Hyppää sisältöön

Koe jotain aivan uutta Turkissa! Halpa laskuloma sammuneella tulivuorella vie upeisiin maisemiin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.04.2018
Keskellä Turkkia sijaitseva Erciyes Ski Resort tarjoaa kansainvälisen tason laskupuitteet maan suosituimman luontokohteen tuntumassa.

Laskulomalle Turkkiin

Rantakohteista ja auringosta tunnettu Turkki tarjoaa monenlaista tekemistä matkailijalle. Maan yllättävimpiin vetonauloihin kuuluu Keski-Turkissa sijaitseva Erciyes-vuori, joka on suosittu laskukohde.

Erciyes-vuori on perinteinen turkkilainen hiihtokohde, sillä vuorella on ollut laskettelukeskuksia jo yli 60 vuoden ajan. Kansainvälisen tason Erciyes Ski Resort -hiihtokeskus avattiin vuonna 2011, ja se on rakennettu vastaamaan eurooppalaiseen tasoon tottuneiden laskijoiden tarpeita: rakennusvaiheessa apuna olivat itävaltalaiset hiihtokeskusasiantuntijat, hissit ovat eurooppalaisia ja puitteet muutenkin turvalliset sekä kansainvälisten määräyksien mukaiset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiErciyes Ski Resort, Turkki
Hiihtokeskuksessa on vain kahdenlaisia hissejä: gondoli- ja istumahissejä. Istumahissit ovat erityisen mukavia istuimenlämmityksen ansiosta.

Hiihtokeskuksen valtteja ovat monipuolisuus ja halpa hinta: 34 rinnettä tarjoavat laskemista 102 kilometrin matkalta, hissit kattavat 24 kilometrin mittaisen alueen ja hissit ovat vain gondoli- sekä tuolihissejä. Yhdellä lipulla on pääsy kaikkiin hisseihin. Aikuisen päivälippu maksaa noin 15 euroa ja varusteiden vuokraaminen yhdeksi päiväksi noin kymmenen euroa. Erciyes Ski Resort onkin koko maailman halvimpia hiihtokeskuksia.

Erciyes-vuori kohoaa 3 970 metrin korkeuteen ollen Turkin kolmanneksi korkein huippu. Sammuneen tulivuoren maaperä on hyvin ravinneköyhää, mistä syystä vuorella ei kasva juurikaan puita. Se näkyy laskijalle lähes loputtomina off-piste-laskumahdollisuuksina varsinaisten rinteiden ulkopuolella.

Inka KhanjiErciyes Ski Resort, Turkki
Laskettelukeskus sijaitsee lähes neljään kilometriin kohoavalla Erciyes-vuorella.

Laskukausi kestää Erciyesillä joulukuun alusta huhtikuun puoliväliin. Vaikka kävijöitä on useita satoja tuhansia kuukausittain, on rinteillä siitä huolimatta rauhallista: vain kymmenisen prosenttia kävijöistä laskettelee. Vaikka maassa onkin mainiot laskupuitteet, on harva turkkilainen uskaltautunut kokeilemaan rinteitä.

Erciyes sijoittuu monien Kappadokian-kävijöiden reitille, sillä se sijaitsee näppärästi puolivälissä matkalla Kayserin lentoasemalta Kappadokiaan. Kayserin lentokentälle taas pääsee Suomesta helposti yhdellä koneenvaihdolla Istanbulin kautta.

Katso video Erciyesin laskumaisemista!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti ja kuvat: Inka Khanji
Video: Inka Khanji ja Henri Kärkkäinen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raki

Tähän juomaan sinäkin törmäät Turkissa – muista nämä säännöt, jos haluat kokeilla sitä

Turkin ilmasto

Turkin sää – milloin on paras aika matkustaa? Huomioi nämä asiat

Antalyan parhaat nähtävyydet

Antalyan parhaat nähtävyydet – 12 vinkkiä seuraavalle lomalle

Turkkilainen aamiainen

Aloita aamu herkutellen – tällainen on aito turkkilainen aamiainen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja