Kuva: Shutterstock
Fethiye, Turkki

Turkin tunnetuimmalla vaellusreitillä on paikka, josta kuolleiden uskottiin lentävän tuonelaan – katso kuvat nähtävyydestä

Vaikuttavat Lycianin hautakammiot sijaitsevat Turkin tunnetuimman vaellusreitin varrella.

Vieraile jyrkänteeseen louhituilla haudoilla

Antalyan alueen kenties tunnetuin vaellusreitti on 540 kilometrin pituinen Lycian Way, joka mutkittelee Antalyasta aina naapurikaupunkiin Fethiyeen saakka. Reitin vaihtelevat maastot ja näyttävät maisemat ovat riittävä syy matkustaa, mutta vaellusmatkan varrelle osuvat myös vaikuttavat, vuorenrinteeseen louhitut Lycianin hautakammiot.

Vanhan uskomuksen mukaan kuolleet lensivät tuonelaan siivekkäiden taikaolentojen selässä, joten ajan ihmiset hautasivat kunnioitetuimmat kuolleet korkeille paikoille kuten vuorenrinteille. Fethiyessa sijaitsevat komeat hautakammiot rakennettiin 300-luvulla ennen ajanlaskun alkua, ja ne olivat näyttäviä ja roomalaisten pylväiden koristamia. Sisältä haudat ovat kuitenkin tyhjiä, sillä ne on ryöstetty jo kauan sitten.

Vaellusreitin varrella on useita erilaisia hautakammioita, mutta kenties näyttävimmät niistä ovat Fethiyen lähistöllä sijaitsevat Amynthaksen hautakammiot. Paras ja kenties kiireisin aika ihailla majesteettisia hautakammioita on illalla auringonlaskun aikaan.

Vaikuttava kuolleiden kaupunki löytyy myös Turkin etelärannikolta Myrasta, mutta hautakammioita näkee myös Marmariksen lähistöllä sijaitsevasta Dalyanin kylässä.

Koko Lycian Way -vaellusreitin käveleminen kestää lähes kuukauden päivät, mutta matkan varrella pääsee liikkumaan myös julkisilla kulkuneuvoilla. Jos haluaa päästä vähemmällä kävelyllä hautakammioiden luokse, kannattaa matkaan lähteä esimerkiksi Fethiyesta.

Fethiye sijaitsee vajaan kolmen tunnin linja-automatkan päässä Antalyasta ja Marmariksesta. Monet paikalliset matkaoppaat järjestävät myös retkiä hautakammioille.

Katso kuvat vaikuttavilta Lycianin hautakammioilta!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

>> Lue lisää matkavinkkejä Turkkiin!

Lähde: Atlas Obscura, Lonely Planet
Kuvat: Shutterstock, Gettyimages

Päivitetty: 2.4.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia