Kuva: Shutterstock
Kappadokia, Turkki

Haaveiletko kuumailmapallolennosta Turkin Kappadokiassa? Lue 5 vinkkiä onnistuneeseen lentoon

Kuumailmapallolento Kappadokian kansallispuistomaisemissa on todellinen kerran elämässä -kokemus, joka ei vaadi mahdotonta budjettia onnistuakseen.

1. Valitse matkan ajankohta tarkoin

Kappadokia sijaitsee Turkin keskiosassa, joten ilmasto on kuumailmapallolentoa ajatellen sopiva lähes vuoden ympäri. Kaikkein paras aika matkustaa Kappadokiaan on kuitenkin keväällä, alkukesästä tai syksyllä, jolloin säätila on kaikkein otollisin lentoa varten.

Monet suomalaiset välttävät matkustamasta Turkkiin keskikesällä, jolloin ilmasto on yksinkertaisesti liian kuuma suomalaiselle. Näin on myös Kappadokiassa.

>> Lue myös: Milloin on paras aika matkustaa Kappadokiaan? Lue vinkit matkan suunnitteluun

2. Varaa retki etukäteen ja valitse sopiva yritys

Kuumailmapalloretki on lähes kaikkien Kappadokiassa vierailevien matkailijoiden suunnitelmissa, mistä syystä retki on viisasta varata etukäteen heti, kun lennot on varattu.

Kappadokia, Turkki
Kuva: Inka Khanji
Kappadokiassa on useita yrityksiä, jotka tarjoavat kuumailmapallolentoja.

Kuumailmapallolennot ovat Kappadokiassa hyvin suosittuja ja palveluntarjoajia on useita. Palvelupaketti on usein sama: noin 200 euron hintainen retki sisältää kuljetuksen hotellilta lennon lähtöpaikalle ja takaisin hotellille, aamiaisen ennen lähtöä sekä tietysti varsinaisen kuumailmapalloretken.

Esimerkiksi kappadokialainen Voyager Balloons tarjoaa luotettavan ja turvallisen kuumailmapallolentoelämyksen.

3. Varaa riittävästi lämmintä vaatetta

Retket järjestetään turvallisuussyistä auringonnousun aikaan, mistä syystä retkille kannattaa varautua pukemalla rutkasti lämmintä vaatetta. Aurinko alkaa lämmittää vasta nousun jälkeen, mutta kuumailmapallojen kuuma ilma lämmittää koria myös hieman.

Varaudu kuitenkin selvästi lämpimämmällä vaatekerralla kuin päiväsaikaan, sillä noudon ajankohta on useita tunteja ennen kuumailmapallolennon alkua. Odotteluaikana ei ole mukava hytistä paikoillaan liian vähissä vaatteissa, joten pakkaa mukaan mieluummin liikaa kuin liian vähän vaatteita.

4. Älä unohda kameraa

Kappadokian kuumailmapalloretki on useimmille kerran elämässä -kokemus, joka kannattaa ikuistaa myös videolle tai valokuviin. Muista siis ottaa mukaan kamera ja varmista, että muistikortilla on tilaa ja että akku on ladattu. Myös selfie-keppi voi olla hyvä pakata mukaan.

5. Nauti elämyksestä

Kun kuumailmapallon kori nousee rauhallisesti maasta ilmaan, on tunne unohtumaton. Älä käytä liikaa aikaa valokuvaamiseen, vaan keskity myös puhtaasti nauttimaan upeista maisemista, Kappadokian erikoisesta näkymästä, auringon kauniista valosta ja keveyden tunteesta.

Retki kestää noin tunnin, ja se on ohitse nopeammin kuin toivoisi, joten jokaisesta hetkestä on syytä nauttia.

Katso video Kappadokian kuumailmapalloretkestä!

>> Lue myös: Tätä Turkki-elämystä et unohda! Katso kuvat Kappadokian kuumailmapallolennolta

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji
Video: Krista Ahonen ja Henri Kärkkäinen

Päivitetty: 9.4.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia