Hyppää sisältöön

Uppoudu matkakertomuksiin! 7 seikkailua maailmalta, mitkä tuovat helpotusta matkakuumeeseen

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 31.03.2020
Rantapallon matkabloggaajat ovat kokeneet matkoillaan elämyksiä, joista riittää kerrottavaa muille. Ota mukava asento ja nauti mukaansatempaavista tarinoista!

1. Päivä Machu Picchulla – Kerran poistuin kotoa

Kerran poistuin kotoaMachu Picchu, Peru
Aikaisen aamun patikointi ja Machu Picchun unohtumattomat maisemat muodostivat kokonaisuuden, joka sai Kerran poistuin kotoa -blogin Nooran venymään oman suorituskyvyn rajoille.

”Seison jaloillani, jotka ovat kuin spagettia. Ei pelosta, korkeus ei huimaa minua. Vaan tunnin intensiivisestä kiipeämisestä. Omin jaloin tai ei ollenkaan oli pelin henki, ja nyt olen siellä missä pitääkin. Machu Picchulla. Katseeni vaeltaa ympäriinsä. Paljoa eteeni en näe. Vieressä alpakka rouskuttaa ruohoa, mutta kaikki muu on vielä Perun varhaisen aamun kätköissä. Mutta kuin taikaiskusta juuri silloin aurinko heittää aamun ensimmäisen tervehdyksensä vuorten takaa. Machu Picchun sisäänsä kietonut sumuverho alkaa hälvetä ja ymmärrän seisovani ehkä maailman kauniimpien maisemien äärellä. Nyt ymmärrän, miksi inkat rakensivat Machu Picchun juuri tänne. Täydelliseen paikkaan.”

>> Lue Kerran poistuin kotoa -blogin Machu Picchu – maailman kauneimpien maisemien äärellä -postaus kokonaan!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Perheloma Antibesissa – Lähtöportti

LähtöporttiAntibes, Ranska
Antibesin rentouttava tunnelma ja oman auton tuoma vapaus tekivät Lähtöportti-blogin Mikan ja hänen perheensä lomasta onnistuneen.

”Aamiaiselle tarvitaan tietenkin myös croissanteja ja patonkia. Ehdin testata viikon aikana neljä leipomoa, kunnes Le Four à Pain muodostuu kantapaikakseni. Syynä ei ole kätevä sijainti torin laidalla, vaan yksinkertaisesti tuotteiden laatu. Myös Vezianon leipomo Rue de la Pompella vaikuttaa erinomaiselta, mutta croissanteja ei ole käydessäni saatavilla. Jean Luc Pelé tuntuu sen sijaan turhan hienostuneelta aamiaisostoksia varten, mutta kuuluu macaron-leivosten ystävien pyhiinvaelluskohteisiin. En ole koskaan opiskellut ranskaa, mutta yritän silti asioida parhaani mukaan paikallisella kielellä. Onnistuminen tuottaa suurta iloa, vaikkei leipomoissa tarvitakaan kuin korkeintaan kymmenen ennalta mietittyä sanaa.”

>> Lue Lähtöportti-blogin Oi Antibes! -postaus kokonaan!

3. Matkavinkit Miamiin – Aurinkorasvaa ja Aloe Veeraa

Aurinkorasvaa ja Aloe VeeraaMiami, Yhdysvallat
Pitkästä rantaviivasta tunnettu Miami on rantaelämän lisäksi myös paljon muuta, mikä selviää Veeran monipuolisesta lomaraporttipostauksesta.

”Juhannuksena ostimme yllättäen ensimmäisen Karibian risteilyn joulukuulle ja tähän samaan yhteyteen päätettiin sitten yhdistää myös kaupunkiloma Miamiin. En ollut koskaan erityisemmin toivonut varsinaisesti lomaa juuri Miamiin, mutta tilaisuuteen piti totta kai tarttua – lähtihän meidän risteily täältä. Nyt tämän matkan jälkeen toivon suuresti, että voi kunpa pääsisin takaisin. Miami yllätti täysin, se oli juuri minunlaiseni kaupunkilomakohde.”

>> Lue Aurinkorasvaa ja Aloe Veeraa -blogin Matka Miamiin ja kurkistus meidän ”viikko-ohjelmaan” -postaus kokonaan!

4. Unohtumaton risteily Komodon kansallispuistossa – Suvin matkassa

Suvin matkassaKomodo, Indonesia
Varhainen aamuherätys on paikallaan, kun suunnitelmissa on kokea hätkähdyttäviä maisemia.

”On pilkkopimeää ja herään kuiskaisuun joka kuuluu hyttimme ovelta, ’morning’. Kello on 5 aamulla ja on aika nousta toisen risteilypäivän ensimmäiseen ohjelmaan. Puen unisena vaatteet päälle ja istun aamiaispöytään, kokki on tehnyt meille pannukakkuja ja Nutellaa. ’Syökää, tarvitsette energiaa’, oppaamme Sergio kehottaa. Matkatessamme pienellä veneellä lähisaaren laiturille, on edelleen pimeää, vain taskulamppujen valoja näkyy sielä täällä. Sergio kertoo että edessämme olisi yli 800 rappusen kiipeäminen kukkulan päälle, josta katsoisimme auringonnousun.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue Suvin matkassa -blogin Risteily Komodon kansallispuistossa – päivä 2 -postaus kokonaan!

5. Saunapäivä Latviassa – Pako arjesta

Pako arjestaPako arjesta
Paikalliskulttuurin erikoisuuksiin kannattaa heittäytyä, sen tietää Pako arjesta -blogin Jerry varsin omakohtaisesti.

”En tiedä, teinkö historiaa viime viikolla, mutta ainakin liityin hyvin harvinaiseen joukkoon. Olin nimittäin luultavasti ensimmäinen suomalainen, joka hyppäsi elämänsä ensimmäistä kertaa avantoon Latviassa eikä Suomessa. Mutta selittääkseni, miten päädyin makaamaan saunan lauteille munasillani, kun peikolta näyttävä mies hakkasi minua vihdoilla ja miksi olin illan päätteeksi pilvessä, minun pitää aloittaa alusta.”

>> Lue Pako arjesta -blogin Munasillaan Latviassa -postaus kokonaan!

6. Euroopan korkeimman vuoren huiputus Venäjällä – Merjan matkassa

Merjan matkassaElbrus, Venäjä
Maailman korkeimmat huiput tarjoavat paitsi vaikuttavat maisemat myös mahdollisuuden haastaa itsensä. Merjan matkassa -blogin vuorikiipeilykertomus paljastaa myös seikkailujen haasteet.

”Kellon viisarit näyttivät puolta yhtä yöllä, kun herätyskello soi. Tähän aikaan vedän yleensä peittoa tiukemmin korville ja käännän kylkeä, mutta nyt piti kaikkien luonnonlakien vastaisesti kömpiä makuupussista ylös. Olin Etelä-Venäjällä ja edessä olisi tiukka rutistus kohti Euroopan korkeinta vuorta. Olimme syöneet edellisenä iltana kuuden maissa illallisen ja sen jälkeen kääriytyneet makuupussin uumeniin. Uni ei tietenkään tullut, joten kuuntelin korvanapeista musiikkia ja pidin silmiä kiinni. Kun kello soi, en ollut oikeasti nukkunut juuri yhtään. Yhdeltä piti olla ruokalaparakissa tankkaamassa ruokaa ja juomaa, jotta energiat eivät lopu kesken huiputusyrityksen.”

>> Lue Merjan matkassa -blogin Euroopan katolla -postaus kokonaan!

7. Unelmien lomapäivä Toscanan Radda in Chiantissa – Tasty Travelissimo

Tasty TravelissimoRadda in Chianti, Italia
Kun haluat heittäytyä lomapäivien leppoisaan tunnelmaan, ei siihen ole parempaa lääkettä kuin Tasty Travelissimon Toscanan-postaukset.

”Kävelykierroksen jälkeen saavumme takaisin hotellille ja siistiydymme hieman. Hyödynnämme hotellin aperitivon ja istahdamme löytämällemme pienelle muutaman pöydän terassille juoman ja pienen purtavan kera. Juttelemme niitä näitä ja kuvaamme kukissa pörrääviä hyönteisiä. Baarimikko kipaisee takapihalla hakemassa minttua drinkkeihin ja jää hetkeksi jutustelemaan. Ymmärrän ehkä puolet siitä mitä hän sanoo nopealla italian kielellään, mutta se ei tunnu häntä haittaavan.”

>> Lue Tasty Travelissimo -blogin Täydellinen päivä Radda in Chiantissa Toscanan viinialueella -postaus kokonaan!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koonnut: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja blogit

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pia Pajunurmi

Yksin matkustamista hehkutetaan, mutta kaikille se ei sovi – suomalainen Pia: “Seurassa on huomattavasti mukavampaa”

Mirka Kallio

Suomalainen Mirka haaveilee talvista lämpimässä ja hitaasta matkailusta: “Minulla ei ole tarvetta käydä monessa paikassa”

Traveldreaming

Christa on nukkunut tuntemattomien luona New Yorkissa ja pelännyt skorpioneja aavikolla – nauttii nyt perhematkoista

Virpi Siekkinen

Nelikymppisen Virpin matkaunelmat muuttuivat tytärten aikuistuessa: ”Suuri haaveeni on jo kauan ollut yksin matkailu”

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja