Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Mitä resort-hotelli oikein tarkoittaa? Näin se eroaa tavallisesta hotellista

Inka Khanji artikkelin kuva
Hotellit
Resort-hotelli on täyden palvelun lomakeskus, jonne lähdetään rentoutumaan tai liikkumaan.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 21.01.2020
facebook   whatsapp

Mitä tekee hotellista resort-hotellin?

Oletko joskus selannut majoitustarjontaa ja jäänyt miettimään, mitä resort-hotelli oikein tarkoittaa? Englanninkielinen termi on kansainvälisesti käytössä ympäri maailmaa.

Myös Suomessa toimii hotelleja, jotka käyttävät nimessään resort-sanaa. Tällaisia ovat esimerkiksi Kultaranta Resort, Kakslauttanen Arctic Resort, Vierumäki Resort Hotel sekä Hotel & Spa Resort Järvisydän.

Sana resort tarkoittaa englannin kielellä virkistäytymispaikkaa tai lomakohdetta. Tietosanakirja Britannica puolestaan määrittelee resort-hotellin tasokkaaksi majapaikaksi, joka sijaitsee yleensä meren tai muun vesistön rannalla, hiihtokeskuksissa tai luonnonpaikkojen tuntumassa.

Resort-hotellia kuvaillaan myös majapaikaksi, jota käyttävät nimenomaan lomalla olevat matkailijat. Esimerkiksi keskeisellä paikalla sijaitsevaa, toimivaa majoitusta etsivät työmatkailijat eivät ole resort-hotellien kohderyhmää.

Resort-hotellille on tyypillistä se, että siellä on tarjolla paljon muitakin palveluja kuin majoitusta. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kylpylät, isot allasosastot, golfkentät, ohjatut aktiviteetit sekä lasten puuhakerhot. Resortissa voi olla myös iltaisin viihdeohjelmaa.

Kaupunkien keskustoista resort-hotelleja ei juuri löydy. Siinä missä keskustahotelleissa tila on rajallinen, on muualla mahdollisuus laajentaa ja tarjota esimerkiksi liikuntamahdollisuuksia. Myös Suomen resort-hotellit sijaitsevat hienoilla luonnonpaikoilla.

Kooltaan resort-hotellit ovat yleensä melko isoja, ja niiden alueella vietetään lomalla enemmän aikaa kuin tavallisissa hotelleissa. Siinä missä keskustahotellissa saatetaan käydä vain nukkumassa, ei resort-hotellista välttämättä tarvitse poistua koko loman aikana. Ravintolat, harrastukset ja ostospaikat ovat kaikki samassa paketissa.

Monet resort-hotellit toimivat myös all inclusive -periaatteella, jolloin kaikki ruokailut ja palvelut kuuluvat etukäteen maksettuun hintaan.

Resort-hotellit sopivat matkailijoille, jotka haluavat rentoutua lomalla mielellään yhdessä paikassa tai hyödyntää hotellin harrastusmahdollisuuksia. Myös lapsiperheille majoitusmuoto on kätevä, sillä tekemistä löytyy yleensä kaikenikäisille.

Lue myös: Tämän termin sinäkin olet kuullut, mutta mikä boutique-hotelli oikein on? 5 faktaa

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.