hero taustakuva

Kolme lomaa Tonavalla

artikkelin kuva
Risteilymatkat
Verkkainen viikon tai parin jokiristeily on antoisin tapa tutustua Tonavaan.
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 08.01.2013
facebook   whatsapp

Pitkä jokiristeily

Verkkainen viikon tai parin jokiristeily on antoisin tapa tutustua Tonavaan. Jokilaiva on uiva hotelli, joka vie lomalaiset joka päivä uusiin maisemiin. Yöt käytetään etappien siirtymiseen, päivät tutkitaan kiinnostavia kohteita matkan varrella ja vanhanajan henkeen illalliset nautitaan laivalla. Saksa, Itävalta ja Unkari kuuluvat tyypillisimpiin pitkien Tonavan-risteilyiden kohteisiin.

Risteilyitä tarjoavat Suomessa esimerkiksi Kaleva Travel ja Kristina Cruises. Myös ulkomaisten matkanjärjestäjien tarjontaan kannattaa tutustua, varsinkin jos ei tahdo viettää risteilylomaa liian suuressa suomalaisjoukossa. Pitkät jokiristeilyt sopivat parhaiten rauhallista lomaa hakeville, kulttuurin ja historiallisten nähtävyyksien ystäville − esimerkiksi Wien on kulttuurimatkalaisen unelmakohde.

Budjettimatka pyöräillen

Tonavan varret etenkin Saksassa ja Itävallassa tarjoavat upeat puitteet aktiivilomalle. Jokivarren kauniissa maisemissa pyöräily on pidetty harrastus myös paikallisten keskuudessa. Esimerkiksi noin kolmensadan kilometrin matka Saksan Passausta Itävallan Wieniin on suosittu reitti. Polkupyörän varusteineen voi vuokrata paikan päältä.

Etapit on helppo pitää rennon lyhyinä, sillä matkan varrella on tämän tästä majataloja ja ruokapaikkoja. Jos koko matkaa ei tahdo kulkea pyöräillen tai puhti loppuu kesken matkan, voi väliin sijoittaa lepoetapin jokilaivalla ja hypätä seuraavassa satamassa taas satulaan. Pyörällä liikkuen matkakustannukset paikan päällä pysyvät matalina − helppoa ja edullista.

Pikkuristeilyt kaupungista käsin

Lähes kaikista Tonavan varren kaupungeista on mahdollista tehdä lyhyitä päiväristeilyitä, muutaman tunnin jokikierroksia tai tunnelmallisia illallisristeilyjä palaten taas takaisin lähtöpisteeseen. Wien, Bratislava, Budapest ja Passau kuuluvat Tonavan helmiin.

Saksan Passausta käsin risteilee eräs Tonavan erikoisimmista jokilaivoista: Swarovskin hulppea kristallilaiva, jonka hohtavan valkeaa sisustusta koristaa 1,5 miljoonaa kristallia. Luksuslaivalla risteily upean vehreissä maisemissa ohi lipuvia linnoja, idyllisiä kyliä ja Baijerin rauhallista maaseutua katsellen on loman kuin loman kohokohta.

Teksti: Riikka Krenn

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Riikka kiltti tiedatko mitka matkatoimistot jarjestavat risteilyja tuolla Swarovskin upealla laivalla. Kiitos>?


  2. Rantapallo kertoo matkoista, mutta ei itse järjestä niitä. Siksi suosittelemme esittämään ryhmämatkojen hintatiedustelut suoraan matkatoimistoille. Lentojen, äkkilähtöjen, hotellien ym. hinnat löytyvät hakujemme kautta.


  3. Etelä-Suomen Hyvinvointi ja Matkailuyhdistys kysyy ryhmähintaa Tonavaristelylle.
    Johtokunta kokoontuu 7.6 suunnittelemaan vuoden 2011 matkaohjelmaa.


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.