Hyppää sisältöön

Koe Kreikan maut kotimaassa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 19.06.2012
Maistele kreikkalaisia herkkuja Helsingissä - esittelyssä neljä kreikkalaista ravintolaa.

Pidennystä lomatunnelmaan ravintolasta

Rentouttava loma Kreikassa on ohi ja lentokentällä odottaa ankean harmaa Suomi. Mieli tekee palata seuraavalla lennolla takaisin, mutta fiilistelyä voi jatkaa myös täällä kotimaassa..?

Ei hätää, Helsingistä löytyy useita kreikkalaisravintoloita, joissa voi lomamatkan jälkeen käydä lievittämässä ikävää matkalla nautittuja kreikkalaisherkkuja kohtaan. Kaikista löytyy edullisia vaihtoehtoja, mutta myös fiinimpiä annoksia kalliimmalla hinnalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aleksandria

Katajanokalla sijaitseva Aleksandria (entinen Grecia) tarjoaa edullisen lounaslistan lisäksi myös tasokasta à la carte -ruokaa.

Kreikkalaiseen tyyliin patsailla koristettu Aleksandria soveltuu myös kokousten ja juhlien pitoon. Henkilökunnasta noin puolet on kreikkalaisia. Ravintola on suosittu sekä lounas- että illallispaikkana etenkin viikonloppuisin. Nykyisessä omistuksessaan Aleksandria on ollut toiminnassa kuusi vuotta.

Taverna Zorbas

Alppilassa Brahen kenttää vastapäätä sijaitseva Taverna Zorbas on toiminut samalla paikalla jo 30 vuotta. Ravintola viinien lisäksi myös tuo juustonsa ja oliiviöljynsä suoraan Kreikasta.

Täälläkin henkilökunnasta osa on kreikkalaisia. Kodikkaasta ravintolasta löytyy ruokapuolen lisäksi myös pieni baaritiski.

Ravintola Minos

Kampin ostoskeskuksessa sijaitseva Minos on ollut toiminnassa jo 25 vuoden ajan, alkujaan Vuorimiehenkadulla Ullanlinnassa. Sisäsalin lisäksi ravintolassa on terassi, joka on talvella lämmitetty.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintola on tiivistunnelmainen, vaikka asiakaspaikkoja on sata kappaletta. Henkilökunnasta suurin osa on kreikkalaisia. Minos soveltuu sekä nopeaan lounaaseen että pitkiin illallisiin.

Ravintola Thalassa

Uudempi tulokas, vuonna 2010 aloittanut ravintola Thalassa on rennosti sisustettu ruokaravintola Herttoniemenrannassa. Kodikkaasti Kreikan väreillä sisustettu ravintola soveltuu sekä lapsiperheille että pitkille illallisille. Thalassasta kerrotaan ravintolan tuovan Kreikasta kaikki ne raaka-aineet, joita Suomesta ei saa.

Teksti: Veera Hirvonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Tampereen parhaat ravintolat

Ravintolavinkit Tampereelle – 26 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Helsingin iltapäiväteet

Iltapäivätee Helsingissä – katso neljä erilaista vaihtoehtoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja