Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tämän hotellin kattouima-allasta et ihan heti unohda – lasinen silta vie altaasta toiseen

Istockphoto artikkelin kuva
Hotellit
Meksikon Riviera Mayalla voit sukeltaa altaaseen, josta haluat takuulla kuvan.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 27.01.2020
facebook   whatsapp

Hotel Xcaret loistaa uima-altaillaan

Uima-altaat ovat jo pitkään olleet osa hotellien kilpavarustelua, jolla pyritään herättämään huomiota ja pääsemään esille sosiaalisessa mediassa. Tämä tiedetään myös Meksikossa.

Riviera Mayan alueella lähellä Playa del Carmenia sijaitseva Hotel Xcaret on 900 huoneen megahotelli, joka on jaettu erillisiin rakennuksiin. Kustakin osasta käytetään nimeä casa eli talo. Vain aikuisille varatun Casa Fuegon kattouima-altaalla odottaa houkutteleva yllätys.

Uima-altaan kahden osan välillä kulkee vedellä täytetty lasisilta, jota pitkin vieraat voivat uida puolelta toiselle. Selvää on myös se, että lomailijat haluavat pysähtyä sillalle poseeraamaan valokuvia varten Karibianmeri takanaan.

Hotellin alueella on paljon erilaisia altaita, mutta kattouima-allas lasituubeineen on vain Casa Fuegon asukkaiden käytössä. Lapsilta on siis altaalle pääsy kielletty.

Kyseessä ei ole pelkkä all inclusive -hotelli, sillä resortin kupeessa sijaitsee samanniminen teemapuisto. Xcaret Park on ikään kuin yhdistelmä luonnonpuistoa, vesipuistoa ja arkeologista aluetta. Puistossa on muun muassa laguuneja, raunioita, maya-tyyliin luotuja kyliä, vesiliukumäkiä ja näkötorni.

Hotellin mukaan puiston tilukset osti vuonna 1984 arkkitehti, joka päätti jakaa paikan muiden kanssa löydettyään sen alueelta maanalaisia jokia ja Meksikossa cenote-nimellä tunnettuja uimakuoppia. Xcaret Park avattiin vuonna 1990.

Täyden palvelun hotelli

Halvalla majoitus ei hotellissa irtoa, sillä yökohtaiset hinnat alkavat yli 500 eurosta. Toisaalta hintaan sisältyy paljon palveluja. Ruokailujen, hotellihuoneen ja lentokenttäkuljetusten lisäksi vierailla on pääsy kaikkiin yhtiön teemapuistoihin ja nähtävyyksiin.

Xcaret Parkin lisäksi pakettiin kuuluvat muun muassa seikkailupuisto Xplor, luontoon rakennettu vesipuisto Xel-Ha sekä muut saman yhtiön vierailukohteet.

Liput yksittäisiin puistoihin maksavat normaalisti noin sata dollaria eli 90 euroa. Majoituksen hinta on siis paljon kohtuullisempi, jos tarkoitus on joka tapauksessa vierailla useissa kalliissa kohteissa.

Xcaret ja muut teemapuistot puhuvat paljon ekologisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että teemapuisto tarjoaa kävijöille epäeettisenä pidettyä delfiiniuintia. Kävijöiden on syytä miettiä, mitä aktiviteetteja haluavat kokeilla.

Hotelli sijaitsee vajaan kymmenen kilometrin päässä Playa del Carmenin keskustasta kaupungin eteläpuolella. Keskustan ja hotellin väliin jää Playacarin alue, josta löytyy muun muassa golfkenttiä sekä isoja resort-hotelleja.

Katso kuvia altaasta – haluaisitko sukeltaa tähän putkeen?

Lue myös: Onko tämä upein näkemäsi uimapaikka? Sijaitsee lähellä Meksikon tunnetuinta nähtävyyttä

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.