Hyppää sisältöön

Majoitu keskellä hiekkaerämaata – kuusi elämyksellistä aavikkohotellia

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 10.01.2020
Haaveiletko hotellielämyksestä hiekka-aavikon syleilyssä tai keskellä erämaata? Jos pelkkä päiväretki ei riitä, vietä yö aavikolla näissä hulppeissa majapakoissa.

1. Longitude 131, Yulara, Australia

Uluru-Kata Tjutan kansallispuistossa Australiassa voit herätä uuteen aamuun maan kuuluisimman luontokohteen, Ulurun kalliomuodostelmien äärellä. Longitude 131 -hotellissa on 16 telttakatettua mökkiä, joissa on helppo nauttia paitsi upeista näkymistä myös tasokkaista puitteista.

Telttahuviloiden lisäksi lomakeskuksessa on päärakennus, josta löytyvät niin ravintola kuin rennot oleskelutilatkin. Hotelli on sisustettu paikallisten taiteilijoiden teoksilla ja suuret lasiovet tuovat kehykset luonnon omalle taideteokselle, hulppeille näkymille ja päivänvalon mukaan vaihtelevalle maisemalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Longitude 131 -hotellin taso näkyy myös hinnassa, sillä yksi yö maksaa kahdelta hengeltä noin kaksi tuhatta euroa. Vähimmäismajoitus hotellissa on kaksi yötä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Longitude 131
Ayers Rock, Australia

2. Rostock Ritz Desert Lodge, Sesriem, Namibia

Afrikan savannilla Namibian auringon alla sijaitseva rauhan tyyssija hemmottelee luonnon äänillä ja hätkähdyttävillä maisemilla. Hotelli tarjoaa 19 huonetta, joissa on majoitustilaa kaikkiaan 40 vieraalle. Perushuoneiden lisäksi hotellilla on kaksi esteetöntä huonetta ja kolme luksussviittiä.

Sijainnista huolimatta mukavuudet ovat taattuja: huoneissa on sähkö, ilmastointi ja puhdas juokseva vesi. Hotellissa on ravintola ja uima-allas, josta käsin voi bongailla eläimiä. Halvimmillaan yö Afrikan savannilla maksaa noin 130 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rostock Desert Lodge
Namibia

3. Rumshines, Wadi Rum, Jordania

Yö beduiiniteltassa hiekka-aavikon keskellä on elämys, jota ei unohda. Perinteisen arabialaisen yöpymiskokemuksen voi saada Jordaniassa, jonka kuuluisassa Wadi Rumin laaksossa sijaitsee leirimäinen Rumshines. Beduiinikulttuuri on tunnettu erityisesti loputtomasta vieraanvaraisuudesta, josta pääsee nauttimaan myös Rumshinesissa.

Telttakylä sijaitsee 12 kilometrin päässä Rumin kylästä, ja käsittää pääteltan lisäksi yhden ja kahden hengen teltat, yhteiset wc-tilat sekä nuotiopaikan, jossa voi nauttia ympärillä avautuvasta hiekka-aavikosta. Halutessaan vierailijat voivat yöpyä myös tähtitaivaan alla. Huoneet ovat melko vaatimattomia, mutta elämyksellisyys on taattu. Yöpymisen hintaan sisältyvät myös ruokailut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rumshines
Wadi Rum, Jordania

4. Amangiri, Big Water, Yhdysvallat

Yhdysvaltojen kauneimmaksi osavaltioksi kehutussa Utahissa sijaitseva viiden tähden luksushotelli on sitä ympäröivien kanjonien ansiosta todellinen rauhan tyyssija. Amangiri-hotellissa voi majoittua joko tasokkaissa sviiteissä, neljän makuuhuoneen luksushuoneistossa tai upeissa telttahuviloissa.

Amangirin huippuluksuksella on myös korkea hinta, sillä halvimmillaan telttahuvilan saa käyttöönsä 4 000 euron yöhintaan. Vastineeksi lomasta pääsee nauttimaan täydellisessä rauhassa majesteettisten maisemien äärellä.

Amangiri
Big Water, Utah, Yhdysvallat

5. Arabian Oryx Camp, Ibra, Oman

Omanissa sijaitsevan Arabian Oryx Campin ilmastoidut mökit ja beduiiniperinteiden täydentämät elämykset vievät aavikkovierailun uudelle tasolle. Tarjolla on niin pieniä mökkejä, telttamajoitusta kuin tasokkaita huoneitakin.

Yö beduiinileirillä maksaa noin 200 euroa, ja hinta sisältää ruokailut ja kuljetuksen leiriin.

Arabian Oryx Camp
Ibra, Oman

6. Qasr Al Sarab Desert Resort, Abu Dhabi, Arabiemiirikunnat

Arabiemiraateissa pääsee nauttimaan viiden tähden luksuksesta myös keskellä 90-metrisiä hiekkadyynejä. Noin 200 kilometrin päässä Abu Dhabin miljoonakaupungista sijaitseva luksuslomakohde, Qasr Al Sarab Desert Resort on piilossa Liwan aavikolla, ja tarjoaa kirjaimellisen keitaan keskellä maailman suurinta hiekkaerämaata.

Lomakeskuksessa on 140 huonetta, 14 sviittiä ja 52 uima-altaalla varusteltua huvilaa. Huoneet on sisustettu Lähi-idän eksotiikkaa henkivään tyyliin, ja hiekkadyynien ympäröimä majoituselämys on takuuvarmasti unohtumaton. Yksityisyyden ja luksuksen hinta on Qasr Al Sarab Desert Resort -lomakeskuksessa halvimmillaankin noin 400 euroa yöltä.

Qasr Al Sarab Desert Resort
Abu Dhabi, Arabiemiraatit
M

>> Löydä unelmien hotelli tulevalle lomallesi Rantapallon hotellihaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja