Hyppää sisältöön

Millainen lomakohde on Meksikon Playa del Carmen? 10 huomiota matkailijalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.10.2018
Mitä voit odottaa lomalta Playa del Carmenissa? Lue kymmenen vinkkiä Meksikon suosittuun rantakohteeseen.

1. “Cancúnin pikkusisko”

Suomalaisille yksi helpoimmista lomakohteista Meksikossa on Riviera Mayan Playa del Carmen, jonne tehdään pakettimatkoja talvikaudella. Cancúnin pikkusiskoksi kutsuttu Playa del Carmen – paikallisten kesken ihan vain Playa – on naapuriaan rauhallisempi kaupunki noin tunnin ajomatkan päässä.

Playa del Carmenia ei kuitenkaan kannata erehtyä luulemaan uneliaaksi pikkukyläksi, sillä myös täältä löytyy yöelämää, ostoskeskuksia ja kaupungin vilinää. Saman rannikon trendikohde Tulumiin verrattuna sekä Cancún että Playa del Carmen ovat selvästi kaupunkimaisempia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Eksoottinen ja tuttu samaan aikaan

Playa del Carmen on sopiva lomakohde matkailijalle, joka haluaa tutustua eksoottiseen Meksikoon, mutta majoittua nykyaikaisessa lomakaupungissa. Playa del Carmen itsessään ei nimittäin välttämättä tunnu kovinkaan eksoottiselta.

Pääkatu 5 Avenidan (puhekielessä Quinta) sisäänheittäjät ja rihkamakaupat ovat tuttuja mistä tahansa rantakohteesta. Kaupunki on myös yksi Meksikon länsimaisimmista. Jos sombrerot ja meksikolaiset tekstiilit poistettaisiin katukuvasta, voisi näky olla suoraan Yhdysvalloista Starbuckseineen ja Victoria’s Secret -liikkeineen.

3. Helppo tukikohta Riviera Mayalla

Monet valitsevat Playa del Carmenin tukikohdaksi, josta tehdään retkiä muualle lähialueelle. Tämä onkin hyvä idea, sillä Playa del Carmenin nähtyäsi et vielä ole nähnyt Meksikoa.

Jukatanin niemimaalla on valtavasti tekemistä. Playa del Carmenista voit vierailla helposti maya-raunioilla, joista tunnetuimpia ovat Chichen Itza, Tulumin rantarauniot sekä Coba. Viimeksi mainittu on näistä rauhallisin, jos haluat välttää ylenpalttisia ruuhkia.

ShutterstockChichen Itza on helppo päiväretki Playa del Carmenista
Playa del Carmenista kannattaa vierailla ainakin yhdellä raunioalueella. Chichen Itza on Meksikon raunioista tunnetuin.

Playa del Carmenista kannattaa tehdä retkiä myös esimerkiksi erilaisille cenoteille eli luontoon piilotetuille uimakuopille, Tulumin hippikylästä trendikohteeksi muuttuneeseen kaupunkiin sekä siirtomaatyyliseen Valladolidiin. Helpoimmat saarikohteet ovat Cozumel ja Isla Mujeres, joihin on yhteyksiä pitkin päivää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Valitse hotelli tarkoin

Hotellia tai muuta majapaikkaa valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota sijaintiin. Monet Playa del Carmenissa sijaitseviksi mainostetuista hotelleista löytyvät itse asiassa reilun matkan päässä keskustasta. Erityisesti isot all inclusive -hotellit ovat usein omilla rannoillaan rauhallisilla paikoilla.

Jos haluat nukkua yösi rauhassa ilman ympäröivää hulinaa, vältä hotelleja 5 Avenidan ja Calle 12:n välittömässä läheisyydessä. Alueella on paljon baareja ja yökerhoja.

5. Avoimet rannat

Cancúnissa ja Tulumissa rannalle pääseminen voi olla oma operaationsa, jos et satu asumaan rantahotellissa. Suurin osa rannoista on avoinna vain hotellien asukkaille julkisia rantoja lukuun ottamatta.

Playa del Carmenin merkittävänä plussana voidaan pitää avointa rantaviivaa. Matkailijoiden ei tarvitse ohittaa hotellien vartioituja portteja päästäkseen rannoille.

IstockphotoPlaya del Carmenin parhaat rannat
Playa del Carmenin rantaviivaa ei ole piilotettu suljetuilla hotellirakennuksilla.

Vilkkain ranta Playa del Carmenissa on Mamita’s Beach Clubin ja Kool Beach Clubin rantaklubien keskittymä. Rauhallisempia rantoja voi etsiä esimerkiksi Playacarin alueelta. Lyhyen taksimatkan päässä keskustasta sijaitseva Punta Esmeralda on hauska sekoitus rantaa ja hiekalle levinnyttä uimakuoppaa.

6. Teemapuistojen kaupunki

Playa del Carmen on erinomainen lomakohde erityisesti kouluikäisten lasten kanssa matkustaville perheille. Kaupungin liepeillä on monia teemapuistoja, joihin on helppo tehdä päiväretkiä. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Xplor, Xcaret ja Xenses.

Kannattaa huomioida, että teemapuistot ovat Riviera Mayan alueella kalliita. Päivälippu yhteen puistoon maksaa noin 90 euroa sisältäen ruoat ja juomat puiston sisällä. Jos suunnittelet käyväsi loman aikana useammassa puistossa, kannattaa hankkia edullisempi yhdistelmälippu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Mitä Playa del Carmenissa voi harrastaa?

Aktiivilomailu on Playa del Carmenissa keskittynyt lähinnä vesiurheilulajeihin. Kaupunki on hyvä tukikohta sukeltajille, sillä lähialueilla on paljon mielenkiintoisia sukelluspaikkoja sekä meressä että syvissä cenoteissa. Marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana alueella voi bongata härkähaita, ja kesäkuusta syyskuuhun Riviera Mayalle saavutaan sukeltamaan valashaiden kanssa.

Playa del Carmenin alueella on myös useampia golfkenttiä. Joogatunteja on niin ikään helppo löytää.

ShutterstockMeksiko
Pehmeä vaalea hiekka houkuttaa Meksikoon.

8. Ulkomaalaisten kaupunki

Playa del Carmen on yksi Meksikon suosituimpia expat-kaupunkeja, joihin ulkomaalaisten on helppo asettua. Kaupunkiin saavutaan asumaan niin Euroopasta, Etelä-Amerikasta kuin Pohjois-Amerikastakin. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkia palveluja on saatavilla vähintään englannin kielellä. Yrittäjille ja etätöitä tekeville on tarjolla yhteistyöskentelytiloja.

Ei kuitenkaan kannata huolestua, sillä kaikesta huolimatta Playa del Carmenissakin voi tuntea olevansa Meksikossa. Siirry rohkeasti keskustan vilkkaimpien katujen ulkopuolelle.

9. Monipuolinen ruokatarjonta

Osittain Playa del Carmenin kansainvälisyyden takia lähes kaikenlaiset keittiöt ovat edustettuina lomakaupungissa. Meksikolaisten ravintoloiden lisäksi keskustan alueelta on helppo löytää amerikkalaisia ketjuja, pizzerioita ja esimerkiksi aasialaista ruokaa.

Autenttista meksikolaista ruokaa kannattaa etsiä pääkatujen ulkopuolelta. Tarjonta muuttuu merkittävästi siirtymällä vain muutaman korttelin syrjemmälle. Playan suosituimmat simppelit taqueriat ovat El Fogon sekä Don Sirloin, joissa hinnat ovat edulliset, pöydät täynnä ja palvelu kiivastempoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockMeksiko
Autenttiset tuliaiset löytyvät helposti suosituilta shoppailualueilta.

10. Onko Playa del Carmenissa kulttuuria?

Itse Meksiko on kulttuurikohteena pohjaton kaivo, mutta se voi helposti unohtua Playa del Carmenissa. On totta, että lomakohde on keskittynyt enemmän rantoihin, huvitteluun ja aktiviteetteihin. Kulttuurilöytöjä lähdetään yleensä etsimään kaupungin ulkopuolelta.

5 Avenidan varrelta löytyy Meksikon kuuluisimmalle taiteilijalle Frida Kahlolle omistettu museo, jossa voi tutustua Kahlon vaiherikkaaseen elämäntarinaan. Taiteilijalla ei ole siteitä Playa del Carmeniin, vaan museo on selvästi avattu tarjoamaan kävijöille jotain erilaista rantakohteessa.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto ja Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Progreso, Meksiko

Vau, mikä näky rannalla! Maailman pisin laituri vie 6,5 kilometriä merelle

Yleiset mokat Meksikossa

Varo näitä helppoja virheitä Meksikossa – turistien 10 yleistä mokaa

Acapulco Meksikossa

Muistatko Acapulcon legendaarisen lomakohteen? Muuttui murhapääkaupungiksi – glamour hävisi ja turistit kaikkosivat

Ensikertalaisen vinkit Meksikoon

Suunnitteletko ensimmäistä matkaa Meksikoon? 10 käytännön vinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja