Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Berliini lasten kanssa – vietä unohtumaton perheloma Saksassa!

Visit Berlin / Thomas Kierok artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Saksan pääkaupunki on suosittu kohde myös lapsiperheiden keskuudessa. Matkan aikana perheen pienimmät pääsevät esimerkiksi riemuitsemaan kaupungin suurissa puistoissa ja bongaamaan katukuvasta hauskoja karhuja.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 24.11.2017
facebook   whatsapp

Koko perheen kaupunkiloma

Berliini on helppo kaupunkikohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset matkailijat. Tekemistä riittää paitsi aikuisille myös taaperoille, kouluikäisille ja teineillekin. Kaupungin nähtävyydet, kiinnostava historia täynnä tarinoita sekä lapsiystävälliset hotellit tekevät lomasta helpon.

Vaikka kaupungin keskusta on täynnä kiinnostavia nähtävyyksiä, lapsiperheet kaipaavat usein muutakin tekemistä. Kun tärkeimmät nähtävyydet, esimerkiksi televisiotorni, holokaustin muistomerkki ja museosaaren kauniit rakennukset on nähty, Berliinissä riittää monia muita hauskoja aktiviteetteja.

Visit Berlin / Thomas KierokBerliini, Saksa
Kaupungin leikkipuistot viihdyttävät niin isoja kuin pieniäkin lapsia.

Useimmat lapset huomaavat nopeasti Berliinin katukuvassa olevat värikkäät karhupatsaat. Buddy Bear -karhut on maalattu yksilöllisesti erivärisiksi, ja niitä voi löytää ympäri kaupunkia, esimerkiksi Potsdamer Platzilta, Brandenburgin portilta sekä Checkpoint Charlien luota.

Lapsille tarkoitetut museot kuten luonnonhistorian museo, tietokonepelimuseo, lasten labyrinttimuseo, nuorille tarkoitettu Jugend-museo, leikille omistettu MACHmit!-museo sekä tekniikan museo kiinnostavat niin ikään lapsia kuin aikuisiakin. Myös Berliinissä sijaitseva vakoilumuseo on jännittävä koko perheen elämys.

Hauskaa tekemistä lapsille

Berliinissä on rutkasti myös aktiivista tekemistä. Päivät kuluvat vauhdikkaasti jo ulkosalla kaupungin näyttävissä puistoissa missä on erinomaiset leikkialueet, minkä lisäksi Berliinissä on myös monia sisäleikkipaikkoja. Lisätekemistä löytyy myös esimerkiksi trampoliinipuistosta ja vaikkapa Berliinin omasta Legolandista.

Kaupungin alueella on myös monia kotieläintiloja, missä voi tutustua niin eksoottisiin kuin tuttuihinkin eläimiin. Eläintiloja on lukuisia ja ne on suunnattu juuri lapsiperheille: tekemistä on poniajelusta sekä eläinten ruokkimisesta leikkimiseen. Lapsia ilahduttavat eläintilat ovat tavallisesti avoinna vuoden ympäri.

Jos suunnitelmissa on viihtyä myös sisätiloissa esimerkiksi kehnon sään vuoksi, on Berliinin lasten teatteri erinomainen valinta. Vuonna 1986 perustettu teatteri tarjoaa viihdettä erityisesti 4–10-vuotiaille lapsille tuttujen satuhahmojen seikkailujen muodossa.

Myös Cabuwazin lasten ja nuorten sirkus tarjoaa unohtumattomia elämyksiä perheen pienimmille, sillä nimensä mukaisesti sirkuksessa esiintyvät lapset!

Rutkasti erilaisia majoitusmahdollisuuksia

Belriinin monipuolinen majoitusvalikoima takaa, että kaupungista löytyy juuri lapsiperheelle sopiva majapaikka. Lapsiystävällisiä hotelleja on kaupungissa lukuisia, ja monet hotellit tarjoavat perheille useita lisäpalveluja kuten syöttötuoleja, tietoa alueen leikkipuistoista, lapsiystävälliset kylpyhuoneet ja vauvasängyt.

Visit Berlin / Martin PeterdammBerliini, Saksa
Berliinissä on helppo liikkua koko perheellä.

Kodinomaista majoitusta kaipaavat löytävät vaivatta majapaikan Berliinistä, sillä kaupungissa on hyvä valikoima huoneistohotelleja, joissa on omat keittiöt. Hyvät ruoanlaittomahdollisuudet tekevätkin huoneistohotelleista erityisen miellyttävät lapsiperheille.

Liikkuminen on Berliinissä helppoa, sillä kaupungin julkinen liikenne tarjoaa hyvät mahdollisuudet päästä vaivatta paikasta toiseen myös lastenvaunujen kanssa. Raitiovaunu, metro, paikallisjuna ja bussit luovat kattavan verkoston, jonka avulla voi kulkea helposti lähes mihin tahansa Berliinin-kolkkaan.

>> Lue lisää vinkkejä Berliiniin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Visit Berlin / Thomas Kierok ja Martin Peterdamm

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.