Hyppää sisältöön

Mukavampi vaihto Istanbulissa – tällaisia ovat lentokentän ylelliset lounget, joista yksi on avoin kaikille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 19.12.2019
Istanbulin lentokenttä on monille tuttu vaihtokenttä. Jos olet kyllästynyt tappamaan aikaasi ostoksilla, kurkista lentokentän lounge-tarjonta ja vietä odotusaika mukavasti.

Neljä loungea

Istanbulin uusi lentokenttä avautui kävijöille vuonna 2019, jolloin se korvasi vanhan Atatürkin lentokentän. Suomalaisille Istanbulin lentokenttä on tuttu vaihtokenttä erityisesti kaukomaille matkustettaessa, sillä monet Turkish Airlinesin kaukolennot tekevät välilaskun Istanbulissa.

Kaikkiaan Istanbulin uudella lentokentällä on neljä loungea: kolme niistä omistaa maan kansallinen lentoyhtiö Turkish Airlines ja yksi on Istanbulin lentokentän jäsenyysohjelmaan kuuluva Iga-lounge.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Tutustu Istanbulin lentokenttään: tältä näyttää Istanbulin uusi lentokenttä

Kaikille avoin Iga-lounge

Istanbulin lentokentän Iga-lounge on kaikille avoin, jos on valmis maksamaan 59 euroa. Pääsy loungeen on helpoin tehdä etukäteen jäsenyysohjelman verkkosivulla, jossa voi valita vuosijäsenyyksien lisäksi myös yhden kerran pääsyn lentokentän loungeen.

Tilava lounge mainostaa itseään maailman suurimpana kaikille avoimena loungena, ja paikkoja onkin runsaasti. Ovella kannattaa kuitenkin varautua jonottamiseen, sillä loungea käyttää moni muukin.

Loungen hintaan kuuluu hyvä langaton verkko sekä avoin buffet-tarjoilu alkoholillisine ja alkoholittomine juomineen. Työmatkailijoille on tarjolla työskentelyhuoneita, tulostusmahdollisuus ja tietokoneita. Perheille loungesta löytyy leikkihuone, leluja, lastenhoitohuone ja alkoholiton alue.

Loungessa on myös mahdollisuus pelata biljardia, lukea lehtiä ja käydä suihkussa loungen suihkutiloissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Elina VenttolaIstanbulin lentokentän lounget
Kaikille avoimessa Iga-loungessa on runsaasti istumapaikkoja.
Elina VenttolaIstanbulin lentokentän lounget
Istanbulin lentokentällä saa myös turkkilaista vahvaa mustaa teetä.
Elina VenttolaIstanbulin lentokentän lounget
Iga-loungen buffetissa voi täyttää vatsansa turkkilaisella ruoalla samalla, kun katselee lentokentän hälinää loungen parvekkeelta.
Elina VenttolaIstanbulin lentokentän lounget
Loungen buffetista löytyy muun muassa laaja kattaus erilaisia makeita jälkiruokia.
Elina VenttolaIstanbulin lentokentän lounget
Myös matkalla tietonsa maailman uutisista voi päivittää loungen medianurkkauksessa, jossa voi katsoa uutisia ja lukea lehtiä.
Elina VenttolaIstanbulin lentokentän lounget
Iga-loungessa lennon odotteluajan voi käyttää esimerkiksi pelaamalla biljardia.

Turkish Airlinesin lounget

Turkish Airlinesin lounge-tiloihin pääsevät vain business-matkustajat ja Miles & Smiles -kanta-asiakasohjelman matkustajat. Myös lentoyhtiöallianssi Star Alliance Gold-jäsenet pääsevät käyttämään loungen palveluita yhdessä yhden seuralaisen kanssa. Star Allianceen kuuluvat muun muassa Lufthansa ja Sas.

Lentoyhtiöllä on erikseen business-matkustajille tarkoitettu business-lounge ja Miles & Smiles -kanta-asiakasohjelmaan kuuluville tarkoitettu lounge. Kolmas lounge on tarkoitettu kotimaisten lentojen matkustajille.

Business-luokan matkustajien lounge on suomalaisille matkustajille helpoiten hyödynnettävä Turkish Airlinesin lounge. 5 600 neliömetrin laajuiseen loungeen mahtuu 765 matkustajaa, ja loungen tiloissa on myös 130 neliömetrin museo.

Aiemmin Atatürkin lentoasemalla ollessaan Turkish Airlinesin business-lounge valittiin maailman parhaaksi, mutta muutossa lentokentältä toiselle lounge muuttui ja näyttää nykyisin hyvin erilaiselta verrattuna edelliseen. Lounge on pudonnut Skytrax-arvioinnissa viidennelle sijalle, mikä tarkoittaa, ettei lounge ole aivan yhtä loistokas kuin aiemmin – mutta edelleen yksi maailman hienoimpia.

Loungen palveluihin kuuluvat muun muassa varattavat sviitit, suihkut, monipuolinen ja runsas buffet tilattavine herkkuineen sekä juomat. Lapsille tarjolla on konsolipelejä, ja hiukan vanhemmat voivat viettää aikaa sisägolfin parissa. Loungeen kuuluu myös hyvä langaton verkkoyhteys.

Elina Venttola
Ne, jotka ovat käyneet Atatürkin lentokentän vanhassa business-loungessa, tunnistavat samaa esineistöä: muun muassa flyygeli on sama kuin vanhalla lentokentällä.
Elina Venttola
Matkan aikana ei tarvitse elää erossa ulkomaailmasta business loungessakaan – uutistietämyksensä voi päivittää loungen tv-nurkkauksessa.
Elina Venttola
Loungesta voi myös tilata ruokaa suoraan keittiöstä.
Elina Venttola
Buffetin valikoimassa on laajasti turkkilaisia herkkuja.
Elina Venttola
Loungessa voi kisailla myös pikkuautoilla, sillä näyttävässä pienoismallissa kulkee autorata.
Elina Venttola
Istanbulin lentokentän business-loungen tiloissa lapset pääsevät lentokoneeseen jo etuajassa: leikkitilassa voi leikkiä olevansa vaikkapa lentokoneen kapteeni.
Elina Venttola
Loungessa on viihtyisiä pieniä soppia, jotka tarjoavat yksityisyyttä.

>> Tällainen Turkish Airlinesin business-lounge oli ennen – katso kuvat

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Istanbul Airport, Elina Venttola

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Ryanairin lennot Suomesta

Ryanair avaa uuden reitin Suomesta

Näin selviät pitkästä lennosta

Näin selviät pitkästä lennosta – 10 helppoa vinkkiä ennen kaukomatkaa

Lomalennot Suomesta

Mitä lomalennot ovat ja mihin niillä pääsee? Näin nappaat meno-paluulennot jopa alle satasella

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja