Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Automatkailijan Korfu – koe lomallasi saaren parhaat palat

Istockphoto artikkelin kuva
Kreikan lomasaari Korfu on kiinnostavien vierailukohteiden ja lyhyiden välimatkojen vuoksi mainio kohde autolomalle. Lue tästä vinkit onnistuneeseen lomaan!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 01.08.2017
facebook   whatsapp

Löydä kauneimmat maisemat ja kiinnostavimmat kohteet

Autolla on helppo tutustua Korfun saaren kauniiden rantojen, vehreiden kukkuloiden ja sinisen meren värittämiin maisemiin. Rantoja ja merimaisemia löytyy esimerkiksi Paleokastritsan alueelta, kun taas vehreitä vuoristomaisemia pääsee katselemaan Korfun saaren koillisrannikolla. Korfun saaren keskiosista löytyy esimerkiksi perinteisiä pikkukyliä. Pélekasin kylässä sijaitsee yksi saaren kuuluisimmista näköalapaikoista, joka tunnetaan nimellä Keisarin valtaistuin.

Upeiden maisemien lisäksi saarelta löytyy myös kiinnostavia nähtävyyksiä, joissa kannattaa poiketa autoreissulla.

Yksi saaren kiinnostavista nähtävyyksistä on Itävallan keisarinna Elisabetin eli Sissin rakennuttama palatsi Achílleio, joka sijaitsee hieman Korfun kaupungista etelään. Myös Korfun kaupungissa on paljon kiinnostavaa nähtävää kuten Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva vanhakaupunki.

Mielenkiintoinen kohde on myös läheltä lentokenttää löytyvät Pontikonisin saari ja Vlachernan luostari.

Tee suunnitelma autolomasta etukäteen

Autovuokraamoja löytyy Korfun kaupungista, saaren lentokentältä ja suuremmista lomakohteista. Jos lomalla aikoo käyttää autoa jatkuvasti, kannattaa se vuokrata jo heti saarelle saavuttaessa. Jos suunnitelmissa on tehdä vain yksittäinen autoretki saarella, voi auton vuokrata vasta lomakohteesta.

Välttyäkseen ikäviltä yllätyksiltä kannattaa ennen lomaa kuitenkin varmistaa, että omassa lomakohteessa sijaitsee autovuokraamo. Kesäkuukausien vilkkaimman sesongin aikaan varaus autosta on hyvä tehdä etukäteen, jotta saa varmasti haluansa kokoluokan auton kohtuullisella hinnalla.

Korfulla ajamiseen kelpaa suomalainen ajokortti. Ennen matkaa on hyvä hankkia kattava matkavakuutus ja ottaa mukaan eurooppalainen sairaanhoitokortti.

Korfun saaren taajama-alueilla nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa ja suuremmilla teillä nopeusrajoitukset vaihtelevat välillä 80–120 kilometriä tunnissa. Huoltoasemia löytyy eniten saaren keskiosasta läheltä Korfun kaupunkia ja lentokenttää, mutta niitä on myös suurimpien teiden varsilla ja lomakohteissa ympäri saarta.

Varaudu haastaviin ja huonokuntoisiin teihin

Korfulla suurimmat päätiet ovat hyvässä kunnossa, mutta pienempien teiden kunto voi vaihdella rajusti. Osa saaren teistä on todella mutkikkaita ja kapeita, ja osalla korkeammilla alueilla kulkevilla teillä ajaminen voi olla jopa vaarallista huonolla säällä.

Helpoimmalla autolomalla pääsee, jos suosii suurempia ja hyväkuntoisia teitä, mutta tämä ei tietenkään aina ole mahdollista, sillä osa kiinnostavista kohteista sijaitsee hankalamman ajomatkan päässä. Kannattaa siis aina varata tarpeeksi aikaa ja hermoja liikenteeseen. Jollakin haastavilla tieosuuksilla voi olla käytössä myös alennettu nopeusrajoitus.

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Istockphoto

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Kaksi kertaa käynyt, ahravissa ja couviassa ,saari kierretty vuokra autolla molemmilla kerroilla. Korfun kaupunki vain pinta puolisesti lähinnä ostoskatu.vielä olen valmis menemään sinne.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.