hero taustakuva

Berliini Euroopan lapsiystävällisin kaupunkikohde – katso minne kannattaa matkustaa perheen kanssa

Flickr / Sascha Kohlmann artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Berliini on tutkimuksen mukaan Euroopan paras kaupunkikohde lapsiperheelle.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 29.08.2014
facebook   whatsapp

Vähiten saasteita ja mielenkiintoista tekemistä lapsille

Paras eurooppalainen kaupunkikohde lapsiperheelle on tuoreen tutkimuksen mukaan Saksan pääkaupunki Berliini. Tutkimuksen takana on kansainvälinen loma-asuntojen vuokraussivusto House Trip.

Tutkimuksessa arvosteltiin 15 eurooppalaista kaupunkia erilaisten ominaisuuksien, kuten esimerkiksi turvallisuuden, saasteiden sekä rikollisuusasteen, perusteella. Arvosteltavaksi valittiin ominaisuuksia, jotka ovat tärkeitä matkustaville, mutta myös kohdekaupungeissa asuville lapsiperheille.

Euroopan lapsiystävällisimmäksi kaupunkikohteeksi valittu Berliini sai kiitosta muun muassa puistojen ja nähtävyyksien määrästä, ympäristöystävällisyydestä sekä turvallisuudesta. Myös kaupungin lukuisat värikkäät karhupatsaat sulattivat lasten kanssa matkustaneiden vanhempien sydämet.

Toiseksi tullut Espanjan Valencia vakuutti turvallisuudellaan, sillä kaupungilla on kyselyn mukaan Euroopan alhaisin rikollisuusaste, Budapest taas on halvin eurooppalainen kaupunkikohde.

Katso koko lista ja tiedät minne matkustaa lasten kanssa!

Euroopan lapsiystävällisimmät kaupungit

1. Berliini, Saksa
2. Valencia, Espanja
3. Budapest, Unkari
4. Lissabon, Portugali
5. Madrid, Espanja

Lähde: House Trip
Kuva: Flickr / Sascha Kohlmann

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Berliini on myös eläkeläiselle paras matkakohde; siksi kävin siellä viimeksi 2015 toukokuussa ja sitä ennen 2 vuotta aikaisemmin. Ensikäynnistä on kulunut aikaa jo 60 vuotta. Berliinin museosaaren anti on fantastinen, arkkitehtuuri komeaa ja liikenne tehokasta.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.