Hyppää sisältöön

Sopiiko äkkilähtö lapsiperheelle? Huomioi nämä asiat matkaa suunnitellessa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.02.2017
Äkkilähtölomailun ydin on päästä aurinkoon halvalla ja nopeasti, mutta kuinka tällainen matkustustyyli sopii lasten kanssa matkustavalle?

Älä jätä varausta aivan viimeiseen hetkeen

Äkkilähdöt ovat matkatoimistojen peruutuspaikkoja ja viime hetken tarjouksia, joita myydään tarjoushinnoin juuri ennen lähtöä.

Aikuisten kesken matkustavan on helppo odottaa halpoja hintoja aivan loppumetreille ja lähteä vaikka vuorokauden varoitusajalla. Perheelliselle tämä saattaa olla jo käytännön syistä hankalasti toteutettava ajatus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Edullisia äkkilähtöjä voi kuitenkin olla tarjolla seuraavan päivän lisäksi muille lähipäiville tai seuraavalle viikolle, mikä avaa myös perheille mahdollisuuden tarttua äkkilähtöön. Tässä ajassa ehtii jo pakata suuremmankin joukon tavarat ja valmistella lasten lähdön myös henkisesti kaikessa rauhassa.

Monet äkkilähtökohteet ovat luonteeltaan loistavia perhekohteita

Kanariansaaret, Kreikka ja Turkki kuuluvat tyypillisimpiin äkkilähtökohteisiin. Kaikkiin näihin maihin saattaa päästä jopa alle 300 eurolla. Myös Thaimaahan ja muihin kaukokohteisiin löytyy säännöllisesti äkkilähtötarjouksia. Esimerkiksi nelihenkisen perheen matkasta puhuttaessa euromääräinen säästö voi nousta reilusti yli tuhanteen euroon normaalihintaan verrattuna.

Monet äkkilähtökohteista, esimerkiksi Kanarian lomakohteet, sopivat hyvin myös lapsiperheille. Erityisesti suurimmista lomakeskuksista löytyy kiinnostavaa tekemistä, kuten vaikkapa teema- tai vesipuistoja perheen pienimmille.

Varaudu korkeampiin hintoihin koululaisten loma-aikoina

Äkkilähtöjen haaste on nimen mukaisesti matkavarauksen nopea tahti. Halvimmat matkat löytyvät, jos olet valmis joustamaan matkan ajankohdassa. Kaikkein edullisimmat lähdöt sijoittuvat matkanjärjestäjästä riippumatta lähes poikkeuksetta koululaisten loma-aikojen ulkopuolelle. Jos matkalle kuitenkin haluaa juuri koululaisten lomien aikaan, on syytä varautua siihen ettei todella edullista äkkilähtöä tule vastaan.

Alle kouluikäisten kanssa kannattaakin pyrkiä sijoittamaan matka muualle kuin koulujen lomakausille – jos vain suinkin muut perheenjäsenet pystyvät valitsemaan loma-ajankohdan joustavasti. Kaikkein edullisinta aikaa äkkilähdöille ovat huhti–toukokuu sekä marraskuu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valitse määrittelemätön hotelli vain jos et pelkää epävarmuutta

Osa äkkilähtötarjouksista on sidottu tiettyyn hotelliin, jolloin on helppo tutkia jo ennakkoon matkatoimiston sivuilta, onko majoitus lapsiperheelle sopiva. Jotkut lähdöt sen sijaan myydään epätäsmällisellä määrittelemätön hotelli -statuksella, jolloin majapaikka ja sen tähtiluokitus saattavat selvitä vasta perille kohteeseen saavuttaessa.

Lapsiperheen matkatarpeisiin määrittelemätön hotelli on varsin riskialtis valinta ja majoituksen taso on sitä olennaisempaa, mitä pienempiä lapset ovat. Yleensä onkin turvallisinta rajata äkkilähtöhaku vain sellaisiin hotelleihin, joiden voi varmuudella luottaa tarjoavan kaiken tarvittavan.

Katso kaikki matkat Rantapallon äkkilähtöhausta! >>

Teksti: Riikka Krenn ja Krista Ahonen
Kuva: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Minne matkustaa toukokuussa?

Minne matkustaa toukokuussa? 10 ideaa, jos lomasi osuu keväälle

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Näin äkkilähdöt toimivat

Miten äkkilähdöt toimivat? Näin voit löytää matkan mojovalla alennuksella

Halvat äkkilähdöt

Milloin äkkilähdöt ovat halvimmillaan? Lue tästä, koska nappaat edullisen matkan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja