Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Katso miltä näyttävät Meksikon ihanimmat uima-altaat – älä ylläty, jos matkakuume nousee sietämättömäksi

Waldorf Astoria Hotels and Resorts artikkelin kuva
Hotellit
Meksikon parhaat uima-altaat nostavat matkakuumeen nollasta sataan.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 31.03.2020
facebook   whatsapp

1. Viceroy Los Cabos

Jos hotelli valittaisiin pelkän uima-altaan perusteella, olisi Viceroy-ketjun luksushotelli vahvoilla Meksikon Los Cabosissa. On vaikea päättää, kumpi on houkuttelevampi: Tyynimeri vai allasalue, jota on koristeltu pienillä majoilla. Hotellin kylpylässä on myös pieni spa-allas. Huoneiden hinnat alkavat noin 400 eurosta.

Los Cabos sijaitsee Baja Californian niemimaan kärjessä. Alueelle matkustetaan innokkaimmin Yhdysvalloista, Kanadasta ja muualta Meksikosta. Hintataso on Meksikon keskivertoa korkeampi.

2. Azulik

Ekohotelli Azulik on yksi Tulumin kuuluisimmista hotelleista. Rantatiellä keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli on paljon muutakin kuin majapaikka – se on myös taideinstallaatio, tyylikäs putiikki ja brändi, joka on jo siirretty Tulumin viidakossa sijaitsevaan elämyskohteeseen.

Azulikissa ei ole yhteistä hotellivieraiden jakamaa uima-allasta. Osassa puumajaa muistuttavista huoneista on kuitenkin oma pulahdusallas, josta näkee suoraan Karibianmerelle. Luksus on tässä hotellissa hieman erilaista. Huoneissa ei esimerkiksi ole suihkuja, vaan peseytyminen tapahtuu ammeessa. Pimeän tullen huoneet valaistaan kynttilöillä.

Hotellin ulkopuoliset vieraat pääsevät sisään vain tekemällä pöytävarauksen ravintolaan tai ostamalla päivälipun rantaklubille. Huoneiden hinnat alkavat matalan sesongin aikaan noin 300 eurosta. Huippusesonkina hinnat lasketaan jo tuhansissa euroissa.

3. La Casa Que Canta

Ihana uima-allas kallioilla Tyynenmeren yläpuolella kuulostaa houkuttelevalta. La Casa Que Canta on vain aikuisille tarkoitettu boutique-hotelli, jonka kaksi uima-allasta on sijoitettu sulautumaan maisemaan täydellisesti. Huoneesta hotellissa kannattaa varautua maksamaan vähintään 300 euroa.

Tähän hotelliin ei voi eksyä sattumalta – se sijaitsee nimittäin Zihuatanejossa Guerreron osavaltiossa, jota pidetään yhtenä Meksikon vähemmän turvallisista alueista. Entinen luksuskohde Acapulco löytyy noin 250 kilometrin päästä. Pääkaupunki Mexico Citystä matkaa on yli 600 kilometriä.

4. Hotel Xcaret

Playa del Carmenin lomakohteen liepeillä toimii useita isoja teemapuistoja, jotka on yritetty integroida luontoon mahdollisimman hyvin. Yksi näistä on Xcaret, jonka läheltä löytyy samanniminen hotelli. Aikuisille tarkoitetun osan kattoterassilla on allas, jossa lasinen putki kulkee kahden rakennuksen välillä.

All inclusive -hotellissa huoneen hintaan kuuluvat majoituksen lisäksi kaikki ateriat sekä pääsyliput moneen eri teemapuistoon. Hotellista on varauduttava maksamaan useita satoja euroja yöltä.

5. Rosewood Mayakoba

Playa del Carmenin kupeessa sijaitseva Mayakoba on aidattu resort-alue, jossa toimii useiden luksusketjujen hotelleja, ravintoloita ja golfkenttiä. Muun muassa Fairmont- ja Banyan Tree -ketjuilla on hotellit alueella.

Yksi vaihtoehdoista on ylellinen Rosewood Mayakoba. Hotellissa on rantamaisemilla varustettu uima-allas, josta näkyy Karibianmeri. Toisaalta osassa huoneista on oma yksityinen pulahdusallas viidakon lomassa kiemurtelevan laguunin vieressä. Vieraat voivat siis itse päättää, viihtyvätkö paremmin viidakkolaguunilla vai turkoosin meren rannalla.

Huoneiden hinnat alkavat noin 500 eurosta. Hotelli sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Playa del Carmenin keskustasta.

6. Encuentro Guadalupe

Meksikon tärkein viinialue Valle de Guadalupe on maan nousevia trendikohteita. Viinitarhojen kupeeseen on noussut boutique-hotelleja ja näköalaravintoloita, jotka houkuttelevat meksikolaisia ja amerikkalaisia viikonloppulomalle. Aluetta on jopa kutsuttu “seuraavaksi Napa Valleyksi” Kalifornian tunnetuimman viinialueen mukaan.

Encuentro Guadalupe -hotellin lähellä sijaitsee useita viinitiloja noin viiden kilometrin säteellä. Majoitus tapahtuu moderneissa mökeissä, joiden isoista ikkunoista pääsee ihailemaan ympäröivää luontoa. Upeat maisemat avautuvat myös uima-altaalta. Huoneiden hinnat alkavat noin 200 eurosta.

Viinialueelle voi tehdä yön yli kestävän retken vaikka Yhdysvaltojen puolelta. Matkaa rajakaupunki Tijuanasta on reilut sata kilometriä.

7. Sol de Oriente

Jos et ole ikinä kuullut Meksikon Costa Careyesista, ei se oikeastaan ole ihme. Ekslusiivisella alueella Tyynenmeren rannikolla on hieman salaperäinen maine, ja aluksi se olikin yksityisessä käytössä italialaisen liikemiehen ostettua tilukset 60-luvun lopulla. Myös sijainti on suojainen: lähin iso matkailukohde on Puerto Vallarta vajaan kolmen tunnin ajomatkan päässä.

Edelleen Careyesia voidaan pitää eräänlaisena utopiana. Alueelle tullaan viettämään luksuslomaa hulppeissa huviloissa, joogaamaan, meditoimaan ja osallistumaan taidefestivaaleille. Uima-allas on jokaisen huvilan perusvaruste.

Careyesin kuuluisimpien huviloiden joukkoon kuuluu auringonkeltainen Sol de Oriente, jota ympäröi upea uima-allas koko huvilan mitalta. Altaasta käsin aukeaa tietysti näköala Tyynellemerelle.

Huvilassa on kuusi makuuhuonetta ja se sopii jopa yli 12 hengen seurueille. Yökohtainen hinta alkaa vuonna 2020 noin 3 700 eurosta, ja kuka tahansa – jonka reissubudjetti sen sallii – voi vuokrata huvilan esimerkiksi Booking-sivuston kautta.

8. Zentik Project

Valladolidin siirtomaatyylisessä kaupungissa sijaitsevan Zentik Project -hotellin paras puoli selviää laskeutumalla portaat maanalaiseen kerrokseen. Kuuden metrin syvyydestä löytyy erikoinen uima-allas, joka tuntuu olevan rakennettu luolaan. Altaan suolaveden lämpötila on 34–37 astetta, ja sillä kerrotaan olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Allas on avoinna hotellin asukkaille 24 tuntia vuorokaudessa.

Valladolid sijaitsee noin 150 kilometrin päässä Cancúnista ja noin sadan kilometrin päässä Tulumista. Yö Zentik Project -hotellissa maksaa edullisimmillaan noin sata euroa.

9. Waldorf Astoria Los Cabos Pedregal

Toinen upea uima-allas Cabosin alueella löytyy Waldorf Astoria -ketjun hotellista. Uima-allas näyttää kirjaimellisesti makaavan rantahiekalla Tyynenmeren edustalla. Lisäksi huoneissa on pienet altaat terassilla.

Vieraat voivat yöpyä tavallisissa hotellihuoneissa tai valita isompia taloja, joissa voi olla jopa kolme makuuhuonetta. Hinnat ovat hotellissa korkeat: edullisimmillaankin yöstä on varauduttava maksamaan yli 600 euroa.

10. Hyatt Ziva Cancún

Meksikon isoimmalla rantakohteella Cancúnilla on ristiriitainen maine. Kaupunki tunnetaan megaluokan all inclusive -resorteista, spring break -bileistä ja vahvoista amerikkalaisvaikutteista. Samaan aikaan se tarjoaa upeita rantoja helppojen lentoyhteyksien päässä.

Cancún sopii parhaiten matkailijoille, jotka nauttivat isoista resort-hotelleista. Kaikissa rantahotelleissa on myös monia eri uima-altaita. Hotelleja ei kuitenkaan voi niputtaa yhteen joukkoon: osa niistä on esimerkiksi suunnattu vain aikuisille, kun taas toisissa on ohjattuja aktiviteetteja lapsille.

Hyatt Ziva Cancún on koko perheelle sopiva, yli 500 huoneen hotelli, jossa on kolme infinity poolia eli allasta, jotka näyttävät jatkuvan äärettömästi. Yksi kattouima-allas on tarkoitettu vain aikuisille.

Lue myös: Onko tämä upein näkemäsi uimapaikka? Sijaitsee lähellä Meksikon tunnetuinta nähtävyyttä

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Waldorf Astoria Hotels and Resorts, Instagram

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Meksikossa lienee mielenkiintoisempaakin nähtävää kuin jokin uima-allas, Jos haluaa viettää tyhjäpäistä allas- rantalomaa niin ei sen vuoksi kannata noin kauas itseään repiä. Junttikohteita on lähempoänäkin.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.