Hyppää sisältöön

Lapsiperheen automatka aurinkoiseen Saksaan – 7 kohdetta, joissa kaikilla on mukavaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 10.01.2020
Suomen lomakauden alkaessa kesä on Keski-Euroopassa jo pitkällä. Suunnittele ja varaa lomamatkasi heti kesäkuun alkuun ja aloita kesä koko perheen yhteisellä seikkailulla.

ILMOITUS

Monipuolinen automatka Saksassa jää mieleen

Kävely- ja eväsretket luonnossa huikeissa maisemissa muistetaan pitkään. Saksan lukuisten teemapuistojen ansiosta, joita maassa on yli sata, joka reitin varrelle on helppo sovittaa vähintään yksi päivä huvipuistohurvittelua. Valitsemalla vierailuajaksi alkukesän vältät huvipuistojen ruuhkat. Paikallisten koulujen lomat on porrastettu osavaltioittain ja ne alkavat vasta juhannukselta. Vilkkain loma-aika on heinä–elokuu, joten Suomen koulujen päätyttyä kesäkuussa kaikki paikat ovat jo toiminnassa, mutta varsinainen sesonki odottaa vielä alkuaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finnlinesin kyydissä perheet matkustavat rennosti Saksaan ja pidemmällekin. Laivamatka Helsingistä Travemündeen on rentouttava alku autolomalle. Matkatunnelmaan pääsee jo laivalla, sillä kesäkuukausina perheille on tarjolla mukavaa ohjelmaa musiikkiesityksistä pellekouluihin.

Tässä seitsemän ideaa koko perheen Saksa-seikkailuihin. Kaikki suosittelemamme paikat ovat perheystävällisiä niin esteettömän liikkumisen kuin hinnoittelunkin suhteen.

1. Europa-Park on Saksan suurin

Saksan huvipuistojen kruunaamaton kuningas Europa-Park on selkeä valinta tämänkin listan ykköseksi. Rustissa, Baden-Württembergin osavaltiossa sijaitseva Europa-Park vetää nykyisin jopa 5,6 miljoonaa kävijää vuosittain. Erilaisia teema-alueita on kaikkiaan 18 ja ne edustavat Euroopan eri osia. Europa-Parkissa on valtavasti tekemistä eri-ikäisille lapsille, joten aikaa kannattaa varata kokonaisen päivän verran.

Europa-ParkLapsiperheen autoloma Saksassa
Pohjois-Saksan Europa-Park on maailman suosituin kausittain auki oleva teemapuisto.

Alueen majoitusmahdollisuudet ovat monipuoliset, mutta varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Voit yöpyä halutessasi suoraan Europa-Parkin omissa hotelleissa tai valita jonkin läheisistä maaseutukylistä majapaikaksesi.

2. Peli-iloa Ravensburger Spielelandissa

Aivan eteläisimmässä Saksassa, Bodenjärven seudulla sijaitseva Ravensburger Spieleland on paikka, jossa suomalaisillekin tutut pelit heräävät henkiin. Lautapeliteeman ympärille rakennettu huvipuisto sopii parhaiten taaperoille ja alakouluikäisille. Isommatkin toki nauttivat sen laitteista ja huvituksista, mutta tarjonta on kohdistettu ensisijaisesti pienempien lasten perheille.

Täällä pääset myös kokeilemaan suklaan valmistusta omin käsin Ritter Sportin suklaatalossa. Spielelandin yhteydessä toimii myös erinomaisesti varustettu leirintäalue, jossa voit majoittua omalla asuntoautolla tai vuokramökissä.

3. Baumwipfelpfad vie latvojen korkeuksiin

Tiedätkö, mikä on Baumwipfelpfad? Tämä vaikea sana kannattaa painaa mieleen, sillä se tarkoittaa puiden latvassa kulkevaa elämyspolkua, joka antaa aivan uuden perspektiivin maisemaan ja ympäröivään luontoon. Latvustopolkuja on lukuisilla paikkakunnilla ympäri Saksaa ja niiden suosio on kovassa kasvussa. Vaikka reitit kulkevat korkeuksissa, ne eivät vaadi mitään erikoisvarusteita tai osaamista. Polut sopivat kaikenikäisille ja niitä pitkin voi liikkua myös lastenrattaiden kanssa.

ShutterstockLapsiperheen autoloma Saksassa
Korkealle nousevat latvustopolut voi kiertää jopa lastenrattailla.

Yksi tunnetuimmista sijaitsee Schwarzwaldissa noin 130 kilometrin päässä Europa-Parkista. Baumwipfelpfad Schwarzwaldin 1250-metrinen kävelyreitti nousee jopa kahdenkymmenen metrin korkeuteen. Tammien, kuusien ja mäntyjen hallitsema metsämaisema on upea kokemus lintuperspektiivistä katsottuna. Kaiken kruunaa 55-metrinen tunneliliukumäki.

Ravensburger Spielelandin läheltä löytyy Skywald Allgäu, joka sekin soveltuu mainiosti automatkan aikana kerääntyneen energian purkamiseen. Huikeat maisemat ulottuvat Bodenjärveltä Alpeille saakka.

4. Phantasialand on ikinuori klassikko

Jos tahdot tarjota lapsillesi klassisen huvipuistoelämyksen, ota suunta Brühlin Phantasialandiin. Monet nykyvanhemmat saattavat muistaa tämän vuonna 1967 avatun huvipuiston jo oman lapsuutensa lomamatkoilta. Vuoristoradat, karusellit, show-esitykset ja muut perinteiset huvipuistoelämykset takaavat viihtymisen.

Phantasialandin sijainti Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa Kölnin kulmalla on otollinen kohti Luxemburgia ja Ranskaa suuntaavien autolomailijoiden välietapiksi.

5. Tiesitkö, että Saksassakin on Legoland?

Legoland Deutschland Resort on oiva vaihtoehto tanskalaiselle serkulleen. Ja mikä ilahduttavinta, budjettiystävällinen sellainen. Saksan huvipuistojen yleinen hintataso on monia Euroopan maita edullisempi, ja se näkyy myös Legolandissa. Pääsyliput ovat yli kolmanneksen halvemmat kuin Tanskassa.

Isäkuukaudet -blogiLapsiperheen autoloma Saksassa
Saksan Legolandin matkan voi yhdistää kätevästi patikointiretkeen Alpeilla.

Legoland sopii erityisen hyvin niille perheille, jotka suuntaavat lomallaan kohti Alppeja, sillä sen sijainti Baijerin Günzburgissa on hyvä välipysäkki ennen vuoristomaisemiin siirtymistä. Lataa jo etukäteen Legolandin oma sovellus, niin saat huvipuistopäivän aikana reaaliaikaiset jonotustiedot suoraan omaan puhelimeesi.

6. Hollywood-tunnelmaa Movie Parkissa

Vuonna 1996 perustettu Bottropin Movie Park Germany keskittyy nimensä mukaisesti elokuvamaailmaan. Laitetarjonta kattaa sekä pikkulasten huvitukset että hurjemmat vuoristoradat ja kummitusjunat isommille. Voit hypätä tunnelmasta toiseen siirtyessäsi Villin Lännen alueelta New Yorkiin tai tavatessasi tuttuja hahmoja Paavo Pesusienestä mutanttininjakilpikonniin.

Moviepark GermanyLapsiperheen autoloma Saksassa
Movieparkin laitetarjontaa sopii myös teineille

7. Huvipuisto aivan meren rannalla: Hansa Park

Kuusi vuoristorataa ja kaikkiaan yli sata erilaista laitetta ja aktiviteettia – näillä eväillä päivä ei voi olla mitään muuta kuin onnistunut. Jos uskallat pitää silmäsi auki Hansa Parkin hurjien laitteiden vauhdissa, voit ihailla Itämeren hienoja maisemia kohti Lyypekinlahtea. Lähistön uimarannat ovat myös kokeilemisen arvoisia.

Hansa Park on sukkelasti saavutettavissa, sillä sinne on Travemünden satamasta vain alle puolen tunnin ajomatka. Paikka sopii hyvin ensimmäisen Saksa-päivän ohjelmaksi laivamatkan jälkeen tai lähtöpäivän viihdykkeeksi laivaan nousua odotellessa.

Finnlines vie sinut Saksan parhaiden lomakohteiden äärelle suoraan Helsingistä vain 29 tunnissa. Nouse laivaan ja vie perheesi seikkailuun!

>> Katso tästä tulevan kesän aikataulut ja edulliset hinnat!

Lähde: Finnlines
Kuvat: Moviepark Germany, Europa-Park, Shutterstock ja Isäkuukaudet -blogi

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Rakotzbrücke

Tähän salaperäiseen paikkaan voi tehdä retken Berliinistä – ”paholaisen sillalle” ei ole lupa astua

Neuschwansteinin linna, Saksa

Tämä tosielämän linna Saksassa on kauniimpi kuin sadussa – toimi mallina Disney-linnoille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja