Hyppää sisältöön

Kaupunki, johon et kyllästy koskaan! Viisi syytä matkustaa Berliiniin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.08.2019
Berliini on monipuolinen ja edullinen kaupunki, missä riittää tekemistä vuoden ympäri. Tässä viisi syytä valita Berliini seuraavan loman kohteeksi!

1. Berliini on edullinen

Jos etsit halpaa kohdetta kaupunkilomalle, valitse Berliini. Suomesta on jatkuvasti tarjolla edullisia lentoja Berliiniin, ja halpojen lentojen lisäksi kaupungissa on myös mahdollista majoittua edullisesti. Hyvällä säällä kaupunkiloma on helppo toteuttaa pikkurahalla myös ohjelman osalta, sillä Berliinissä on runsaasti katseltavaa myös ulkosalla.

Kaupungin tunnetuimpien nähtävyyksien lisäksi pitkin Berliiniä on rakennettu esimerkiksi kaupungin historiasta kertovia pieniä ulkoilmamuseoita, jotka ovat ilmaisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Berliinin ravintolatarjonnasta löytyy taatusti sopiva vaihdoehto jokaiselle budjetille, ja pienellä rahalla matkustavia hellitään esimerkiksi lukuisilla edullisilla katuruokakojuilla. Kaupungin kuuluisin ruokalaji on currywurst, jota saa kadunkulmista kaikkialla Berliinissä.

>> Lue myös: Halvalla Berliiniin – katso vinkit!

2. Kiehtova historia ja monipuolinen kulttuuritarjonta

Berliinillä on kahtiajakautunut historia, sillä valtava muuri jakoi kaupungin kahteen osaan 30 vuoden ajan. Vuonna 1989 kaatuneen muurin rippeitä on yhä jäljellä ympäri kaupunkia, ja vanhan jaon Itä- ja Länsi-Berliiniin voi edelleen aistia kaupungin eri puolilla. Kaupungin kiehtova historia näkyy ympäri Berliiniä edelleen: esimerkiksi holokaustimuistomerkki ja Checkpoint Charlie -rajanylityspaikka vievät ajatukset hetkessä toisen maailmansodan tapahtumiin.

ShutterstockBerliini
Berliinissä riittää kiinnostavia aukiota, rakennuksia ja puistoja, missä loma hujahtaa hetkessä.

Synkän historian vastapainoksi Berliinissä ihastuttaa monipuolinen kulttuuritarjonta, sillä kaupungissa järjestetään nykyisin useita merkittäviä kulttuuritapahtumia muotiviikoista taidenäyttelyihin ja konsertteihin. Myös katutaide kukoistaa Berliinissä, ja toinen toistaan mielikuvituksellisempia esityksiä voi katsella ympäri kaupunkia.

3. Berliini sopii koko perheelle

Saksan pääkaupungissa riittää tekemistä ja kiinnostuksenkohteita koko perheelle siinä missä yksin tai kaksin matkustavillekin. Euroopan lapsiystävällisimmäksi kaupunkikohteeksi listattu Berliini viihdyttää myös perheen pienimpiä esimerkiksi veikeiden karhupatsaiden ja monipuolisten leikkipuistojen avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupungin hyvä shoppailutarjonta, laadukas ravintolavalikoima ja lukuisat urheilutapahtumat takaavat tekemistä koko loman ajaksi. Myös luonto on lähellä Berliinissä, ja kaupungissa onkin runsaasti puistoja, joista mielenkiintoisimpien joukkoon kuuluu entiselle Tempelhofin lentokentälle avattu Tempelhofer Park.

Aikuisille matkailijoille Berliinin yöelämä on kokonaan oma lukunsa. Täällä voit juhlia aamusta iltaan ja illasta aamuun.

4. Useita kiinnostavia nähtävyyksiä

Berliinin tunnetuimmat nähtävyydet lienevät Berliinin muuri, Brandenburger Tor -aukio, Alexanderplatz-aukiolla sijaitseva TV-torni sekä maailmankuulu tavaratalo KaDeWe. Myös Berliinin persoonalliset kaupunginosat ja edelleen selvästi näkyvillä oleva jako itäiseen ja läntiseen kaupunkiin ovat nähtävyyksiä jo itsessään.

ShutterstockBerliini
Lyhyenkin loman aikana ehtii nähdä ainakin kaupungin tärkeimmät nähtävyydet.

5. Berliiniin pääsee nopeasti

Suora lento Helsingistä Berliiniin kestää noin kaksi tuntia, joten matka kotiovelta keskelle Berliinin sykettä ole pitkä. Tegelin lentokenttä, jonne lennot Suomesta laskeutuvat, sijaitsee reilun kymmenen kilometrin päässä keskustasta, joten pakollisiin siirtymisiin ei tarvitse varata tuntikausia aikaa. Jos liikut taksilla, pidä kuitenkin huoli ettet tule kierrätetyksi turhan pitkää reittiä, sillä tämä taksien kepulikonsti on yksi Berliinin tyypillisimmistä turistihuijauksista.

Nopea lento ja lentokentän ihanteellinen sijainti mahdollistavat myös lyhyet vierailut kaupungissa: kun matkustamiseen käytettävä aika on minimissä, jää kaupunkikiertelyyn runsaasti aikaa jopa lyhyen viikonloppuvierailun aikana.

>> Lue Berliinistä lisää Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rakotzbrücke

Tähän salaperäiseen paikkaan voi tehdä retken Berliinistä – ”paholaisen sillalle” ei ole lupa astua

Neuschwansteinin linna, Saksa

Tämä tosielämän linna Saksassa on kauniimpi kuin sadussa – toimi mallina Disney-linnoille

Berliinin nähtävyydet

Berliinin parhaat nähtävyydet – 21 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Tropical Islands, Saksa

Kokeilisitko? Saksan keinotekoinen tropiikki hämmentää – helppo päiväkohde Berliinistä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja