Hyppää sisältöön

Tämän hotellin kattouima-allasta et ihan heti unohda – lasinen silta vie altaasta toiseen

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.01.2020
Meksikon Riviera Mayalla voit sukeltaa altaaseen, josta haluat takuulla kuvan.

Hotel Xcaret loistaa uima-altaillaan

Uima-altaat ovat jo pitkään olleet osa hotellien kilpavarustelua, jolla pyritään herättämään huomiota ja pääsemään esille sosiaalisessa mediassa. Tämä tiedetään myös Meksikossa.

Riviera Mayan alueella lähellä Playa del Carmenia sijaitseva Hotel Xcaret on 900 huoneen megahotelli, joka on jaettu erillisiin rakennuksiin. Kustakin osasta käytetään nimeä casa eli talo. Vain aikuisille varatun Casa Fuegon kattouima-altaalla odottaa houkutteleva yllätys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uima-altaan kahden osan välillä kulkee vedellä täytetty lasisilta, jota pitkin vieraat voivat uida puolelta toiselle. Selvää on myös se, että lomailijat haluavat pysähtyä sillalle poseeraamaan valokuvia varten Karibianmeri takanaan.

Hotellin alueella on paljon erilaisia altaita, mutta kattouima-allas lasituubeineen on vain Casa Fuegon asukkaiden käytössä. Lapsilta on siis altaalle pääsy kielletty.

Kyseessä ei ole pelkkä all inclusive -hotelli, sillä resortin kupeessa sijaitsee samanniminen teemapuisto. Xcaret Park on ikään kuin yhdistelmä luonnonpuistoa, vesipuistoa ja arkeologista aluetta. Puistossa on muun muassa laguuneja, raunioita, maya-tyyliin luotuja kyliä, vesiliukumäkiä ja näkötorni.

Hotellin mukaan puiston tilukset osti vuonna 1984 arkkitehti, joka päätti jakaa paikan muiden kanssa löydettyään sen alueelta maanalaisia jokia ja Meksikossa cenote-nimellä tunnettuja uimakuoppia. Xcaret Park avattiin vuonna 1990.

Täyden palvelun hotelli

Halvalla majoitus ei hotellissa irtoa, sillä yökohtaiset hinnat alkavat yli 500 eurosta. Toisaalta hintaan sisältyy paljon palveluja. Ruokailujen, hotellihuoneen ja lentokenttäkuljetusten lisäksi vierailla on pääsy kaikkiin yhtiön teemapuistoihin ja nähtävyyksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xcaret Parkin lisäksi pakettiin kuuluvat muun muassa seikkailupuisto Xplor, luontoon rakennettu vesipuisto Xel-Ha sekä muut saman yhtiön vierailukohteet.

Liput yksittäisiin puistoihin maksavat normaalisti noin sata dollaria eli 90 euroa. Majoituksen hinta on siis paljon kohtuullisempi, jos tarkoitus on joka tapauksessa vierailla useissa kalliissa kohteissa.

Xcaret ja muut teemapuistot puhuvat paljon ekologisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että teemapuisto tarjoaa kävijöille epäeettisenä pidettyä delfiiniuintia. Kävijöiden on syytä miettiä, mitä aktiviteetteja haluavat kokeilla.

Hotelli sijaitsee vajaan kymmenen kilometrin päässä Playa del Carmenin keskustasta kaupungin eteläpuolella. Keskustan ja hotellin väliin jää Playacarin alue, josta löytyy muun muassa golfkenttiä sekä isoja resort-hotelleja.

Katso kuvia altaasta – haluaisitko sukeltaa tähän putkeen?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Onko tämä upein näkemäsi uimapaikka? Sijaitsee lähellä Meksikon tunnetuinta nähtävyyttä

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

All inclusiven plussat ja miinukset

All inclusive -hotellien plussat ja miinukset – 4 parasta ja 4 pahinta asiaa

Maailman kuuluisimmat hotellit

Kuinka monta tunnet? 10 legendaarista hotellia, joissa haluat yöpyä salaperäisen menneisyyden takia

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Progreso, Meksiko

Vau, mikä näky rannalla! Maailman pisin laituri vie 6,5 kilometriä merelle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja