Kuva: Inka Khanji
Kappadokia

Milloin on paras aika matkustaa Kappadokiaan? Lue vinkit matkan suunnitteluun

Kappadokiaan voi matkustaa ympäri vuoden, mutta miellyttävä sää ja vähemmän ruuhkainen ajankohta takaavat onnistuneen loman. Katso, miten valita paras ajankohta Kappadokian matkalle!

Sää miellyttävintä keväällä ja syksyllä

Kappadokian tärkeimmät nähtävyydet ovat luonnonnähtävyyksiä tai historiallisia ulkoilmakohteita, minkä vuoksi säällä on suuri merkitys loman onnistumisen kannalta. Kappadokiassa on neljä vuodenaikaa, mikä on hyvä huomioida matkaa suunnitellessa.

Matka Kappadokiaan on paras ajoittaa kevääseen, alkukesään tai syksyyn, jotka ovat lämpötiloiltaan miellyttävimmät ajankohdat lomailuun ja erityisesti keväällä Kappadokian nähtävyyksillä on vielä vähemmän ruuhkaista. Kevät- ja syyskuukausien sää on otollisinta erityisesti aktiivimatkailijoille, jotka haluavat valloittaa Kappadokian lukuisat vaellusreitit.

Keväällä Kappadokiassa päästään päiväsaikaan nauttimaan jo lämmöstä erityisesti auringon paistaessa, mutta on hyvä muistaa, että Kappadokiassa päivä- ja yölämpötiloissa on usein suuri ero. Viileitä iltoja varten matkalaukkuun on hyvä pakata mukaan myös lämpimiä vaatteita, ja keväällä sekä syksyllä kerrospukeutuminen on järkevää.

Varaudu hyvin kesän kuumuuteen ja talven pakkasiin

Kappadokia on periaatteessa kohde, jonne voi tehdä matkan mihin tahansa vuodenaikaan, sillä alueen matkailupalveluista monet ovat avoinna ympäri vuoden. Talvikuukausina lämpötilat voivat kuitenkin laskea jopa pakkasen puolelle ja sää on arvaamattomampaa. Talvella esimerkiksi kuumailmapallolentoja voidaan joutua perumaan epävakaisten tuuliolojen vuoksi.

Talvi kestää Kappadokiassa tyypillisesti joulukuusta helmikuuhun, jonka välisenä aikana alueella esiintyy myös sateita. Korkeimmilla alueilla on talvikuukausina lunta ja Kappadokiassa onnistuukin talvella myös lasketteluloma. Talven viileät lämpötilat kannattaa huomioida pakkaamalla mukaan riittävästi lämmintä vaatetta.

Kesällä Kappadokiassa on jopa tukalan kuuma, sillä heinä–elokuussa lämpötilat kohoavat päivisin jopa 40 asteeseen. Kesäkuukausina Kappadokiassa on myös enemmän matkailijoita, koska silloin lomiaan viettävät niin paikalliset kuin kansainväliset matkailijat.

>> Lue myös: Tätä Turkki-elämystä et unohda! Katso kuvat Kappadokian kuumailmapallolennolta

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 29.3.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia