Hyppää sisältöön

Mitä resort-hotelli oikein tarkoittaa? Näin se eroaa tavallisesta hotellista

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.01.2020
Resort-hotelli on täyden palvelun lomakeskus, jonne lähdetään rentoutumaan tai liikkumaan.

Mitä tekee hotellista resort-hotellin?

Oletko joskus selannut majoitustarjontaa ja jäänyt miettimään, mitä resort-hotelli oikein tarkoittaa? Englanninkielinen termi on kansainvälisesti käytössä ympäri maailmaa.

Myös Suomessa toimii hotelleja, jotka käyttävät nimessään resort-sanaa. Tällaisia ovat esimerkiksi Kultaranta Resort, Kakslauttanen Arctic Resort, Vierumäki Resort Hotel sekä Hotel & Spa Resort Järvisydän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sana resort tarkoittaa englannin kielellä virkistäytymispaikkaa tai lomakohdetta. Tietosanakirja Britannica puolestaan määrittelee resort-hotellin tasokkaaksi majapaikaksi, joka sijaitsee yleensä meren tai muun vesistön rannalla, hiihtokeskuksissa tai luonnonpaikkojen tuntumassa.

Resort-hotellia kuvaillaan myös majapaikaksi, jota käyttävät nimenomaan lomalla olevat matkailijat. Esimerkiksi keskeisellä paikalla sijaitsevaa, toimivaa majoitusta etsivät työmatkailijat eivät ole resort-hotellien kohderyhmää.

Resort-hotellille on tyypillistä se, että siellä on tarjolla paljon muitakin palveluja kuin majoitusta. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kylpylät, isot allasosastot, golfkentät, ohjatut aktiviteetit sekä lasten puuhakerhot. Resortissa voi olla myös iltaisin viihdeohjelmaa.

Kaupunkien keskustoista resort-hotelleja ei juuri löydy. Siinä missä keskustahotelleissa tila on rajallinen, on muualla mahdollisuus laajentaa ja tarjota esimerkiksi liikuntamahdollisuuksia. Myös Suomen resort-hotellit sijaitsevat hienoilla luonnonpaikoilla.

Kooltaan resort-hotellit ovat yleensä melko isoja, ja niiden alueella vietetään lomalla enemmän aikaa kuin tavallisissa hotelleissa. Siinä missä keskustahotellissa saatetaan käydä vain nukkumassa, ei resort-hotellista välttämättä tarvitse poistua koko loman aikana. Ravintolat, harrastukset ja ostospaikat ovat kaikki samassa paketissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monet resort-hotellit toimivat myös all inclusive -periaatteella, jolloin kaikki ruokailut ja palvelut kuuluvat etukäteen maksettuun hintaan.

Resort-hotellit sopivat matkailijoille, jotka haluavat rentoutua lomalla mielellään yhdessä paikassa tai hyödyntää hotellin harrastusmahdollisuuksia. Myös lapsiperheille majoitusmuoto on kätevä, sillä tekemistä löytyy yleensä kaikenikäisille.

Lue myös: Tämän termin sinäkin olet kuullut, mutta mikä boutique-hotelli oikein on? 5 faktaa

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Hotellin lounge

Mitä hotellien lounget oikein ovat? Tällaista on suljettujen ovien takana

Magical Pond -iglut Rukalla

Tältä näyttävät Rukan tyylikkäät lasi-iglut – sängystä näet revontulet ja valoisat kesäyöt

Pitääkö all inclusive -hotellissa antaa tippiä? Tätä sinäkin mietit ennen lomaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja