Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Koe jotain aivan uutta Turkissa! Halpa laskuloma sammuneella tulivuorella vie upeisiin maisemiin

Inka Khanji artikkelin kuva
Aktiivilomat
Keskellä Turkkia sijaitseva Erciyes Ski Resort tarjoaa kansainvälisen tason laskupuitteet maan suosituimman luontokohteen tuntumassa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 06.04.2018
facebook   whatsapp

Laskulomalle Turkkiin

Rantakohteista ja auringosta tunnettu Turkki tarjoaa monenlaista tekemistä matkailijalle. Maan yllättävimpiin vetonauloihin kuuluu Keski-Turkissa sijaitseva Erciyes-vuori, joka on suosittu laskukohde.

Erciyes-vuori on perinteinen turkkilainen hiihtokohde, sillä vuorella on ollut laskettelukeskuksia jo yli 60 vuoden ajan. Kansainvälisen tason Erciyes Ski Resort -hiihtokeskus avattiin vuonna 2011, ja se on rakennettu vastaamaan eurooppalaiseen tasoon tottuneiden laskijoiden tarpeita: rakennusvaiheessa apuna olivat itävaltalaiset hiihtokeskusasiantuntijat, hissit ovat eurooppalaisia ja puitteet muutenkin turvalliset sekä kansainvälisten määräyksien mukaiset.

Inka KhanjiErciyes Ski Resort, Turkki
Hiihtokeskuksessa on vain kahdenlaisia hissejä: gondoli- ja istumahissejä. Istumahissit ovat erityisen mukavia istuimenlämmityksen ansiosta.

Hiihtokeskuksen valtteja ovat monipuolisuus ja halpa hinta: 34 rinnettä tarjoavat laskemista 102 kilometrin matkalta, hissit kattavat 24 kilometrin mittaisen alueen ja hissit ovat vain gondoli- sekä tuolihissejä. Yhdellä lipulla on pääsy kaikkiin hisseihin. Aikuisen päivälippu maksaa noin 15 euroa ja varusteiden vuokraaminen yhdeksi päiväksi noin kymmenen euroa. Erciyes Ski Resort onkin koko maailman halvimpia hiihtokeskuksia.

Erciyes-vuori kohoaa 3 970 metrin korkeuteen ollen Turkin kolmanneksi korkein huippu. Sammuneen tulivuoren maaperä on hyvin ravinneköyhää, mistä syystä vuorella ei kasva juurikaan puita. Se näkyy laskijalle lähes loputtomina off-piste-laskumahdollisuuksina varsinaisten rinteiden ulkopuolella.

Inka KhanjiErciyes Ski Resort, Turkki
Laskettelukeskus sijaitsee lähes neljään kilometriin kohoavalla Erciyes-vuorella.

Laskukausi kestää Erciyesillä joulukuun alusta huhtikuun puoliväliin. Vaikka kävijöitä on useita satoja tuhansia kuukausittain, on rinteillä siitä huolimatta rauhallista: vain kymmenisen prosenttia kävijöistä laskettelee. Vaikka maassa onkin mainiot laskupuitteet, on harva turkkilainen uskaltautunut kokeilemaan rinteitä.

Erciyes sijoittuu monien Kappadokian-kävijöiden reitille, sillä se sijaitsee näppärästi puolivälissä matkalla Kayserin lentoasemalta Kappadokiaan. Kayserin lentokentälle taas pääsee Suomesta helposti yhdellä koneenvaihdolla Istanbulin kautta.

Katso video Erciyesin laskumaisemista!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji
Video: Inka Khanji ja Henri Kärkkäinen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.