Kreeta on Kreikan suurin saari ja lomailijoiden supersuosikki

Kreeta hemmottelee matkailijaa upeiden rantojen lisäksi myös herkullisella ruoalla ja mainioilla kulttuurikohteilla. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kuva: Flickr / Walter Vos
Kreeta, Kreikka

Aktiiviloma Kreetalla – viisi ideaa, jotka tuovat vaihtelua rantapäiviin

Kreetan parasta antia ovat pitkät rannat ja lämmin aurinko, mutta lomaan kannattaa yhdistää myös aktiivista tekemistä. Tässä viisi ideaa sporttisen lomailijan Kreetalle!

1. Sisämaan vuoriston patikointimaisemat ovat mainiot

Kreetalla on laaja verkosto merkittyjä parikointireittejä, joita pitkin voi tehdä pitkiäkin vaelluksia kauniissa maisemissa. Kreetan sisämaa on vuoristoista ja jylhää, aivan toisen näköistä kuin rannikon hiekkarannat. Paras vuodenaika vaelluslomalle on huhtikuu, sillä tuolloin sää on jo mukavan kesäinen mutta ei vielä paahtavan kuuma. Varaa vaellusretkille mukaan tukevat kengät, riittävästi juotavaa ja hyvä kartta.

Tunnetuin Kreetan patikointikohteista on kolmentoista kilometrin pituudelle levittäytyvä Samarian rotko, joka sijaitsee saaren lounaisosassa. Rotko kuuluu Lefká Órin kansallispuistoon. Se osuu myös kuuluisan E4-vaellusreitin varrelle. E4 kulkee koko saaren läpi mutkitellen kaikkiaan 320 kilometrin matkan lännen Chrisoskalitissasta itäpäädyn Kato Zakrokseen. Kunnianhimoisimmat voivat kulkea lomansa aikana vaikka koko matkan.

2. SUP-lautailu on leppoisa tapa nauttia merestä

Trendikäs SUP-lautailu on tietenkin rantautunut myös Kreetalle. Lautavuokraamoja löytyy nykyisin jo monista rantakohteista – varmimmin esimerkiksi Haniasta, Rethymnoninsta ja Agia Marinasta. Suuremmilla resorteilla voi olla myös hotellin puolesta lautoja tarjolla. Ohjattuja SUP-retkiä voi varata esimerkiksi SUP in Crete -sivuston kautta.

3. Golffaajan päivät ovat kuumia

Kreetan pohjoisrannikon golfkentät Crete Golf Club ja Porto Elounda Golf tarjoavat mahdollisuuden viettää aikaa aurinkoisilla viheriöillä. Crete Golf Club sijaitsee Hersonnisoksessa ja Porto Elounda Golf nimensä mukaisesti saaren itäpäädyn Porto Eloundassa. Innokkaimmat voivat myös majoittua golfresortissa kentän yhteydessä ja viettää vaikka koko loman pelaillen.

4. Kirkkaat vedet sopivat sukellukseen ja snorklaukseen

Monenlainen vesiurheilu onnistuu Kreetalla erinomaisesti. Sukellusretkiä järjestetään käytännössä kaikista Kreetan lomakohteista. Esimerkiksi Dian ja Hrissin saaret ovat suosittuja sukelluspaikkoja, joiden vedenalainen maailma tarjoaa paljon kiinnostavaa tutkittavaa. Jos laitesukellus ei ole makuusi, ei huolta: myös pelkkä snorkkelointi tarjoaa hienot näköalat Kreetan kirkkaissa vesissä. Eniten kaloja alueella liikkuu syys- ja lokakuussa.

Muita vesiurheiluvaihtoehtoja ovat esimerkiksi vesiskootterin tai polkuveneen vuokraus, melonta, purjelautailu tai nousuvarjolla liitely. Monilla rannoilla tarjotaan myös vauhdikasta kyyditystä banaaniveneillä tai ilmadonitseilla.

5. Rentouta mielesi hevosvaelluksella

Hevosvaellus sopii yllättävän hyvin myös sellaiselle, jolla ei ole aiempaa ratsastuskokemusta. Kreetalla järjestetään eripituisia ja -tasoisia hevosretkiä aloittelijoiden lyhyistä kierroksista kokeneemmille sopiviin koko päivän vaelluksiin. Rentouttava hevosvaellus on meditatiivinen kokemus ja hieno tapa päästä tutustumaan Kreetan luontoon ja hienoihin maisemiin.

>> Lue lisää vinkkejä Kreetalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Flickr / Walter Vos

Päivitetty: 19.7.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia