista: Rax Pizza Buffet potenssiin tuhat (parempaa ruokaa), catwalk, jalkahieronta, varakas vanhuus, hetkellinen helpotus lastenhoidosta, koska lapsille oli niin paljon toimintaa (minigolf, biljardi, jokailtaiset showesitykset, jousiammunta, pelit, ratsastus, ja vallankin uima-allasvesitanssit). Todellinen täysihoito. Me tykkäsimme! Ihmettelen kyllä kovasti, jos joku tavallinen ihminen ei tykkää???


 6. Olimme 2010 elokuun lopulla pariviikkoa Aqua Fantasy hotellissa Nazarin matkalla. Meillä kaikki meni hyvin. Ruoka oli hyvää ja palvelu minulle riittävää.
  Englanniksi sai hoidettua kaikki ja suomenkielisiä oppaita näki usein.
  Pieniä kulumisen jälkiä huoneissa kyllä oli, mutta ei haitannut.
  Ruokailut sujuivat ja ohjelma tarjonta toimi vielä silloin hyvin.
  Ojelmavetäjät tulivat altaalla juttelemaan mukavia ja pyysivät mukaan ohjelmiin kylläkin englanniksi. Sinä vuonna oli hyvät työtekijät varmaan..:) Harmi jos jollain ei ollu mukava loma. Meillä silloin 6 vuotias lapsi mukana ja hyvin viihtyi. Tuttava perheellä 8 ja 10 vuotiaat lapset mukana joten meno oli kovaa.. hyvällä tavalla! Ollaan muisteltu matkaa ja varattiin just samaan paikkaan taas matka. Toivotaan että taas kaikki menee hyvin.
  Hyvä tietää muunlaisia kokemuksia niin osaa varautua.
  Maitohappobakteeria syötiin niin kuin aina matkoilla. Tavaroista kannattaa pitää huolta kun on paljon väkeä. Ranta ja altaat olivat ihanat!! Toisaalta teinejä en veisi paikkaan kun aika vähän heille tekemistä. Joten varmaan valitsisin jonkun hotellin mistä pääsee helpommin kaupungille ja aktiviteeteihin. <<<ihana tietää että pääsee taas aurinkoon!


 7. Moi!

  Oltiin juuri Aqua Fantasyssä Kusadasissa Nazarin matkalla. Palattiin 8.9.11 viikon matkalta. Tämä oli tänä vuonna 4. matka ulkomaille ja joka vuosi tulee matkusteltua useampaan otteeseen niin työn puolesta kuin lomalla ympäri maailmaa. Ja sattui huonoa onneakin matkalla , mutta en voi kyllä suositella tätä kohdetta kenellekään joka haluaa nauttia matkastaan.

  Muutama pointti plussat ja miinukset

  – Nazar järjesti tulon hieman huonosti, Tultiin juuri sopivasti siihen aikaan kun mikään ruokapaikoista ei ollut auki ja jos halusit mennä tervetuliaistilaisuuteen missasit ruuat.

  – Lentokentälle tullessamme, kentällä oli pommiuhka. Ja näin poliiseja ja armeijamiehiä pommivarusteissa liikkuvan lentoaseman pääovien edessä, ja hieman myöhemmin n. 20 min. he räjäyttivät jonkinlaisen räjähteen. Jäi sellainen hyvä maku heti alkuun.
  – Hotelli on 3 tähden hotelli ei missään tapauksessa 4 tähteä.
  – Hotelli huoneet ihan normaalit ei mitenkään korkea tasoisia, ei sviitti tasoa.
  – Hotellihuoneen laattalattioita ei pyyhitty kertaakaan, pyyhkeet ja wc paperit kyllä tulivat ja menivät
  – hotelli kaukana kusadasista n. 10 km, taksilla hinat 14€/ 30 liiraa. Dolmus 4 liiraa/hlö.
  – Matka esite lupaa liikoja, ei ole ihan sellainen mitä kuvissa näytetään
  – vesipuisto on pienempi mitä esitteet lupaavat, päivässä loppuu jo kiinnostus.
  – Nuorille 13-17 vuotiaille ei oikein mitään aktiviteetteja, suurin osa aktiviteeteista on alle 12 vuotiaalle tai aikuiselle.
  – Oppaan antamassa päivä-aikataulu esitteessä aktiviteeteistä ja ruoka-ajoista ei ajat pitänyt paikkaansa,.Meni oma aikansa kun ne oppi tietämään miten pitkään aktiviteetit kestävät ja nekin olivat suunnattu loppupelissä vain aikuisille. Ruokaa sai myöhempääkin kuin oli ilmoitettu tiedotteissa, mikä oli sinänsä hyvä.
  – ruokaa oli ja ruoka teemoja oli paljon, aasialaista, meksikolaista, kansainvälisiä ym. mutta kaikki oli kuitenkin hieman Turkkilaisesti sävytetty ja alkoi maistua samalta 3 päivän jälkeen.
  – lähtö hotellista aamuyöllä klo 3.15 lapsiperheenä, haloo?!?
  – Käsihygieeniasta kannattaa huolehtia, sillä neljän hengen perheestä 3 sai vatsataudin ja kovankuumeen 39 astetta. Ruokia seisotetaan ruoka-aikoina pitkiä aikoja lämpöisessä ilmastossa. Tästä aiheutui, että 13-vuotias poikani oli sai tutustua turkkilaiseen sairaalaan joutui sinne päiväksi tiputukseen jo kolmantena lomapäivänä ja sitä sitten jatkui loppu loman siirtyen henkilöltä toiselle. Onneksi matkavakuutus korvaa menetetyt päivät osittain. Muistakaa tarkistaa matkavakuutus ehtonne!!!
  – Henkilökunnan englanninkielen taito välttävää, tosin alueella oli paljon brittiläistä henkilökuntaa joka vastasi ohjelman tuottamisesta alueella ja sitä mukaan paljon brittiläisiäkin.

  + wc paperi huolto toimi nopeasti, ja sitä menikin reilusti.
  + vesipuisto on ok, yhden päivän käyntiä ajatellen
  + alue muuten kiva
  + respa toimi kiitettävän nopeasti monissakin asioissa, kunhan sai asian väännettyä rautalangasta.

  Ei enään koskaa Turkkiin. Tämä oli toinen matkani Turkkiin. Edellinen oli Marmarikseen ja vaimoni oli kahden viikon lomasta 10 päivää mahataudissa.
  Tiedoksenne että Turkki on Euroopan pahin salmonella alue.


  • Hei Nazar Kusadasi!

   Ostin juuri matkan Aqua Fantasyyn, osittain sinun kommenttisi innoittamana. Voiko niin kivan näköinen paikka todellakin olla niin karmea? Kävin jokaisen anekdoottisi läpi, ja huomasin, että ei terveellä järjellä eikä partiohengellä ainakaan noista asioista tule ongelmaa. Maitohappobakteerit, muistitteko syödä niitä? Varoitteko vesijohtovettä ja kielsittekö laittamasta jääpaloja drinkkeihin? Pesittekö hampaat pullovedellä? Oliko teillä A-hepatiittirokotus voimassa? ”Toinen matka Turkissa”? Oliko tämä myös toinen matka missään Suomen rajojen ulkopuolella?
   Ihan mielenkiinnosta kysyisin, voisitko laittaa tänne samanlaista listaa Suomen hotellien huonoista puolista. Näyttäisiköhän se suunnilleen tältä: ”Ulkona satoi koko ajan ja oli kylmää. Ruokaa ei saanut kuin iltaseitsemään asti, sitten alkoi juominen, ja kovaääninen musiikki. Hotellin työntekijät seisoivat ulkona tupakalla ja juttelivat keskenään, vasta kelloa soittaessa he tulivat paikalle. Hotellissa oli uima-allas kellarissa, joka oli käytössä illalla lisämaksusta eri sukupuolille eri aikaan. Ei lastenallasta. Asiakkaat tappelivat verissäpäin hotellin käytävällä.”
   Lupaan lähettää kommenttini tänne matkamme jälkeen, tiedoksi kaikille, jotka haaveilevat antavansa lapsille juuri Aqua Fantasy -tyyppisen loman.


 8. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.