Hyppää sisältöön

Herkuttele Kreetalla – 5 ravintolavinkkiä suosikkisaarelle

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 19.08.2017
Kreetan lomasaari on suomalaisten rakastama matkakohde, jonne palataan kerta toisensa jälkeen. Tuttu ravintola on varma valinta, mutta mitä jos kokeilisit seuraavalla Kreetan-matkallasi jotain uutta? Lue ravintolavinkit Kreetalle ja lähde herkuttelemaan!

Herbs’ garden

Kreetan pääkaupunki Heraklion on useimpien saarella vierailevien matkailijoiden vierailukohde, ja kaupungin runsas ravintolatarjonta saa helposti pään pyörälle. Lato Boutique -hotellin kattokerroksessa sijaitseva Herbs’ Garden on erinomainen ravintolavalinta matkailijalle, joka arvostaa kaunista maisemaa, paikallisia raaka-aineita ja mutkatonta tunnelmaa.

Ravintolan hintataso on Kreetan ravintoloiden keskimääräistä hintatasoa kalliimpi, mutta vanhaan satamaan ja venetsialaismuurille avautuva näkymä yhdistettynä ensiluokkaiseen ruokaan on monille hinnan arvoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Herbs’ Garden, Heraklion

Taverna Katerina o Pontios

Kreetan lomalla on tietysti maisteltava myös paikallisia erikoisuuksia, ja mutkattomin tapa herkutella kreikkalaisella ruoalla on paikallisessa tavernassa. Vaatimattoman oloista mutta ensiluokkaista ruokaa tarjoilevia ruokapaikkoja on Kreetalla runsaasti, ja Rétymhnossa sijaitseva Taverna Katerina o Pontios on niistä yksi.

Ulkoa päin taverna ei juuri eroa muista kreetalaistavernoista, mutta totuus paljastuu viimeistään ruokatarjoilun aikana. Taverna Katerina o Pontios on kreetalainen ravintola, ja ruoanvalmistuksessa panostetaan erityisesti laadukkaisiin raaka-aineisiin sekä perinneresepteihin. Hintataso on hyvin edullinen, joten se sopii mainiosti myös bujdettimatkailijoille.

Taverna Katerina o Pontios, Rétymhno

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiKreikkalainen ruoka
Moussaka on perinteinen kreikkalainen herkku.

Old Phoenix

Keskellä Kreetan kauneinta luontoa sijaitseva Old Phoenix on ravintola, joka sijaitsee rauhallisella Finixin lahdella Lounais-Kreetalla. Erikoista ravintolassa on juurikin sen sijainti: Old Phoenix -ravintolaan on pääsy ainoastaan jalan tai veneellä.

Ruokalistalla on perinteistä kreetalaista ruokaa, joka valmistetaan alusta saakka paikan päällä tarkkaan valituista raaka-aineista. Juusto, jogurtti ja liha ovat peräisin ravintolan omista lampaista, kalat taas ovat ravintolan omilta kalastajilta. Saatavilla on niin aamiaista, lounasta kuin illallistakin, ja ruoka on hyvin yksinkertaista mutta herkullista – kuten perinteisen kreetalaisen ruoan tuleekin olla. Hintataso ei ole saaren halvimmasta päästä, mutta siitä huolimatta melko edullinen.

Old Phoenix, Loutro

Thalassino Ageri

Haniassa sijaitseva Thalassino Ageri on kalaan ja mereneläviin erikoistunut ravintola Tabakarian kaupunginosassa, ja on suuresti paikallisten suosiossa. Jos siis kaipaat vaihtelua vanhankaupungin turistiravintoloihin, suuntaa tänne!

Ravintola sijaitsee kirjaimellisesti aivan satamassa, ja pöydät katetaankin hiekkarannalle. Merellinen tunnelma on siis hyvin vahvasti läsnä, mutta ravintolassa voi ruokailla myös sisätiloissa. Upea näkymä on kuitenkin ravintolan tärkeimpiä valtteja erinomaisen ruoan lisäksi. Hintatasoltaan Thalassino Ageri on melko edullinen ravintola.

Thalassino Ageri, Hania

Ifigeneia

Kreetalaista maalaisruokaa tarjoileva ravintola on kasvissyöjien valinta, sillä Ifigeneia on kasvisravintola, josta saa myös vegaanisia vaihtoehtoja. Ravintolan tarjonta vaihtelee hyvin vahvasti sesonkien mukaan, mikä takaa ensiluokkaiset raaka-aineet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ifigeneia on edullinen ravintola, joka sopii mainiosti lounas- ja illallispaikaksi. Tunnelmallinen terassi on suosittu erityisesti iltaisin.

Ifigeneia, Plaka

>> Lue myös: Kreikkalaisen keittiön ABC – kokeile näitä herkkuja lomallasi

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Riikka Krenn ja Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Voidokilian ranta Kreikassa

Yksi Kreikan kauneimmista rannoista löytyy jostain aivan muualta kuin saarilta – tältä se näyttää

Kreikka

Näin tilaat kahvia Kreikassa – lue 5 faktaa ennen lomaa

Rodoksen parhaat rannat

Näin löydät Rodoksen kauneimmat rannat – 7 vinkkiä

Santorinin parhaat alueet majoittua

Missä majoittua Santorinilla? Saarella on kaksi selvästi erilaista puolta – katso 5 suosituinta kohdetta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja