Hyppää sisältöön

Erilainen Saksa – parhaat vinkit pikkukyliin ja maaseudulle

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 04.11.2016
Onko suunnitelmissasi matka Saksaan? Poimi matkabloggaajien vinkit tulevalle Saksan reissulle!

Saksan maaseudun kylät ja tuntemattomammat kaupunkikohteet hurmaavat matkailijan

Suomalaiset matkustavat paljon Saksassa. Saksa on helppo ja mielenkiintoinen matkailumaa, sillä maa on kulttuuriltaan melko lähellä Suomea, mutta tarjoaa samalla vaihtelua ja paljon erilaista nähtävää. Saksa on myös kohtuuhintainen matkakohde. Tarjolla on usein edullisia lentoja, ja maan hintataso on jonkin verran Suomea edullisempi.

Saksan suosittujen suurten kaupunkien kuten Berliinin, Hampurin ja Münchenin ohella matkailijoita kiinnostavat usein maan pienemmät kylät ja kaunis maaseutu. Esimerkiksi Rein-joen varrella on paljon koettavaa, ja vaikuttavia linnoja voi bongata ympäri Saksaa. Unescon maailmanperintökohteita löytyy maasta myös kymmeniä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon matkabloggaajat matkailevat mielellään Saksassa. Tutustu bloggaajien tarinoihin ja poimi mielenkiintoiset vinkit tuleville Saksan matkoille!

1. Viehäty upeasta Moselin alueesta

Moselin alue läntisessä Saksassa on tunnettu viineistään sekä upeista maisemistaan. Alueen kauniit kylät ja upeat linnat houkuttelevat matkailijaa tutkimaan aluetta pidemmänkin aikaa.

Kölnin lähistöllä asuva Lempipaikkojani-blogia kirjoittava Jonna Hämäläinen on varsinainen Saksa-asiantuntija, ja hän on vieraillut Moselin alueella useaan otteeseen. Hämäläinen on listannut blogiinsa kolme suosikkikyläänsä Moselista sekä useita muita hyödyllisiä vinkkejä alueella matkaavalle. Hän vinkkaakin matkailijaa tutustumaan Moselin kuuluisten linnojen lisäksi etenkin alueen viineihin: viininmaistelupaikkoja löytyy lähes joka kylästä.

>> Lue kattava tietopaketti Moselista Lempipaikkojani-blogista!

Jonna HämäläinenMoselin alue
Moselin alue on tunnettu kauniista maisemistaan ja hyvistä viineistään.

2. Gemündin kylä on portti Eifelin kansallispuistoon

Saksan ja Belgian rajamaastossa sijaitseva Eifelin kansallispuisto on mainio kohde luonnossa liikkujalle. Pikkuinen Gemündin kylä kansallispuiston laidalla on portti monelle ulkoilureitille, ja se tarjoaa perisaksalaista kylätunnelmaa ilman suuria turistimassoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

London and beyond -blogia kirjoittava Düsseldorfissa asuva Leena-Mari Laukkanen teki päiväretken Eifelin kansallispuistoon perheensä kanssa patikoinnin merkeissä. Gemündista lähtevät reitit sopivat niin patikoijille kuin maastopyöräilijöillekin ja ovat myös sopivia perheille. Laukkanen ihastui kansallispuistossa etenkin kukkulan päällä olevan vartiotornin tarjoamiin maisemiin ja ilahtui kokemattomallekin patikoijalle sopivista reiteistä.

>> Lue lisää Eifelistä London and beyond -blogista!

Leena-Mari LaukkanenEifelin kansallispuisto
Eifelin kansallispuisto sopii retkikohteeksi koko perheelle.

3. Näe Unesco-kohde Augustusburgin linna Kölnin lähistöllä

Saksa on Unescon maailmanperintökohteiden luvattu maa. Maassa sijaitsee kokonaisuudessaan noin 40 Unescon listaamaa maailmanperintökohdetta, ja tarjolla on kaikkea linnoista upeisiin luontokohteisiin.

ReiseReise-blogia kirjoittava Tiia Mäki teki päiväretken Unescon listalta löytyvään Brühlin kaupungissa sijaitsevaan Augustusburgiin. Mäen tukikohta oli Kölnissä, josta matka Brühliin taittuu kätevästi parissakymmenessä minuutissa. Mäki kuvailee linnan olevan yksi upeimmista, joissa hän on käynyt, joskaan linnassa ei ole englanninkielistä opastusta ohjatuilla kierroksilla. Opastus on kohteessa välttämätön, ja saksaa taitamaton vierailija joutuu tutustumaan kohteeseen audiolaitteen avulla.

>> Lue lisää ReiseReise-blogista!

Tiia MäkiAugustusburgin linna
Augustusburgin linna on yksi Saksan maailmanperintökohteista.

4. Koe Saksan jokialueet pyörän selästä

Saksalaiset ovat pyöräilykansaa, ja maassa on kattava pyöräilyverkosto. Pyöräillen pääsee liikkumaan melko huolettomasti myös kaupunkien välillä.

Haavematkoja-blogia kirjoittava Arja Heinonen on pyörämatkailun ekspertti, joka on matkaillut pyörällä paljon Keski-Euroopassa. Saksassa Heinonen on pyöräillyt muun muassa Reinin rantoja pitkin – yksi Heinosen tuoreimmista matkoista kulki Saksan entisen pääkaupungin Bonnin kautta viehättäviin Koblenzin ja Bingenin kaupunkeihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koblenzin ja Bingenin kaupunkien välillä sijaitsee myös Unescon maailmanperintökohteeksi listattu Reininlaakson keskiosa, jossa maisemat ovat omaa luokkaansa. Alue on suosittu matkakohde etenkin sesonkiaikana, ja varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

>> Lue lisää pyörämatkailusta Reininlaaksossa Haavematkoja-blogista!

Arja HeinonenRein-joki
Saksan maisemiin tutustuu kätevästi pyöräillen.

5. Kuuluisa Neuschwansteinin linna on vaikuttava nähtävyys

Saksan linnoista puhuttaessa Neuschwansteinin linna mainitaan poikkeuksetta lähes joka kerta. Eikä syyttä, sillä vaikuttava linna korkeiden vuorten syleilyssä houkuttelee tuhansia matkailijoita luokseen vuosittain.

Levoton Matkailija -blogia kirjoittava Tanja Arvonen teki Münchenista päiväretken Schwangaun kylään, jossa Neuschwansteinin linna sijaitsee. Arvonen ihastui linnan satumaiseen tunnelmaan ja kehottaa matkailijoita tutustumaan myös itse Schwangaun kylään ja siellä sijaitsevaan vähemmän tunnettuun Hohenschwangaun linnaan. Hohenschwangaun linnan ympäristössä kannattaa pysähtyä hetkeksi nauttimaan upeista järvi- ja alppimaisemista.

>> Lue kattava tietopaketti lumoavasta Neuscwansteinin linnasta Levoton Matkailija -blogista!

Tanja ArvonenNeuschwansteinin linna
Neuschwansteinin linna on vaikuttava nähtävyys, jota ei kannata ohittaa.

6. Tutustu Füssenin hurmaavaan kylään

Saksaan mahtuu suloisia pikkukyliä, ja moni matkailija kertookin ihastuneesa Saksassa matkatessaan juuri kylien postikorttimaisemiin ja viehättävään paikalliseen tunnelmaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Duunireissuja-blogia kirjoittava Hanneli Mäkinen vannoo myös ihastustaan Saksan pienempiin kyliin, ja etenkin Füssenin kylä Neuschwansteinin linnan lähistöllä valloitti bloggaajan. Saksassa usein työnsä puolesta vieraileva Mäkinen tutustui kylään osana laajempaa Eurooppaan suuntautunutta lomamatkaansa, ja majoittui viehättävässä majatalossa lähellä Füssenin vanhaakaupunkia.

Füssen on oivallinen tukikohta Neuschwansteinin linnavierailulle, mikäli matkailija etsii pientä ja persoonallisempaa kohdetta ja on liikkeellä autolla.

>> Lue lisää Füssenin tunnelmista Duunireissaaja-blogisaa!

Hannele MäkinenFüssenin kylä Saksassa
Füssenin kylä on yksi Saksan suloisista pikkukylistä.

Koonnut: Leena-Mari Laukkanen
Kuvat: Flickr / heipei, Jonna Hämäläinen, Leena-Mari Laukkanen, Arja Heinonen, Hanneli Mäkinen, Tanja Arvonen ja Tiia Mäki

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Rakotzbrücke

Tähän salaperäiseen paikkaan voi tehdä retken Berliinistä – ”paholaisen sillalle” ei ole lupa astua

Neuschwansteinin linna, Saksa

Tämä tosielämän linna Saksassa on kauniimpi kuin sadussa – toimi mallina Disney-linnoille

Berliinin nähtävyydet

Berliinin parhaat nähtävyydet – 21 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja